Няма възможност да участваме в операция в Сирия

Военният ни министър е за диалог и мирен изход от кризата
Обновена: 29 авг 2013 16:25 | 29 авг 2013 16:18,
71
Няма възможност да участваме в операция в Сирия
Министър Найденов. Снимка: БТА

България няма възможност да участва в евентуална военна кампания в Сирия, заяви на полигона край Шабла министърът на отбраната Ангел Найденов, който наблюдава съвместните военни учения между части на българската и сръбската армия.

Найденов посочи, че правителството ще излезе утре с официална позиция, но той потвърждава заявеното от министъра на външните работи, че България е за диалог в решаването на сирийската криза, докато не се изчерпят всички възможности за мир.

Още по темата
Министърът беше категоричен, че е задължително да се разбере с точност кой е източникът на газовата атака.

Той посочи, че виновните трябва да бъдат осъдени и наказани, защото е недопустимо да се използва газ срещу мирни жители.

"Известно е, че в международната общност няма единно становище по отношението на използването на сила в Сирия. Именно заради това България трябва внимателно да прецени своята позиция", настоя той.

Ангел Найденов беше категоричен, че страната ни е готова да посрещне евентуална бежанска вълна. Министърът потвърди големия ръст на бежанците от Близкия изток, половината от който се дължи на сирийци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Найденов е един *** и негодник,като другите.Но нима никой не осъзнава,че вместо да тичаме след Москва или Вашингтон е по-добре за народа ни,България да се превърне в една Швейцария на Балканите,относно външните конфликти.Нека първо се оправим вътрешно,да създадем икономика,господа умници,да създадем една поне 50 000 платена армия,а не 20 000.Да знаете,че преди сто години България е била с 600 000 армия и добра икономика.А нас ни няма на картата и от глад се ръфаме помежду си,а Сирия ще оправя
32
2
 
12
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
"България няма възможност да участва в евентуална военна кампания в Сирия"Няма възможност и не трябва !!! От една война печели само военната промишленост , а ние вече нямаме такава. За разлика от нас САЩ,Франция,Германия и Великобритания имат и реално ще се радват на една война , но в момента ги е страх от Иран , Русия и Китай.
31
7
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Do 30, 31 i 32О, въобще не си въобразявам, че става дума само за правата на хората. Колкото до хим.оръжие, Асад не е много умен и няма да се учудя ако е той наредил използването му. Помниш ли кризата в Тятъра в Москва. Да се е интересувал някой дали хората ще оживеят като пуснаха приспивателния газ. Тук е същото. Не му вярвам, както не вярвам и на Муджахидините които яхнаха бунта. Навсякъде е така. И у нас през февруари едни червени *** яхнаха протеста и сегашният ще го овладее някой.
30
0
 
1
 
! Отговори
pa i koi vi e преди 10 години
pa i koi vi e kalesval.
29
1
 
7
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
До СпонгиА Иран падне ли - следва тотално спъване на Китай, който се изкачва към тотална сила номер 1 в света! Защо Иран ли? Защото само за миналата година Китай е внесал по средно по 16 мил. тона нефт на ден от региона... За това Сирия е много важна стъпка. И сами можете да си направите сметка дали след всяка интервенция на САЩ в предишните страни - Ирак, Афганистан, Либия и т.н. живота се е подобрил! Точно обратното - влошил се е многократно! САЩ не ги интересуват хората, а РЕСУРСИТЕ!
28
1
 
9
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
До СпонгиДа си продължа коментара (Ном. 30)... Асад никога не би решил да иползва хим. оръжие с/у народа си, защото знае каква ще е реакцията на ООН и един вид си подписва смъртната присъда! Не е толкова глупав! Хим. оръжие е използвано от бунтовниците като се представя, че Асад го е използвал, за да има причина за интервенция! А залога е голям! САЩ до края на годината фалират и им трябва война, също така Сирия има залежи на нефт и газ! Също - падането на Сирия е стъпка към Иран!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СпонгиМай не си се интересувал достатъчно от ситуацията в Сирия... Да ти подскажа ли кой снабдява бундовниците с оръжия и боеприпаси?Отговора е: САЩ, UK, Франция, а на Турска и Йорданска територия се обучават бунтовници от спец. службите на горепосочените страни!Асад никога не е използвал хим. оръжие и това беше потвърдено при предишното използване и също така ООН ще потвърди и при случая миналата седмица.Хим. използвано и при двата случая е от БУНТОВНИЦИТЕ и с помоща на същите спец. служби
26
2
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Анонимен 18Сигурно е така, обаче Асад сам избива част от народа. Ще продължи войната. Асад няма ше как да я спре. Ако беше държавник на място, въобще нямаше да има недоволни. Диктаторите ги чака само една съдба. Тази на Садам, Кадафи, Чеушеску, Папа Док , Хитлер, Мусолини.Ти как мислиш, дали трябваше да бъде унищожен Третия Райх или не?
25
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Едно умно мнение!
24
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 10 години
Ами то с какво да участваме като имаме 1/2 самолет и един изгнил кораб???
23
1
 
1
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Греши министърът или лъже, не "Няма възможност да участваме в операция в Сирия" а не можем, със какво? със 2 та летящи самолета ли? та летците имат по малко летателни часове от летците от ДОСО, а за едничкия кораб ...
22
7
 
5
 
! Отговори
ААА преди 10 години
А МУХЪЛА ОФШОРНАЛИЕВ ДРУГО КАЗВА..ДАЛИ Е ПИТАЛ ЖЕНА СИ...
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ясно къде ще ходят наще ? с 5 самолета на кръст и има-няма 10 хилядна армия.
20
1
 
3
 
! Отговори
дедо пич преди 10 години
И що да се месим след като не искат червените фашисти някой да им се меси и на тях като започнат да избиват протестиращите пред парламента ?
19
5
 
9
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Майната му на НАТО ,майната му и на ЕС. Майната му и и на САЩ !
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СпонгиМоля те, отговори ми тогава на въпроса: Какво ще стане след свалянето на Асад?Ще ти отговоря - в момента опозицията е сформирана от няколко групи бунтовници, които принадлежат към едни от най-нашумелите терористични организации, в частност Ал Кайда. В Сирия живеят както изповядващи исляма, така и християни. В момента бунтовниците масово избиват християнското население, културни и религиозни обекти! След падането на Асад няма да може да се сформира работещо и стабилно правителство!
17
18
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Анонимен 13Дрън, дрън. Комунистически брътвежи. Точно обратното. Не само това, Дейвид Камерън призова Москва и Пекин да не пречат на ООН за тази резолюция. Путин обаче е диктатор и ще защити диктаторът Асад.
16
14
 
18
 
! Отговори
4-ти Септември преди 10 години
Оставка бе!4-ти Септември - София.6-ти Септември - Пловдив - СЪЕДИНЕНИЕ!
15
3
 
8
 
! Отговори
байуй преди 10 години
само като му видят очилцата на министърчето и всеки ще се откаже от помощта му
14
14
 
13
 
! Отговори
Крис до оставка преди 10 години
Стига с това "Оставка" бе, не виждаш ли колко сте прости , използват ви да се излагате само като кифладжии, докато има разделение на партии няма да има ефект от протестите. Трябва да се обедини народът с искания, които касаят всички , и комунисти и гербери и царисти... Примерно цени на горива, ддс -та , цени на токът , а не да се реве против партия , защото това разделя , ама вашите кукловоди точно това искат, а вие не осъзнавате как ви използват и колко сте жалки...