България затвори въздушното си пространство за руски самолети

Действието е в знак на солидарност с Украйна
26 фев 2022 06:48, Александър Попов
319
България затвори въздушното си пространство за руски самолети
Снимка: БГНЕС

България въвежда забрана за излитане, кацане и навлизане на руски самолети във въздушно пространство на страната, съобщава Министерство на транспорта на официалния си сайт.

Всички въздухоплавателни средства с лиценз издаден от Руската федерация не могат да навлизат в суверенното въздушно пространство на Република България, включително въздушното пространство над териториалните води.

Забраната е в сила от 00.00 на 26 февруари 2022 г.

Действието се предприема във връзка с изострянето на военния конфликт и в знак на солидарност с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
6
 
28
 
! Отговори
КИКИ преди 2 години
Значи харесвам правителството, но заради това решение така ще го ядем на края...... Само отворете картата на света и вижте България и Русия като територия. Руснаците само една плю.м.ка да ни метнат и сме затрити от лицето на земята. Защо се месим където не ни е работа. По-големи държави от нас не вземат такива решения, ние първи да ни клеца-т после.......... Глупава работа.....
176
31
 
12
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
България ще стане истински,достоен и пълноправен член на НАТО и ЕС,когато нейните така наречени русофили разберат и приемат,че нямаме по-голям враг от Русия от турско до наши дни,когато ниско наведените към русия комунисти-социалисти имат само символично присъствие в парламента и никога повече не участват пряко във властта.
175
4
 
17
 
! Отговори
Сто преди 2 години
Колко често чувате думата русофил или джендър? А колко често думата българофил? Това е.....тука сме така.
174
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е затова прабългарите са бесили своите управници дето не са се справяли с управлението
173
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България винаги застава от губещата страна. Сега пак.
172
2
 
19
 
! Отговори
Сто преди 2 години
Снишавайте се , снишавайте се. За довечера има ракия и салатка и сладки приказки за казармата, ваксините и как ще ни чипират.
171
5
 
23
 
! Отговори
Седераст преди 2 години
Имаше една приказка, нещо от сорта: конярят казал на коня да си вдигне крака, долу в ниското жабата направила същото...Бих искал Киро Харвардски да се обоснове - какви са ползите за България? Тук не е достатъчно просот да заяви, че сме в ЕС и Нато. Защо бе Киро? Защо и вие сте толкова елементарни и послушни?
170
14
 
4
 
! Отговори
Сто преди 2 години
до 202Какви грантове? Какви *** са ти в главата? Много руска пропаганда хапваш. Това каква ти е къщата си зависи само от теб, но ти си свигнал да се кланяш на запад или на изток според интереса си, само да не те закачат и да можеш спокойно да си вариш ракийката в задния двор. Имай гръб, бъди българофил, остоявай принципите си. *едавец такъв, не си усетил тоягата на руския империализъм ,тогава джендър теориите ще ти се сторят като розов сън.
169
4
 
16
 
! Отговори
търговец преди 2 години
Кога ще е гей паррада в софия с плюшени мечета в знак на протест да поръчам от китай за продаване
168
6
 
20
 
! Отговори
СС преди 2 години
До Сто. Аз не съм направил такъв избор. Мен никой не ме попита какво избирам! И не, няма да отида да се бия с никого. Ти като искаш, прав ти път. Аз за продажни политици и краварски интереси няма да се жертвам. Да вървят Паси, джендърите и като искаш отивай с тях!
167
20
 
8
 
! Отговори
Пацифист преди 2 години
Браво! Изключително достойна позиция. Това означава да се изправим срещу войната с гордо вдигната глава, а не да се спотайваме с надеждата, че бензина ще падне с 50 ст.
166
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сто Ами ходи се бий бе,кой те е спрял.Аз заради говеждите интереси и твоите грантове пушечно месо няма да стана.А и никой не ме е питал навремето дали приемам джендърския ти "цивилизационен" избор.
165
5
 
23
 
! Отговори
Shark преди 2 години
А защо Румъния, Турция и Гърция не затварят въздушното си пространство?? Значи не е решение на НАТО! Пак нашите вършат глупости под презокеански диктат! Защо Турция отказа да затвори проливите за руски кораби? Не съм съгласен! Докога ще имаме продажни управници! Солидарни били с Украйна! Сигурно румънци, турци и гърци не са солидарни и много искат там да се избиват! Да, ама хората си гледат интереса на държавите си в крайна сметка! Нашите са същите *** като Зеленски!
164
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли как родните *** отразяваха американските агресии срещу Югославия,Ирак и Либия.Аа не помня тогава да имаше такива сърцераздирателни мелодрами.
163
10
 
6
 
! Отговори
Сто преди 2 години
Чета коментарите и се препотвърждава, че въпреки "ветровитата" си география, българина се навежда тихичко и чака да му се размине цялата патаклама. Имайте топки господа! Направихте цивилизационния си избор и стойте зад него! С навежда се стига само до о*ождане.
162
3
 
17
 
! Отговори
НАТО ВЪН преди 2 години
Това е добра новина.Още една причина Путин да ни посети,когато му дойде времето.
161
22
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Трябва да се изгонят всички с руски паспорти за да няма руски републики в България.. и непременено да се блокират руските *** които пишат коментари и рубладжийските сайтове на лъжливи новини.
160
0
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
нема да има рапки по морето лятото, или чартърите ще ги пускаме?
159
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм против тази мярка! Референдум!
158
4
 
26
 
! Отговори
ДА преди 2 години
А защо не го затворихте 2014 година за украински самолети!?