Костадинов: Еврото ще е краят на българската икономика

Инфлацията ще надхвърли тази в Гърция, смята той
29 май 2022 16:10, Нели Христова
176
Костадинов: Еврото ще е краят на българската икономика
Снимка: БГНЕС

Според лидера на партия „Възраждане” Костадин Костадинов въвеждането на еврото в България от началото на 2024 г. ще бъде „смъртна присъда” за българската икономика, заплати, доходи, пенсии, спестявания. Въвеждането му ще доведе до двуцифрена инфлация, която ще надхвърли тази в Гърция”, прогнозира той на среща във Видин.

Костадинов каза, че депутатите от „Възраждане“ ще настояват за провеждане на национален референдум по въпроса за въвеждане на еврото. Той отбеляза, че проблем от първостепенно значение през следващите месеци ще бъде именно въпросът за въвеждането на еврото, след одобряването на план за приемането му от 1 януари 2024 г.

На срещата депутати отговаряха на въпроси на гражданите близо три часа. Във фоайето на видинския театър от „Възраждане” събираха Подписка за отказ от участие и отказ от подписване от страна на България на конвенция, свързана с превенцията, готовността и реакция при пандемии, прекратяване на членството на България в Световната здравна организация и публично оповестяване на всички свързани с темата данни, проектодокументи и документи, предложени или подписвани от страна на България или нейни представители, в срок от три дни от създаването им, на сайта на поне една от институциите Народно събрание, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
6
 
11
 
! Отговори
Варненски преди 2 години
Този човек, Костадинов, е спазарен за жълти копейки от руското посолство, да създава напрежение в българското общество. Колкото и явно е разделението,брой трябва да внесе допълнително. Преди да получи тая роля, той беше платената марионетка на БСП Варна и в частност на Борислав Гуцанов. Когато трябваше да има насилие или напрежение на протести, той го викаше заедно с неговите ултраси. Кога българските служби ще се заемат с изчистването на елементи като Коце Платеното?
97
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Няма обвързване със срокове за влизане в еврозоната , а с този огромен бюджетен дефицит , не трябва и да помисляме за това. Има изискваия , които не можем да прескачаме.
96
5
 
9
 
! Отговори
Маркс преди 2 години
Проблемът не е в инфлацията,а работодалите,не искат да вдигат заплатите и това е!В моята фирма цените на продуктите скочиха,работата не е спирала и съответно маржина печалба се увеличи,но заплатите не мърдат,яко ослушване!
95
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 103,този ханке е американец, естествено, че няма да иска да минаваме на Евро, иска хегемонията на долара да продължава и ако още една страна мине към евро няма да е добре за долара
94
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм за максимално ускорено въвеждане на еврото. И понеже няма как да стане от утре, не виждам защо цените на стоките и услугите да не се обявяват и в евро от сега...По този начинвсеки ще може да свикне с цените и в двете валути и няма да се поддава на спекулации.
93
10
 
11
 
! Отговори
555 преди 2 години
Бащата на валутния борд в БГ.Стив Ханке коментира пред нова тв.какви са ползите и проблемите при въвеждане на еврото.Той казва:"Ще има хаос, не ползи. Целият процес по влизане в еврозоната ми мирише на измама продиктувана от некомпетентност, нелегитимност и корупция. Този план за присъединяване е просто една пародия. Имате борд от 1997г, който спря хиперинфлацията и работи прекрасно. Защо ще сменяте нещо ,което работи."Той е голям икономист и няма причина да не му мярваме!
92
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е друго си е да минем на рубли тогава инономиката ще литне в небесата.
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
650 българи олигарси им е все едно милионери милярдери са но колко е това от населението 0.006 а ние да страдаме с Коста на бой ВЕНСЕРЕМОС
90
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята за референдум за еврото е импотентна.. С договорите си за присъединяване сме приели, че ще приемем еврото рано или късно.. Всеки който ви каже, че това подлежи на предоговаряне лъже.. Та и Копейкин в това число..
89
8
 
12
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
Задължително е референдум за такива важни въпроси. Това ще се отразят на всеки българин.
88
0
 
5
 
! Отговори
До 93 преди 2 години
Какви данъци ще осветлят? Вие наясно ли сте, че данъците се крият не заради лева? А заради липсата на единна информационна платформа. Струваше 1 млрд преди време, окрадоха парите фирмата и НЯМА, сега в много държавни институции продължават да плюнчат с молив и пълнят кашони с документи. София не е България! Въпреки това отидете в РЗИ София, те са от вторите.
87
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този говори пълни глупости. За съжаление има хора които му се вързват.. Но "такъв е матриала" .. Както казваше Боко
86
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Гол популизъм, но пак не може да се мери с гинеколожката урсула фон дер лайен.
85
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя папуняк с тънките ръце кога почна да разбира и от икономика?
84
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен изобщо като вас не ми интересува кой от каква партия е. Знам, като приеха еврото във Франция и Германия, какво казаха моите близки тогава. Обедняхме всички! Но те се справиха- икономиките им бързо се вдигнаха. А каква промишленост има в България? Нещо ми се губи, освен един АЕЦ - но тока е на частни лицензирани дружества, ТЕЦ -овете плачевно без ТЕЦ 1 - американския с доживотен договор. Металургия, химия. лека промишленост??? Айде със здраве! Всяка коза на свой крак.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това което ще се случи е че ще прекъснем мафиотските практики и данъците ще се осветлят. Лихвите ще паднат, ще се деблокира фонда който гарантираше валутният борд и ще има строг контрол върху БНБ"_______________ Това е наистина смешно. И не толкова, че е абсолютно неадекватна и невярна глупотевина, а защото има някой (очевидно-написалия го), който го мисли и вярва. Освен, ако не е троллски пост, де. Но тогава смешното е, че някой плаща за такава "продукция".
82
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майкооу... докъде се докарахме - Костадинов и "Възраждане" да са най-адекватни и отговорни. Па аз лично ще взема и да гласувам за тях... Леле, леле...
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обяснете тогава
80
11
 
12
 
! Отговори
Смешко преди 2 години
Руската амеба със спестявания в Евро ни убеждава колко лошо е еврото. Защо не си държиш паричките в рубли бе, чукча?
79
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кажете, това което си написал са чисти лъжи. Абсолютно нищо не е вярно.