Митов: Очертават се кратки месеци живот пред този парламент

Партиите отново ще трябва да седнат на една маса и да разговарят
24 апр 2021 07:33, Елка Василева
291
Митов: Очертават се кратки месеци живот пред този парламент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Очертават се кратки месеци живот пред този парламент. Беше грешка другите партии да не дойдат на разговор, врагове сядат на една маса и си говорят, опитахме се да постигнем консенсус. Те или се готвят за избори веднага, или проявяват политическа незрялост. Това заяви предложеният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

"Като гледам законопроектите, виждам, че в парламента господства желанието за реванш. Не може да няма грешки, когато се управлява близо 12 години. Борисов е гръмоотвод на всякакви критики и все пак ГЕРБ получава доверие. Политическата криза ще приключи, когато бъде намерена формула, в която и ГЕРБ да участва по някакъв начин в управлението. Това може да стане и след следващи избори", отбеляза Даниел Митов.

Още по темата

Той прогнозира, че отново партиите ще трябва да седнат на една маса и да разговарят.

"Не трябва да хвърляме камъни един върху друг. Като гледам какво се случва в парламента, ми става тъжно. Вместо да дебатираме здравна криза, икономическите мерки след последствията от пандемията, ние се занимаваме с Изборния кодекс. Гласуване по пощата, което няма как да се случи технически", добави Даниел Митов.

По думите му, за да се въведе електронно гласуване, трябва да се покрият много критерии и няма начин в тези месеци това да стане.

"Винаги има шанс, ние бяхме длъжни пред избирателите си, в името на това да има стабилен кабинет и управление на държавата в труден за нея момент. Бяхме длъжни да предложим кабинет", коментира Даниел Митов.

По думите му посланието "Даниел Митов премиер" има няколко посоки - ясна заявка за проевропейско и проатлантическо позициониране.

"Беше жест от страна на Борисов, той отстъпи встрани и показа воля да даде възможност за разговори в друг формат. Това, което ни интересува, е държавата да има стабилно правителство и българската демокрация да функционира, да отговорим на очакванията на близо милион български избиратели", добави Даниел Митов.

Той бе категоричен, че проведените на 4 април парламентарни избори са били легитимни.

Даниел Митов коментира събитията в Чехия и Украйна така: "Кремъл си е поставил задача да дестабилизира демокрациите по всякакъв начин. Нямам информация, за да кажа нещо по случая "Гебрев", не винаги нещо, по което се работи, може да става публично веднага", каза Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
8
 
! Отговори
Трол от Тирол преди 3 години
И какво ще стане бре Митов.Края на света ли ще дойде?
126
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митееев, и кратки мигове живот остават за гербероСедерастията. На следващите избори няма да го има обя дето ви надписваше мъртви души, трудно ще купувате гласове. Власт няма да видите вечеееее.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е приятна агонията на герберите, когато се мъчат да оправдаят някак пълното чекмедже с евра и кюлчета. Ама, чмамини сладки, той и вожда ви не го отрече. Само се чудеше коя красива дама го е снимала. Не помните ли, дементни байдъновчета?
124
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй как вирнало носленце много мяза на станишко . Слушка.папка и цалива ръка .е, някога и чимбери бие главния и дърпа уши
123
0
 
3
 
! Отговори
До 140 преди 3 години
Като се изключи просташкото и арогантно поведение ,а и това да те псуват и да се правиш ,че нищо не е станало ,а да се усмихваш ,за мен лично проблем няма. А относно другият запис , човек може и сам да си го направи. И аз исках да стана космонавт ,ама не станах.
122
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евроатлантически ,герберастки мишок,когото наритаха и изгониха от всякъде и не беше и 1 секунда премиер ,дава мнение за живота на парламента и Европа.Нищо не решавате вече герберасти ,има кой да решава , пък дали ви харесва - все тая.
121
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 139. Уф, "американски експерти", ангажирани от Елена Йончева. Срещу определена сума и аз мога да ти намеря американски експерти, които да кажат, че гласът е на баба Яга.
120
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - "Щом един прoст пожарникар можеше да я "управлява", значи всеки друг може"С тези "умозаключения" изглеждаш съвсем пpocт!
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още десет години карантина дорде и последната герб разсейка изчезне.
118
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимките на шкафчето са направени в отсъствие на Борисов ! И той е човек ,ерген, доверил се е на парясница,която е пратена от трети лица там ! Няма нищо по-нормално един мъж да вкара жена в дома си.Зашо няма снимка на шкафчето ,заедно с Борисов ?! Някой може ли да обясни ?!А са отделно ?
117
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 години
А защо си мисли , че следващият ще бъде по-додър!
116
0
 
4
 
! Отговори
ббб преди 3 години
Много близък до Слави Трифонов ми каза, че няма да съставят кабинет, а ще отидат на нови избори!
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - "Щом един прoст пожарникар можеше да я "управлява", значи всеки друг може"С тези "умозаключения" изглеждаш съвсем ***!
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо избрахте царя свинар, после избрахте царя комар, след него царя пъдар и накрая избрахте царя чалгар! Направихте цяла просташка династия. Очертават се дълги години авторитарно управление на чалгата.
113
4
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Гласувах за интелигентни хора, а не за голи глави като Слави и Бойко.
112
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срути се кочинта и се тресе още.и още .Сега требе да се изринат и гвната.
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 132. Щото Станишев не е пич. А и няма как да очакваш Вигенин да го снима. А какво казва Манолова изобщо не е важно, от нея само идиотщини съм виждал.
110
3
 
5
 
! Отговори
До 114 преди 3 години
И дори да е истински записа ,какъв толкова голям проблем виждате в личнен разговор !? Какво е казал Борисов,което ощетява вас и държава ? ОК,напсувал Караянчева,техен си проблем. А другият запис ,в който казва " Томиславе,искам да направя нещо за тази държава ,а от всякъде ми пречат " зашо не го коментирате? Вижте,по презумция,когато едни хора започнат да действат с компромати и фейкове,означава ,че абсолютно няма с какво друго да преборят реалността ! Мислете малко бе !
109
3
 
5
 
! Отговори
До 127 преди 3 години
Доказано е от американски експерти,че пцова именно Бокьо. След като лъже за едното,защо да не лъже и за другото. Впрочем той истини не говори.
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми Славей, не свърши ли карантината ,защо не ходи на работа е НС ! Но си гласува заплатка 10 000 лв.)