Костадинов: Еврото ще е краят на българската икономика

Инфлацията ще надхвърли тази в Гърция, смята той
29 май 2022 16:10, Нели Христова
176
Костадинов: Еврото ще е краят на българската икономика
Снимка: БГНЕС

Според лидера на партия „Възраждане” Костадин Костадинов въвеждането на еврото в България от началото на 2024 г. ще бъде „смъртна присъда” за българската икономика, заплати, доходи, пенсии, спестявания. Въвеждането му ще доведе до двуцифрена инфлация, която ще надхвърли тази в Гърция”, прогнозира той на среща във Видин.

Костадинов каза, че депутатите от „Възраждане“ ще настояват за провеждане на национален референдум по въпроса за въвеждане на еврото. Той отбеляза, че проблем от първостепенно значение през следващите месеци ще бъде именно въпросът за въвеждането на еврото, след одобряването на план за приемането му от 1 януари 2024 г.

На срещата депутати отговаряха на въпроси на гражданите близо три часа. Във фоайето на видинския театър от „Възраждане” събираха Подписка за отказ от участие и отказ от подписване от страна на България на конвенция, свързана с превенцията, готовността и реакция при пандемии, прекратяване на членството на България в Световната здравна организация и публично оповестяване на всички свързани с темата данни, проектодокументи и документи, предложени или подписвани от страна на България или нейни представители, в срок от три дни от създаването им, на сайта на поне една от институциите Народно събрание, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
10
 
4
 
! Отговори
Кажете преди 2 години
Какви са придимствата? Освен, че ще получим по- малка сума като заплата, а ще платим по- голяма за всички стоки, 1 лв-1 евро! Ако сме плащали 1 лв, сега ще плащаме 1,01 лв. Като го умножиш за средно потребление за храна, консумативи, примерно 1000лв. Това значи - 1010лв. Отделно ток и отопление и обслужване, семейство. Т. е ще дава едно тричленно семейство всеки месец повече 30 лв, за година 360 лв. При регулярна инфлация вече - 10%, плюс тези 360 лв, всяко семейство ще дава 1560 лв. повече год.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не са гласували обаче Костадинов констатациите не стигат действия трябва , бой трябва , много се окопаха *** за 30 г и без бой няма да се дадат паричките пазят , и тойта партия без бой няма да стане няма да ти дадат мадуровсите машини или подмяната на хартииките ВСЕКИ ден гражданско неподчинение
76
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Възраждане" е парламентарното представяна на най- простата прослойка от Българското общество. За жалост щом са в парламента, това не е добре, значи са много.
75
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти може и да искаш и да държиш на българският лев, но дефакто само на хартия сме с лев. Лева умря още когато приехме валутният борд и сега реално плащаме с Евро защото лева е закачен за него. Това което ще се случи е че ще прекъснем мафиотските практики и данъците ще се осветлят. Лихвите ще паднат, ще се деблокира фонда който гарантираше валутният борд и ще има строг контрол върху БНБ и трите водещи банки в България.
74
13
 
11
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 2 години
Той си иска рублата завалията. Белким не влезе в парламента този руски слуга!
73
4
 
4
 
! Отговори
Варна преди 2 години
Ганчольо, прибери си толбухинските вересии.
72
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троло ве, взимайте си Копейката, шефката му в руското посолство и дружно отивайте в Руzzия, стига тровихте въздуха. Вземете и паметничето с вас и останалите рубладжии, да не ги изброявам, че са си бая.
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Референдума е демократичен и следователно ЩЕ го има независимо какво смятат козяшките комунистически пaрцали. България Е демократична държава и няма да позволим на някакви *** да рушат демокрацията и да ни натрапват някакви тоталитарни пропагандни теории кое било добре. Нямате достатъчно акъл за да казвате кое как трябва да бъде. Референдума ще го реши а не вие.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Радо Евро + лев е добре, но ПП искат да махнат лева.
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 86 Има партия а преди е бил на работа при Каракачанов и Нинова. Преди 1989 г. е бил в БКП.
68
1
 
6
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Но иначе ти и твои депутати имат доста спестявания в евро Двуличник!
67
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдее, и варненското съветско *** взе да разбира от икономика. Първо да публикува последните 10 години откъде са му доходите. /10 защото толкова е абсолютния давностен срок в нашата държава/ Щото не работи никъде на заплата и де факто е с приходи като клошар. После да се пъчи пред медиите, чакащи коматче от др. Митрофанова
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Предимства на еврото падат. Много българи не ходят в чужбина и нямат нужда от евра. Освен това за САЩ пак трябва да смени в $, за Китай и Турция дриг валути. Много българи не теглят заеми, а и влоговете в евро са на 0 % и губиш от евро. Борда в евро се обесценява и сега ако се обесцени еврото в злато и няма да получип и повече евро от Германия, защото Германия ще реши колко евро ще получи бг.
65
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как една шепа нещастни сорросоиди да определя бъдещето на 99.99 процента от населението на държавата. Събрали се по форумите 20 глyпака на американска хранилка, *** по природа без никакъв морал и добродетели и си мислят че някой трябва да се съобразява с тях. Не само че българския народ няма да се съобразява с вас а и трябва да ви потърси отговорност. Националните предатели соросооиди не разбират от аргументи, думи и факти. Те разбират само от физическа сила и шамари.
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България не е бедна, защото е на евро или в лева, а защото се управлява лошо. Има хора, които хич не са бедни в България.
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трети март е денят на сръбската независимост. Не знам, защо вместо сърбите го празнуваме ние!
62
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сещам се за 3 предимства да минем към евро и нито едно против. Предимствата са: 1. Ще се спестяват пари от превалутиране, 2. Лихвите по кредитите ще паднат с около 1% и 3. Ще може да се ползва еврото които се държат за обезпечаване на лева в борда, които са доста и ако се изхарчат разумно, може да промени България.
61
2
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Хайде стига с тия глупости, бре! То пък сега великата българска икономика - все сме бедни...
60
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Груз 200,а ти събуди ли се бе хамерикански агенте.
59
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента Русия се чуди как да спре поскъпването на Рублата. Бъдещето на еврото е черно и доста незавидно. Икономиката на ЕС ще вя връхлети страшна катастрофа.