Митов: Очертават се кратки месеци живот пред този парламент

Партиите отново ще трябва да седнат на една маса и да разговарят
24 апр 2021 07:33, Елка Василева
291
Митов: Очертават се кратки месеци живот пред този парламент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Очертават се кратки месеци живот пред този парламент. Беше грешка другите партии да не дойдат на разговор, врагове сядат на една маса и си говорят, опитахме се да постигнем консенсус. Те или се готвят за избори веднага, или проявяват политическа незрялост. Това заяви предложеният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

"Като гледам законопроектите, виждам, че в парламента господства желанието за реванш. Не може да няма грешки, когато се управлява близо 12 години. Борисов е гръмоотвод на всякакви критики и все пак ГЕРБ получава доверие. Политическата криза ще приключи, когато бъде намерена формула, в която и ГЕРБ да участва по някакъв начин в управлението. Това може да стане и след следващи избори", отбеляза Даниел Митов.

Още по темата

Той прогнозира, че отново партиите ще трябва да седнат на една маса и да разговарят.

"Не трябва да хвърляме камъни един върху друг. Като гледам какво се случва в парламента, ми става тъжно. Вместо да дебатираме здравна криза, икономическите мерки след последствията от пандемията, ние се занимаваме с Изборния кодекс. Гласуване по пощата, което няма как да се случи технически", добави Даниел Митов.

По думите му, за да се въведе електронно гласуване, трябва да се покрият много критерии и няма начин в тези месеци това да стане.

"Винаги има шанс, ние бяхме длъжни пред избирателите си, в името на това да има стабилен кабинет и управление на държавата в труден за нея момент. Бяхме длъжни да предложим кабинет", коментира Даниел Митов.

По думите му посланието "Даниел Митов премиер" има няколко посоки - ясна заявка за проевропейско и проатлантическо позициониране.

"Беше жест от страна на Борисов, той отстъпи встрани и показа воля да даде възможност за разговори в друг формат. Това, което ни интересува, е държавата да има стабилно правителство и българската демокрация да функционира, да отговорим на очакванията на близо милион български избиратели", добави Даниел Митов.

Той бе категоричен, че проведените на 4 април парламентарни избори са били легитимни.

Даниел Митов коментира събитията в Чехия и Украйна така: "Кремъл си е поставил задача да дестабилизира демокрациите по всякакъв начин. Нямам информация, за да кажа нещо по случая "Гебрев", не винаги нещо, по което се работи, може да става публично веднага", каза Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
До 120. Нещо ти е сбъркана логиката. Като беше толкова лошо управлението на ГЕРБ защо народът всеки път ги поставя първи на избори? Защо бе, галошш миризлив? Ама така е като си обладан от завист и злоба, такива коментари се пишат.
106
1
 
1
 
! Отговори
Ха! преди 3 години
До Анонимен 97Значи щом един "***"/според теб/ пожарникар може да управлява държава и народ, си представи колко са умни другите! Толкова са умни, че се чудят, какво да правят!
105
3
 
6
 
! Отговори
Кьоркютукъ преди 3 години
Цъфнал герб. И Митов на трънка почнал да дрънка.Мухахахйхахайаъ
104
2
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
До 119. И колко сте болшинството? Щото ако статуквото са ГЕРБ, БСП и ДПС брои ли колко са техните избиратели и колко другите. И на новите избори ще е горе-долу същото. Та не сте никакво болшинство.
103
2
 
3
 
! Отговори
До 116 преди 3 години
Националните медии и тези,които са с претенции за авторитетна медия трябва да подават само проверена и вярна инфирмация.*** заплашвала сайт ! Това ти от къде го знаеш ? И от чия трибуната претендираш за коректив на мнението си ?!То във Фрог пишеше преди време,че канадска фирма Дънди ни изнасяла златото от Челопеч.Много близък мой роднина работеше в онзи момент там и ми обясни нещата- нищо вярно ! От тогава Фрог нюз не отварям !Ама нали сте жадни за сензации и фейкове ...
102
2
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До 114. ЗаписъТ не е доказано, че е истински. Ама викаш не може едното да е истина, пък другото да е компромат? Айде бе.
101
0
 
4
 
! Отговори
Е ! преди 3 години
До Анонимен 84Аз помня едни времена, когато заплатата ми беше 28 000лв., но долара беше 3000лв. и плащах парно 6 долара! Като си платиш и другите разходи си направи сметка, какво оставаше!
100
1
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Боко с ГЕПИ се...срути и процеса е необратим.На някои им се иска още да са на власт,след едни нови избори,ама няма...свърши.Ще остане само...спомена за премиера...футбалер с много...скъсани менискуса.Гинес да се...самосезира за този случай и да го отрази,за да може поколенията след...време,да се чудят на този...уникален български...феномен.
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 107. Указа??? Ти президента ли си, та ще издаваш укази ли?
98
5
 
3
 
! Отговори
Перник Изток преди 3 години
Шоуменът и набеден политик Слави Трифонов вчера подписа празен чек на турския диктатор Ердоган да прави избори в България с промяната в избирателния кодекс включваща отпадането на ограниченията за секции извън ЕС. Май ще излязат истина слуховете че е проект на Шиши?
97
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управлението на герб ще се запомни като свинщината. Сбогом циркаджии.
96
4
 
6
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Какви каракуда бе?? Болшинството искаме нови избори, за да изхвърлим статуквото от парламента.
95
5
 
7
 
! Отговори
Писнаминачепа преди 3 години
С богом герберазоседесерезарази . И никога повече не се връщайте.
94
1
 
1
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
До 109. И защо да е на всяка цена? Както виждаш не е.
93
1
 
6
 
! Отговори
До 110 преди 3 години
Да дадат например как първа инвестиционна банка заплашва сайта бивол заради статия за Борисов, Доган и Пеевски!
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и нормални хора с по-високи заплати ,но те са около 120 000 човека.На пример хора в сферата на ИТ и програмиране,фризьор,шефове на болници и отделения,някое ОПЛ.Но мнозинството са с под 1500 лв. Даже под 1300лв. А за София през този месец(за трима) за наем минимум 600 лв.парно.180лв.ток 59лв.вода45лв.За храна 1000 лв.а дрехи,ресторант,дискотека,почивка,учебници,за транспорт или гориво,цигари и алкохол евентуално,лекарства....
91
1
 
4
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Нинова ще състави кабинет. С кого? Тя също е в изолация.
90
3
 
4
 
! Отговори
До102 преди 3 години
И какво да дадат ?!ИТН мълчат като каракуди !ДБ само смятат проценти и тръбят с кого няма да се коалират !Нищо конструктивно ! Не предприемат никакви медийни изяви !Какво да им дават ?!Ако Слави възпроизведе ефект ,мислиш ли ,*** няма да го дадат ?Но тях ги НЯМА !!!ТЕ СА ПАСИВНИ И ТИХИ !
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не всички искат власт на всяка цена като вас!
88
5
 
11
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
След няколко години дома на уважаемия премиер Борисов ще бъде музей. Редовно ще има поклонения пред дома-музей на великия Борисов и млади българчета от ГЕРБ ще поставят цветя и венци пред дома на нашия Вожд и Учител!