Радев иска правителството да вземе мерки след ада край Своге

Вината за катастрофите – не само на КАТ, а на всички институции
240
Радев иска правителството да вземе мерки след ада край Своге
Снимка: МВР

Трагедията е голяма, 16 души са загинали. Благодаря на всички екипи, които са реагирали по възможно най-бързия начин, каза президентът Румен Радев, след като посети пострадалите от жестоката катастрофа с автобус край Своге в "Пирогов“.

Още по темата
Държавният глава беше в болницата, където е разговарял с една от пострадалите, която е контактна и в добро състояние.

"Голям професионализъм, хора с големи сърца", каза Радев за лекарите от спешния център.

"Пирогов“ не е просто болница, това е институция", заяви президентът и призова за повече инвестиции в лечебното заведение.

Според Радев, когато се случват инциденти на пътя, обикновено цялата отговорност се хвърля към КАТ, но КАТ само регистрира .

"Необходимо е адекватно и пълно разбиране на проблема – не само в МВР, тук е и МРРБ, транспортното министерство, МОН, всички институции, които отговарят за цялата система от обучението на водачите до движението по пътищата", посочи Радев.

"Проблемът е надинституционален. Очаквам Министерският  да вземе дълбоки адекватни мерки", призова държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
NoName преди 6 години
До До NoName 123Добре де, може и да греша. Нямаш ли гледна точка, сподели според теб как, може би нещата ще се оправят постепенно. Всички знаем че нищо не става на момента. Дай мнение, обориме, убеди ме че греша!
104
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 човека ги пръснаха в 19 боници .. ЗАЩО? Защото ГРОБ изгониха всички лекари. А защо от 10 хоспитализирани 5 умряха? Защото ги лекуват фелдшери. А защо ги лекуват фелдшери, защото баце прати лекарите да стават кравари, имало свободни места, а те простаците заминаха в чужбина пак да са лекари! След 20 години ще *** от настинка, но баце ще ви успокоява от телевизора, че е построил 6 км магистрала за 12 милиарда, която има нужда само от истинска настилка и препроектиране!
103
0
 
5
 
! Отговори
До NoName преди 6 години
По света добре знаят, че космическите наказания като ги запишат в закона не спират нарушителите. Това никъде и никога по света не е проработило. Само в България 28 години залагат на това.
102
1
 
6
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 6 години
Никога не съм била социалистка нито съм членувала в партия.При оня строй ме кастреха и гонеха че съм критична.И сега е така.Интелигенцията на една страна винаги трябва да е критична към управляващите.Но пък вече не мога да нарека тази територия моя държава.В една държава има закони отнасящи се за всички.От това страда народа липса на справедливост.А познайте и сега кой ще отнесе
101
1
 
4
 
! Отговори
NoName преди 6 години
До до NoName 115Да, прав си. Но говорим за инциденти, без умисъл (или недоказан такъв). Но вината си е вина и аз не мога и не искам да оневинявам никого. Всеки трябва да си носи отговорността за деянията си.
100
7
 
5
 
! Отговори
до Гошу преди 6 години
Личи си кой е ***... Коефициента ти на интелигентност явно ти позволява да дишаш и горе долу да пазиш равновесие и до там! Много ми харесва как високо интелигентни индивиди като теб реват за троловете на БСП, защитавайки кумира си Бойки - агент на ДС, бивш член на БКП, шофьор на Тато, солка на царя и др. Обобщено най0тежкия жив комунист! Такива като теб си заслужават ГРОП, за да горят по влакове и автобуси, докато родителите им се давят по селата!
99
11
 
17
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Голяма част от коментиращите Президента Радев не схващат думите му, защото нямат докстатъчно умствен капацитет. Президентът като бимш пилот има трениран ум, който анализира дълбоко причинно-следствените връзки, мисли в перспектива и набелязва "цели" за РЕШАВАНЕ на проблеми не на парче а глобално. Пожарникарите това нито са го учили нито го могат! Огромна част от електората им също. Но поне когато умните говорят , глупавите ТРЯБВА да слушат, белким се научат!
98
11
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
До 114Кой е пък този социаалист който не е крал. Дано да не говориш за Станишев,че ще стане смешно
97
7
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 6 години
До ГРОБАРКато си гробар, ходи си заравяй труповете по гробищата и не давай акъл за политиката. Щом си станал *** гробар, да копаш гробове и да заравяш трупове си ни ясен, що за умствен капацитет имаш :) А ся да видиш какво е ирония дядо. Та по темата: Аз Зедленият чорап Радиф хич не го мисля даже, той е безгласна буква. Между другото много си приличат с Доналд Дъмб - втори мандат няма да видят :)))))))))
96
2
 
9
 
! Отговори
до NoName преди 6 години
Ако се напия и карам с 200 и убия твои роднини заедно с мои, вината която изпитвам достатъчна ли ще ти е. И като се има впредвид, че евентуално крада милиони от твоите данъци, с които виновно обикалям островните курорти...
95
2
 
7
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 6 години
Искам да гласувам за личности не за партии
94
22
 
8
 
! Отговори
ГРОБАР преди 6 години
Гарантирано от ГРОП :Автобуси ковчези;Още автобуси ковчези:влакове факли:хора факли:подводни села;банки и застрахователи пирамиди;главен прокурор - великият Джаба;Б-я - събирателен и обучителен център за талибани;магистрали гробища;пенсионери клошари;Гласувайте за ГРОП!!!
93
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Герибсп са факири в това отношение!
92
1
 
3
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 6 години
Ренета Инджова.Имаше и един който беше социалист но нищо не взе от властта.А е хубаво да мечтаеш ден за почивка еСъщо е хубаво да чета коментари -понякога има много яка информация както и голяма излагация
91
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 66ИталянецХехеА моста който падна с какъв асВалт беше.:)))Точно тези дни да ми даваш Италия за пример за пътно строителство е нелепо
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се затвори проломът за движение за МПС. Кво бръмчат по туй шосе. Там има влак. Тряббва да се спре и движението по магистралите!
89
3
 
12
 
! Отговори
NoName преди 6 години
До Анонимен 90Мисля че не си прав да говориш за Московски. Може да е извършил много неща, и може някога да си понесе отговорност. Но в инцидент загуби детето си, смятам че вината която изпитва и болката от загубата, не ни дават право да го упрекваме. Повярвайте ми, никога не искам да съм на негово място, не вярвам че някой би искал...
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А най гнусното е, как троловете пишат ли пишат политическите си гадости!
87
7
 
22
 
! Отговори
Гери преди 6 години
Много гнусно е Радев да използва тази катастрофа и трагедия за политически цели .....
86
8
 
13
 
! Отговори
до 102 преди 6 години
аз отново ще гласувам за бойко!