Ножицата се разтваря: 90 нови милионери срещу 800 000 работещи бедни

БСП зове дебатът по бюджета за догодина да е възможно по-скоро
Обновена: 13 авг 2019 16:09 | 13 авг 2019 16:05, Камелия Цветанова
183
Ножицата се разтваря: 90 нови милионери срещу 800 000 работещи бедни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова предупреди, че неравенствата и регионалните различия се увеличават, което води до обезлюдяване на цели региони.

Тя отчете, че по данни на БНБ има 90 нови милионери, а в същото време статистиката отчита, че има 800 хил. работещи бедни и 1,5 млн. живеещи под прага на бедността.

Още по темата

"Идват местни избори и целия информационен поток е съсредоточен в това коя партия кого издига, какви са вътре противоречията. Сериозният въпрос е как ще се развиват общините. Хората ги интересува дали ще имат път от единия град до другия, дали ще работи общинската болница, водата ще поскъпва ли", коментира Нинова, цитирана от "Фокус".

Заради това тя настоява политиците да започнат дебата за бюджета за 2020 г. сега, а не в последния момент.

Според нея политиците се плъзгат по повърхността, по жълтите новини, по интригите около местните избори, а не по същността, а държавна политика се прави с ум и с грижа.

"В момента се изготвя проекта за бюджет за 2020 г. на държавата в Министерство на финансите. Вероятно той ще бъде копи пейст същия от миналата година, пренаписан, сервиран в последния момент в парламента, претупан за една нощ и край. Част от тези големи стратегически въпроси, които поставяме и искаме да водим този разговор в българската политика, трябва да намерят своето приложение в бюджета", допълни Нинова.

Тя даде пример с Гърция, където правителството е решило да отпуска по 2000 евро на новородено дете и че се планира възстановяване на 13-ата пенсия.

"Все мерки и политики, които БСП многократно сме предлагали, винаги са били отхвърляли с аргумента, че това е популизъм. Не, не е популизъм. Това е грижа и поглед напред", обясни Нинова.

Тя посочи, че БСП иска да постави тези въпроси на сериозно обсъждане и заради това иска скоро да започне дебатът за бюджета.

Освен това  соцлидерката иска заедно с евродепутатите да бъде обсъдена и макрорамката на ЕС за следващия период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
10
 
8
 
! Отговори
ЕС форевър преди 5 години
Специалистката по държавна приватизация се произнесе, а тя е пряко отговорна за случващото. Олигархичния елит се сформира по нареждане на Масква, получаваха инструкции и копираха сляпо, това е. Сега младите русофилчета фактическо *** срещу своите!
112
3
 
16
 
! Отговори
ВИДЕН ЖАН преди 5 години
Кака *** от кои е от бедните или от богатите? И кои са тия нови Членове на БСП ?
111
8
 
6
 
! Отговори
Боко преди 5 години
До *** лицемеркаКорнелия не става, то това е видно на всички! Нашия високо интелегентен пожарникар-мутра също.Сега кажи за истерика Слави ли да гласуваме, следващия месия може би?
110
8
 
24
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
Другарката Нинова(г-жа Лъжа) е изпратила сина си в Щатите, а иска да набута българите към бедната путинова Русия, е на това му казвам лицемерие. То и затова електората на БСП се състои главно от стари хора жертви на телефонни измами, защото вярват сляпо още от времето на комунизма.
109
2
 
28
 
! Отговори
ПОПРАВКА преди 5 години
НА 26 Е БИЛА, КОГАТО Е КУПИЛА ТЕХНОИМПЕКС- АБЕ НАПРАВО БОРСОВ ГЕНИЙ...УОЛСТРИЙТ РЯПА ДА ЯДЕ... МЕЖДУВПРОЧЕМ СИНЪТ И РАБОТИ НА УОЛСТРИЙТ ЗА ФИНАНСОВИТЕ АКУЛИ, ДОКАТО ТЯ ТОЧИ СОПОЛИ ЗА БЕДНИТЕ!!
108
3
 
28
 
! Отговори
Бас държа че, преди 5 години
90 те нови милионери са от редиците на БСП !
107
4
 
24
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Корнелия се дразни от факта ,че у нас има и други богати хора,въпреки ,че и техните корени вероятно са от БКП.
106
2
 
23
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 5 години
ИСТИНСКИТЕКОМУНИСТИ БЯХА ЛИКВИДИРАНИ НА 9 9 1 9 4 4 ГОДИНА
105
2
 
19
 
! Отговори
ГРАДКОЗЛОДУЙ преди 5 години
РЕАЛНО ПОЛИТИЦИТЕ ИЗОБЩО НЕ ВИ ПУКА КАК ЖИВЕЯТ РЕАЛНО ХОРАТА
104
1
 
14
 
! Отговори
ГРАДКОЗЛОДУЙ преди 5 години
РЕАЛНО ПОЛИТИЦИТЕ ИЗОБЩО НЕ ВИ ПУКА КАК ЖИВЕЯТ РЕАЛНО ХОРАТА
103
4
 
32
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
102
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ще се отваря, нали вие гласувахте плоския данък.
101
10
 
18
 
! Отговори
se преди 5 години
Комунизма няма да се върне защото капиталистите победиха.Държавната икономика е безвъзвратно загубена .Какво може държавата да направи за по доброто икономическо състояние на работниците .Нищо.Единственият изход за по добър икономически статус е Терминал 2.Тук в България робството е в пълната си сила при така настанили се инвеститори.
100
19
 
8
 
! Отговори
Социалист преди 5 години
На следващоте избори като се отървем от ГЕРБ и изберем Нинова и БСП, ще проведат национализация на фирмите и ще работят на разумна печалба, всичко ще отива за заплати и за реинвестиция за модернизиране и разширяване на производството. И фирмите на милионерите от БСП които финансират партията също ще ги национализира, защото БСП са справедлива социална партия. Затова ГЕРБ ще загубят следващите избори.
99
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A в САЩ и другите демократични страни като Швейцария, Германия, Люксембурт, Австрия има ли ножица, или там доходите са равномерно разрпеделени и няма милионери, е може да има един или двама, но те са най-много с 1-2 милиона, защото при демокрацията и капитализма концертните не се стремят към печалнби и милиони а дават големи мерезета на работниците.
98
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си ходи у крушовица.
97
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
интересно, колко от тях са от бсп?! и от всичките изобщо?! и най - вече, от коя страна на "барикадата" си ТИ, нинова, от бедните, или от милионерите?
96
7
 
27
 
! Отговори
набор 1937 преди 5 години
другарко нинова стига стоя популизъм обезлюдявали селата та ние сме свидетели на това другаря живков щеше да строи социализама да развива тежко машиностроене докара от селата кьораво и саката набутаха ги в панелки и сега да се върнат обратно по селата това никога няма да стане кои е виновен за това вашата "социална"партия с най много милионери вие сте популисти само обещавате а нищо не вършите
95
3
 
8
 
! Отговори
Богат и красив гущер преди 5 години
Сигурно и мен ме има сред тези 90 нови милионери. Една кака така ме отрака, че докато ми пееше сладко сладко на ушенце и се усетя да я разкарам от милиардер станах милионер.
94
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнела не е на власт,а я плюете.Що ли.Щото ви е шобе да не стане нещо с преразпределението на бюджета в други джобове,а сега ви е добре и не плюете вожда.Няма политики.Каквото и да си говорим,винаги става дума за пари.За много пари.