Ножицата се разтваря: 90 нови милионери срещу 800 000 работещи бедни

БСП зове дебатът по бюджета за догодина да е възможно по-скоро
Обновена: 13 авг 2019 16:09 | 13 авг 2019 16:05, Камелия Цветанова
183
Ножицата се разтваря: 90 нови милионери срещу 800 000 работещи бедни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова предупреди, че неравенствата и регионалните различия се увеличават, което води до обезлюдяване на цели региони.

Тя отчете, че по данни на БНБ има 90 нови милионери, а в същото време статистиката отчита, че има 800 хил. работещи бедни и 1,5 млн. живеещи под прага на бедността.

Още по темата

"Идват местни избори и целия информационен поток е съсредоточен в това коя партия кого издига, какви са вътре противоречията. Сериозният въпрос е как ще се развиват общините. Хората ги интересува дали ще имат път от единия град до другия, дали ще работи общинската болница, водата ще поскъпва ли", коментира Нинова, цитирана от "Фокус".

Заради това тя настоява политиците да започнат дебата за бюджета за 2020 г. сега, а не в последния момент.

Според нея политиците се плъзгат по повърхността, по жълтите новини, по интригите около местните избори, а не по същността, а държавна политика се прави с ум и с грижа.

"В момента се изготвя проекта за бюджет за 2020 г. на държавата в Министерство на финансите. Вероятно той ще бъде копи пейст същия от миналата година, пренаписан, сервиран в последния момент в парламента, претупан за една нощ и край. Част от тези големи стратегически въпроси, които поставяме и искаме да водим този разговор в българската политика, трябва да намерят своето приложение в бюджета", допълни Нинова.

Тя даде пример с Гърция, където правителството е решило да отпуска по 2000 евро на новородено дете и че се планира възстановяване на 13-ата пенсия.

"Все мерки и политики, които БСП многократно сме предлагали, винаги са били отхвърляли с аргумента, че това е популизъм. Не, не е популизъм. Това е грижа и поглед напред", обясни Нинова.

Тя посочи, че БСП иска да постави тези въпроси на сериозно обсъждане и заради това иска скоро да започне дебатът за бюджета.

Освен това  соцлидерката иска заедно с евродепутатите да бъде обсъдена и макрорамката на ЕС за следващия период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб е израстък на разлагащия се политически труп-бсп.Последствията са ясни.
92
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.....до АРСЕНАЛ,за да хвърлят по-малки суми от балконите пенциите,затова им дават по-малко,ЕГАТИ ТЪ...ПИЯ ВЪПРОС!!!Работника изкарва пенсията ,много от сегаШните а и бъдещи пенсионери ПОРАДИ ВРОДЕНИЯ ТАРИКАТЛЪКна бългрчето ще сънуват добри пенсии.Щом се осигурявш на минимална заплата ЩЕ ИМАШ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ!
91
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОРНЕЛО,ЕДНА БАБИЧКА ЖИВЕЕЩА НА БУЛ.Витоша с 300лв,пенсия и апартамент за 300000 лева бедна ли е!!КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА КОЙ КОЛКО ПРОИЗВЕЖДА И КАКВО ПРОДАВА ОТ ДВОРОВЕ И НИВИ,РЕНТИ,НАЕМИ,ЧЕСТО НЕДЕКЛАРИРАНИ!!За какво говорим,работа в ЕС на запад за по няколко месеца,после тука на цоциални помощи!!Сега във фирмата където работи синът ми търсят 120 човека за 2000лв. стартова заплата КЪДЕ СА *** КОРНЕЛО,,,бедните?Който знае и може,и иска ще получи,другите ще мият ...на запад.
90
5
 
20
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
Бсп е дясно-олигархична партия и няма нищо общо със социализъм. 100 % бандитска организация!
89
7
 
12
 
! Отговори
Arsenal преди 5 години
Защо управляващите индексират заплатите на държавните служители с10%,а бедните пенсионери с 4-5% при положение,че пенсионерите едва кретат ниските си пенсии? Предлагам на нахалния *** от Свищов индексация та да е равна за всеки работещ и пенсионер и да е от 01.01 всяка година.Винету е време да си размърда дебелия за.ник иначе Слави ще ви разбие на изборите.
88
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капитализъм без външни колонии си е узаконено вътрешно ограбване. Постоянно се дава за пример как някаква компания прогресира. Прогресира, защото корумпирани структури й изкупуват продуктите по-скъпо. Запада си поръчва всичко в Китай, защото и без това ще откраднат технологията, а така им излиза и по-евтино.Скоро този модел ще се срине, защото няма да има олкова платежоспособни, които да купуват. Сега вече започнаха да се опитват зависимости чрез стоките, които купуваш - да не са трайни.
87
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП Е РАЗЛОЖЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП, УМРЯЛ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ЧУМА, ЩЕ БЪДЕ ЗАГРОБЕН ЗА ДА НЕ РАЗНАСЯ ЗАРАЗИ.
86
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДрОгарко госпожа аз ти казвам ЧЕ НЕМА 800000 бедни работещи,нито легендарните ни пенсионери ПОЛОВИНАТА ОТ КОИТО РАБОТЯТ не умират от глад!!Имаме едни над 20% СИВА ИКОНОМИКА КАТО ЦЯЛО а в отделни отрасли лельо достига и до 70%-ТУРИЗЪМ И СТРОИТЕЛСТВО,САМООСИГУРЯВАЩИ СЕ,УСЛУГИ!!Официалната заплата вчера НСИ обяви че е 1260лв. а за София 1730лв.Аз казвам че е по-висока.Не забравяй че най-много милионери ИМА У ВАШАТА ПАРТИЯ и имате гадния навик ДА НИ ПРАВИТЕ МИЛИОНЕРИ ЧРЕЗ ХИПЕРИНФАЛЦИЯ!
85
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми нормално. Милионерчетата печелят от труда на хората. Всичко е наред. Капитализъм. Нали това искахте. Айде сега спокойно. И не спирайте да работите, че имате милионерчета за хранене. Да. Така. Няма страшно. Все ще ви подхвърлят някоя трошичка.
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това че сме членове на ЕС и НАТО не означава абсолютно нищо. Просто имаме задължения към тези организации.Високия стандарт се постига със ум, планиране и ефективна работа! Богатите държави са богати защото там така са си организирали нещата че умните хора да имат свободата да работят и да измислят нови неща без *** да им пречат. По този начин се създават и добре платени работни места за масата посредствени хора които имат желание да работят но нямат достатъчно ум за измислят нещо сами.
83
1
 
12
 
! Отговори
Пропуснатите ползи - преди 5 години
такива трябваше да се начислят за всякаква отнета собственост, не само милионерската. Компенсацията можеше да дойде чрез приватизацията, с реална собственост, а не с книжни бонове.Имаше такова предложение още в началото на прехода, мисля че беше направено от ДГИ но остана без последствие.Синовете и внуците на обирджиите на мандри бяха наточили зъби да нарежат заводите за скраб. Как ще допуснат бивши собственици да бъдат компенсирани? Как да изтърват още един грабеж?
82
6
 
9
 
! Отговори
Мехлеман Нагазян преди 5 години
Нинове не е алтернатива срещу Бойковия герб! Едно робство ще бъде заменено с друго и така - перпето мобиле.Лично аз не виждам каквато и да е прогресивна алтернатива за българско правителство. Пълен запек за момента!
81
6
 
9
 
! Отговори
Стандарт преди 5 години
Членове сме на ЕС и НАТО от 2007г. Никой не е казал че непремено трябва да е милионер, говорим за европейски стандарт.Тъй като тука много се краде от еврофондовете не можем да отлепим от дъното.
80
7
 
7
 
! Отговори
Левскев преди 5 години
Има нещо извратено и шизофренично в поведението на столичната кметица Фандъкова.Ремонта на Западен парк трябваше да завърши миналата година,но не би.Всичко е спряно и разровено.Защото са дадени едни 11 млн за обществена поръчка,но поръчкарите са взели парата и толкова.Сега общинска фирма трябва да препроектира проекта и всичко отначало.Ах,тези обществени поръчки и концесии.Там е бедата на държавата.Трябва пълно разследване на всички такива от чуждестранен ревизор.
79
1
 
19
 
! Отговори
Започни отначало ма, преди 5 години
Корнело!Кажи:1. Кога и как бяха ликвидирани милионерите на България, натрупали богатство с ум и труд (на това вие му казвате спекула, ама нейсе);2. Техните внуци получиха ли милионите на дядовците си при реституцията? Кой реши да си направи оглушки относно пропуснатите ползи, нещо по този въпрос да кажеш?3. Как изведнъж се пръкнаха цяла плеяда милионери около 10 ноември?И чак след това надничай в паниците на новопоявилите се милионери. Щом парите им са в БНБ, значи не са крадени.
78
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като имаме 800 000 бедни и 90 милионери каква е логиката на комунистите? Да вземем парите на тези милионери и да ги раздадем на бедните за да имаме 800 090 бедни.
77
3
 
13
 
! Отговори
Жан Виденов преди 5 години
На Позитано се грижим да има повече бедни за да има повече гласоподаватели за БСП.
76
3
 
9
 
! Отговори
Бягащ преди 5 години
До АнонименУточнявам че фирмата е швейцарска, колкото до ганьовските "бизнесмени" не ме интересува вашето мнение.Докато не си управите отношението, работните дни, отпуска и справедливо заплащане не искам да ви чувам сумтенето.
75
1
 
17
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Има нещо извратено и шизофренично в поведението на лидерката на БСП!!!Първо е участвала в приватизацията на държавно предприятие Техноимпекс, приватизирано за жълти стотинки, после е била в управителния съвет на Булгартабак, и задкулистно прехвърля акции в ръцете на Пеевски, става лидер на БСП и говори за социална справедливост и социални придобивки, синът й е в САЩ и работи за голяма банка, но не забравя да плюе по богатите колониалисти, които искали да ни направят слуги и зависими!Кенджи!ЦРУ
74
2
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
БСП ПОЧТИ 70 ГОДИНИ ГРАБЕШЕ БЪЛГАРИЯ НАЙ-БРУТАЛНО ДА СА ФИНАНСИРА МАЙМУНСКИ РЕВОЛЮЦИИ ПО ЦЯЛ СВЯТ ПРОТИВ НАШИТЕ ДНЕШНИ СЪЮЗНИЦИ. БСП ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ОТ ТРИБУНАЛ КАТО ТЕРОРИСТИ, СПОНСОРИ НА ТЕРОРИЗМА И ВОЕННИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.