Митов: Очертават се кратки месеци живот пред този парламент

Партиите отново ще трябва да седнат на една маса и да разговарят
24 апр 2021 07:33, Елка Василева
291
Митов: Очертават се кратки месеци живот пред този парламент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Очертават се кратки месеци живот пред този парламент. Беше грешка другите партии да не дойдат на разговор, врагове сядат на една маса и си говорят, опитахме се да постигнем консенсус. Те или се готвят за избори веднага, или проявяват политическа незрялост. Това заяви предложеният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

"Като гледам законопроектите, виждам, че в парламента господства желанието за реванш. Не може да няма грешки, когато се управлява близо 12 години. Борисов е гръмоотвод на всякакви критики и все пак ГЕРБ получава доверие. Политическата криза ще приключи, когато бъде намерена формула, в която и ГЕРБ да участва по някакъв начин в управлението. Това може да стане и след следващи избори", отбеляза Даниел Митов.

Още по темата

Той прогнозира, че отново партиите ще трябва да седнат на една маса и да разговарят.

"Не трябва да хвърляме камъни един върху друг. Като гледам какво се случва в парламента, ми става тъжно. Вместо да дебатираме здравна криза, икономическите мерки след последствията от пандемията, ние се занимаваме с Изборния кодекс. Гласуване по пощата, което няма как да се случи технически", добави Даниел Митов.

По думите му, за да се въведе електронно гласуване, трябва да се покрият много критерии и няма начин в тези месеци това да стане.

"Винаги има шанс, ние бяхме длъжни пред избирателите си, в името на това да има стабилен кабинет и управление на държавата в труден за нея момент. Бяхме длъжни да предложим кабинет", коментира Даниел Митов.

По думите му посланието "Даниел Митов премиер" има няколко посоки - ясна заявка за проевропейско и проатлантическо позициониране.

"Беше жест от страна на Борисов, той отстъпи встрани и показа воля да даде възможност за разговори в друг формат. Това, което ни интересува, е държавата да има стабилно правителство и българската демокрация да функционира, да отговорим на очакванията на близо милион български избиратели", добави Даниел Митов.

Той бе категоричен, че проведените на 4 април парламентарни избори са били легитимни.

Даниел Митов коментира събитията в Чехия и Украйна така: "Кремъл си е поставил задача да дестабилизира демокрациите по всякакъв начин. Нямам информация, за да кажа нещо по случая "Гебрев", не винаги нещо, по което се работи, може да става публично веднага", каза Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митов го употребиха,но явно той като радетел на либерализма е отворен за подобни отношения.....
146
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минискус Председателя трябва да понесе отговорност за далаверите мукато централен Голмайстор през последните 10г.
145
4
 
4
 
! Отговори
Изперкълс преди 3 години
Бре Митре , Бат ти Боцо гаргара си прави с тебе.
144
1
 
2
 
! Отговори
Ха! преди 3 години
До До 169Да ти кажа, че не е май. Май започва след една седмица!
143
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е мишката Слави Трифонов? Със кой се договаря тайно 2 седмици, с бсп и дпс ли? За това ли гласуваха българите???
142
5
 
6
 
! Отговори
До 175 преди 3 години
Видяхме кой уволни служителите в Росенец ,а това определено не беше президента.
141
5
 
11
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Няма такива, които по 10 години не са стъпвали тук. На тези избори ц,и,г,а,ни,т,е пак бяха употребени за целите на крадците от Герб. Този път обаче наистина Герб ще платят следващите избори.
140
6
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Борисов IV...
139
2
 
8
 
! Отговори
До 169 преди 3 години
Защо не каже ,коя е въпросната жена и прокуратурата да я разпита? Май е ,защото както се говори на същата в Гърция и видяха сметката.
138
2
 
3
 
! Отговори
А преди 3 години
До До 148Знаеш ли на кой е подчинена НСО?
137
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИзнервенНе знам защо си позволяваш такива просташки обиди,но ще ти отговоря ,вместо ,,галоша миризлив".Още 2009 от нашия район в листите за депутати се намърдаха бивши БАШ комунисти,сменили няколко партии,дори при една от кандидатките вървеше дело.За някой от тях имаш публикации в пресата,писаха много възмутени хора и кой обърна внимание.....никой.Честните хора,които влязоха в Герб бяха избутани,смачкани.Герб беше мечта за промяна,но се превърна в отрова,бурен,задуши всичко .
136
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Митов, преди години плюхте партията, на която сега бяхте кандидат за министър-председател. Шумът на парите явно са склонни да променят мнението ви!
135
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истина е, че Сливчо и компания не ги интересува държавата. Интересува ги само да си запазят имиджа. Лошо за България.
134
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Митов, единствената причина да сте предложен за премиер е, че ГЕРБ са наясно, че никой няма да преговаря с тях. Не искат да изглежда сякаш отказват на Борисов, петкратния старейшина на Европа и вие сте избран да получите отказа, докато Борисов е над тези неща и даже не е депутат. Ако на следващите избори ГЕРБ изкарат по-добър резултат (и влезе и някоя патерица), собствената ви партия ще забрави за вас и ще върне Борисов на бял кон.
133
6
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Мяу: E как ги фалшифицира ?! То това да не е шоуто на слави да се хвърлят разни работи. Тези неща трябва да се доказват. Истинското фалшифициране е,че се позволява на хора които не живеят от 10 години в България дори не са стъпвали да определят началника ни тук !
132
7
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Абе прав е за съжаление, в тоя парламент са орел рак и щука
131
0
 
1
 
! Отговори
Е ! преди 3 години
До ИстуканКъде са?
130
1
 
5
 
! Отговори
До 148 преди 3 години
Защото е фокусирано именно към съдържанието на шкафчето ,а не към спящият тураник. Него вече го видяхме как спи. Със сак през НСО ли е минала оная с парите и със златото,което не тежи 1 кг.?
129
3
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Ако Борисов не беше фалшифицирал за пореден път изборите, досега щяхме да имаме правителство на промяната и той нямаше да продължава да управлява повече. За това е виновна и Нинова, която уж това, онова, а гласуват пак заедно с ДПС и Герб.
128
3
 
2
 
! Отговори
Ами преди 3 години
До Анонимен 138Защото не са монтирали ескалатор, а той е свикнал да се явява така на работа!