Плевнелиев иска наказани за химическите атаки в Сирия

Президентът призова депутатите за отговорни решения
31 авг 2013 11:55,
132
Плевнелиев иска наказани за химическите атаки в Сирия
Президентът Плевнелиев. Снимка: Булфото

В Сирия бяха използвани химически оръжия срещу мирни граждани. Това е абсолютно недопустимо. Виновниците трябва да бъдат посочени и съответно трябва да понесат своето справедливо наказание, настоя президентът Росен Плевнелиев.

Той призова българския парламент да направи това, което е направено в много други европейски държави - да се направи дебат, да се посочат ясно аргументите и да се прецени ясно ролята на всеки един в настоящата ситуация и криза, която се намира в региона, която очевидно може да прерасне в по-сериозна глобална криза.

Още по темата

"Българският парламент е длъжен, и аз апелирам за това, да активира дебати и съответно да се вземат отговорни решения", допълни президентът.

Държавният глава коментира и протестите на сирийски граждани, които са се състояли пред Президентството, с апел - България да не се намесва в една бъдеща война.

"Разбирам, че днес ще има протести и пред Министерски съвет, после те вероятно ще се преместят и на друго място, уважавам всеки протест. Тук обаче става въпрос за българската държава, става въпрос за принципи, от които световната демократична общност и прогресивното човечество не трябва да отстъпват", заяви Плевнелиев.

Днес държавният глава присътва на панихида за 70-ата годишнина от смъртта на Цар Борис Трети, която се проведе в Рилския манастир.

"Моето посещение е чисто човешки акт на уважение на един български държавник, към друг български държавник", коментира той присъствито си на панахидата.

Президентът посочи, че присъствието му е акт на хуманност към семейството и наследниците на Цар Борис ІІІ, които, според президента е трябвало да понесат несправедливосттта на оскверняване на семейната памет.

"Моето посещение тук със сигурност е доказателство за принадлежност към християнските ценности, за хуманност, за толерантност, на която толкова много искам България да бъде символ и в регионален и в световен мащаб, а не на конюктурен реваншизъм, отрицание, на които сме свидетели толкова често в нашата история", заяви Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
18
 
! Отговори
Усмивка преди 10 години
Кои сме ние за да искаме нещо??? НИЕ собствената държава не можем да си оправим,а имаме претенции за другите държави
42
13
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
До бай Петко 45 Дааа.... Наистина трябва да се чете, а не да се ръсят болшевишки брътвежи: "Чисто исторически е отхвърлен слухът, че цар Борис Трети се възпротивил искане на Хитлер да бъдат изпратени български войски да воюват срещу Съветския съюз и заради това бил отровен.Версията, че германците са искали наши войски да воюват срещу Съветски съюз не намира потвърждение в автентичните сведения за срещите и разговорите на цар Борис Трети и Богдан Филов с германския фюрер..."
41
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мазно момченце..това коститбродските бюлетини ли ни го натресоха----
40
10
 
7
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Единствената русофилска партия е АТАКА, не разбирам защо има хора които си мислят, че БСП е нещо различно от ГРОБ.Българинът продължава да бълнува някакви комунисти, които в момента са в Ню Йорк и Брюксел.Путин доказа, че националните държави и техния суверинитет не са залък за устата на Ционистките животни.Само с БРИК ще се оправим, това е, гладни, болни и мизерствуващи братя Българи!
39
4
 
27
 
! Отговори
Бачо Кико преди 10 години
Тоя *** *** един път няма да се изкаже подготвен за нещо, марионетка с меки китки. СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ. то не беше чехословакич то не бяха американски снимки за фон на речта пред бг народа, то не бяха смешни подаръци на папата то не бяха очевадни герберски поръчки А сега и във война ще ни вкара. СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.
38
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев, американски гъзолизецо!! Защо не изчакаш да видиш КОЙ точно е хвърили химическата бомба АКО ИМА ТАКАВА, дали пък не са бунтовниците, а не Режимът? Дали пък Америка не иска да си прави сама война и да търси само някаква причина, защото Сирия е проруски настроена или пък защото Русия има морска база на Средиземно море?? Когато трябваше да питаш Турция за 10 милярда долара обезщетения си мълча,а? Доста успешно разделяш нацията на котрапротестиращи и протестиращи... Това ли е президентът
37
0
 
27
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Като искаш наказани грабвай пушката, въоръжавай народното събрание и заминавайте гадна *** продажна!!!
36
2
 
7
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
До men 35 А бе "мен" прочети малко повече да разбереш, че Хитлер отрови цар Борис за това, че не е пратил войски на источния фронт, иначе, според аргумента на царя, българската войска щяла да дезертира към Съветската армия. Само плямпаш без да си прочел и един ред от историята !
35
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставете го човека бе. Нека ни забавлява с простотиите си.
34
5
 
6
 
! Отговори
Aтакист преди 10 години
Обичам да правя вувузели на гербери. Гълтам. тел. ***********69
33
5
 
29
 
! Отговори
????? преди 10 години
Палячооооо.Като си такъв "борец за правда" обличай камуфлажа,обувай кубинките,хващай автомата и отивай ако щеш *** майка си у п**ата.Нагло човече е този ***.Сигурно ако отиде там пръв ще напълни гащите.И тези които го подкрепят да не пишат само глупости,ами и те да пратят децата си на фронтовата линия заедно с тях."Борци за свобода" били,военнолюбци и стратези пред компютъра и телевизора.Знаете ли на какво мирише войната?Знаете ама друг път!И не ви го пожелавам.
32
6
 
23
 
! Отговори
men преди 10 години
***, заклет комунист, комсомолец, баща му и той от старта гвардия на панахида на царя когото са убили и реди речи за демокрация и общочовешки принципи и хуманност. смешни, абсолютен. президента на ***. скрий се бе мишок, живуркай си с крадените кинти в незаконната къщурка и не ни дразни защото в много скоро време ще провиснеш с цялата си безгръбначна тежест от некой клон. *** предателско, че и подражава на *** обама, вперва поглед устемено, високопарни изрази, пламък в очите, оставете се. терорист нещастен.
31
5
 
29
 
! Отговори
Загрижен Съсед преди 10 години
Така наречения Президент ще ни вкара някой ден във война с Северна и Южна Корея едновременно просто няма такъв неадекватен човек като Плевнелиев,попитайте Прокопиев и ще ви разкаже какви простотии прави Росен една след друга до безкрай!
30
6
 
38
 
! Отговори
Tales преди 10 години
Въпреки съмненията относно легитимността на избора ви за президент г-н Плевнелиев вие изпълнявате тази длъжност. Моят въпрос е: давате ли си сметка в какво въвличате най-бедната европейска страна? Или на вас не са ви достатъчни икономическите жертви и са ви нужни и физически? Питам ви защото с вашите решения логично се налага въпроса: вие за оцеляването ли сте на този беден народ или довършването му?
29
6
 
38
 
! Отговори
ТОМА НЕВЕРНИ преди 10 години
Боже мили,идеше ми,да си отрежа ръката дето гласувах за тиквон,сега ми иде да си отрежа главата,че съм гласувал за тоя мушмурок,дано ви чете сайта,та да се оттегли:по лични причини:,ми палячото може да ни скара с целият свят бе.Импийчмънд ми се струваше,като реваншизъм на БСП,но този само това го оправя
28
5
 
46
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
КОЙ СИ ТИ БЕ ПЛЪХ СМОТАН ДА НАКАЗВАШ ?СТОЙ СИ ПОД КРИЛЦЕТО НА ТИКВУН И СИ ТРАЙ !ЗАРАДИ ПОПЛЮВКОВЦИ КАТО ТЕБ ЩЕ УМИРАТ НЕВИННИ БЪЛГАРИ 1
27
30
 
5
 
! Отговори
КРАДЛИВИЯ СЪСЕЛ преди 10 години
Няма събота, няма неделя..............червените драскачи акат в несвяст из форумите.
26
1
 
34
 
! Отговори
мето преди 10 години
Ба си нахалника - ЩЕ НАКАЗВА ЦРУ!
25
3
 
30
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Офффффф тоя Росенчо и той взел да ръси мозък или по-скоро повтаря като папагал западняшките глупости! Мълчи си по-добре бе човече, че сме за смях и на врабчетта с 2 си летящи самолета .... да не говорим каква беля ще ни докарат евентуални бомбондировки с потоците от безанци .. хамериканците да си ги хранят и поят, не ние да ги хрантутим .. понеже сме много богати.. за това се обади Росенчо, ударите не са наша работа!
24
2
 
30
 
! Отговори
НАП обича Офшорко преди 10 години
Кучето Расим ще го обесят накрая заради този слугинаж към запада!