България затвори въздушното си пространство за руски самолети

Действието е в знак на солидарност с Украйна
26 фев 2022 06:48, Александър Попов
319
България затвори въздушното си пространство за руски самолети
Снимка: БГНЕС

България въвежда забрана за излитане, кацане и навлизане на руски самолети във въздушно пространство на страната, съобщава Министерство на транспорта на официалния си сайт.

Всички въздухоплавателни средства с лиценз издаден от Руската федерация не могат да навлизат в суверенното въздушно пространство на Република България, включително въздушното пространство над териториалните води.

Забраната е в сила от 00.00 на 26 февруари 2022 г.

Действието се предприема във връзка с изострянето на военния конфликт и в знак на солидарност с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
16
 
23
 
! Отговори
Мразя България преди 2 години
Ние сме най продажната, най надупената, най некадърната нация в света. Мразя тази територия. Дано руснаците и нея да унищожат
216
3
 
1
 
! Отговори
до... преди 2 години
Всеки избира какво да мисли и как да живее. Самосъзнанието е.. важно някак си...
215
8
 
14
 
! Отговори
до Преклонена главиц преди 2 години
Че ние сме си мишки
214
14
 
17
 
! Отговори
Преклонена главица. преди 2 години
Аре стига с тези поговорки и начин на мислене. Един от най- древните страни сме в Европа- какво не сме дали на Русия, какво още? Да не би руските войници да не убиват невинни българи в момента на територията на Украйна.Колко още ще се снишаваме до земята.Нека живеем достойно като хора,а не като мишки
213
9
 
30
 
! Отговори
4444 преди 2 години
От 30 години имаме ужасни управници, но сега тея са супер голему ***-луци. *** американски. Ще ни вкарат във война съвсем скоро. А България ще я превземат само за 15 мин и то с една рота, въоръжена с прашки. Аааа съжалявам. Забравих че имаме чертежи на самолети. Нови. Няма по ска пана държава от България
212
10
 
15
 
! Отговори
Подкрепям преди 2 години
Браво! Така и така ние ще сме следващата стратегическа мишена.
211
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме туристи от Русия - пеша ! Ха, х а , ха !
210
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Досвидания "Сега идва глада защото туризъма беше Руски" Руснаците са на 11то!! място като бройка посетители, а като икономически ефект са още по-нищожен дял. Повечето отсядат в руски хотели, които най-вероятно и данъци укриват, източвайки държавата.
209
19
 
23
 
! Отговори
Славянин преди 2 години
Как не те е срам Българино? Русия нис спаси от османско робство дада ти социализъм. А ти искаш черна и *** държава.
208
6
 
25
 
! Отговори
ЦИТИРАМ преди 2 години
Орбан договори с Путин 1 милиард куб.м. увеличаване на годишните доставки на газ от Русия за Унгария...Унгария купува руски газ пет пъти по-евтино от пазарната цена в Европа.....
207
4
 
15
 
! Отговори
осъждаме войната,но преди 2 години
Унгарският министър председател Виктор Орбан досега не е осъдил решението на Русия да признае самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република в Източна Украйна, но не възнамерява да налага вето върху планирани санкции на Европейския съюз срещу Москва, предаде ДПА....
206
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето защо САЩ си инсталираха това правителство в БГ, което да работи за тях си, а не за българите, против българския интерес.. незнам докога ще търпим?!
205
13
 
25
 
! Отговори
Досвидания преди 2 години
Сега идва глада защото туризъма беше Руски ,тези не мислят за икономиката защото техните заплати са по 10 000 лева на месец.Викайте пак по улиците.
204
3
 
15
 
! Отговори
Сключен преди месец преди 2 години
Унгария получава руски газ на приятелски цени за следващите 16 ГОДИНИ . В момента Орбан е благодарен за всяка подкрепа, защото на 3 април в Унгария предстоят избори, а над главата му е надвиснала заплахата от съкращаване на еврофондовете. Според решение на Европейския съд от 16 февруари,Европейската комисия може да съкращава средствата от европейския бюджет за членки на ЕС, които имат проблеми с върховенството на закона....Унгария--Осъждаме войната,но си гледаме икономиката.
203
21
 
14
 
! Отговори
none преди 2 години
Путин е предател ! Вече няма никакво съмнение че Русия не е приятелска държава.
202
9
 
15
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До 11Като ви чета драсканиците и ми става ясно защо 500 г. са ни тъпкали агаряните и 70 г. ни тъпчат ***. Да си траем, да се снишим та дано ни отмине. Е така и царете и болярите ни през 14 век се снишаваха, ама не ги отмина. Снишиш ли се не те отминава. Трябва да покажем характер, да се въоръжим до зъби, да си произвеждаме сами оръжие, това което можем. Ако дойдат да ги посрещнем подобаващо. Иначе си признаваме, че сме страхливци. Ня да допусна децата ми да живеят под руски ботуш.
201
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро канадеца се изцепи!
200
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е все едно да викаш - ела вълчо изяш ме. Че иначе вълка може и да ни пропусне. Вместо да вземат мерки за елементарна отбрана и ранно предупреждение или поне спасяване на населението. Нали гледате руснака какво прави - два десанта и готово. Прави го от времето на втората чеченска война - не е нещо ново. Не е и толкова страен руснака, не е безсмъртен. просто крият жертвите си. Най-много страдат руските майки. Но никой не ги отразява тях.
199
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам смисъла на това решение - все едно да размахваш червен вик срещу побеснял бик. Ако искат да направят нещо - да закупят някаква техника и да тренират някакви бойни батальони малко от малко. А това 'дървене' защо?
198
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много да внимават наште да не се пенявят с някакви санкции Русия ни беше най големият иконом търг партньор после да не ни бият шута Тези от Запада се видя че за нищо не стават както си беше и по време на Руско Турската война