Служебният кабинет увеличава броя на чиновниците в последния момент

Вземат щатни бройки от други структури
20 окт 2024 14:45, Стела Стоянова
66
Служебният кабинет увеличава броя на чиновниците в последния момент
Снимка БГНЕС, архив

Служебният кабинет реши да прави структурни промени в администрацията на Министерския съвет в последния момент.

Според промени в правилника на МС, публикувани за обществено обсъждане, числеността на тази централна администрация се увеличава с 12 души. Така в МС вече ще работят 506 чиновници. За да се компенсира този ръст в броя на служителите, със същия брой щатове се намалява числеността на други структури към МС, пише "Сега".

С 4 допълнителни щата ще нарасне числеността на ключова структура - главният инспекторат. В инспектората вече ще работят 16 души, като повечето бройки се аргументират с нови правомощия, вменени на инспектората. Инспекторатът вече ще извършва контрол върху спазване на сроковете по закона за управление на еврофондовете, ще налага мерки при нарушения на закона за отбраната и въоръжените сили и ще служи като секретариат на Националния съвет по антикорупционни политики. С 8 души се увеличава и щатът на финансовата дирекция на МС, като тук причината е централизацията на счетоводните услуги на структурите към МС. Тя ще обслужва счетоводно и агенцията за бежанците, агенция “Архиви” и Института за публична администрация.

С предложените промени ще има разместване и в друга водеща дирекция, но без промяна в числеността - “Административно и правно обслужване и управление на собствеността”. От МС считат, че задачите на тази дирекция са прекалено разнородни и е по-добре тя да бъде разделена на две, като се обособи отделна дирекция “Управление на собствеността”. Това означава и нов щат за директор, въпреки че общата численост не нараства. Заради промените в правилника на МС ще се намали числеността с по 6 бройки в агенцията за бежанците и в агенция “Архиви”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: МСчиновници
Още от Общество
Тийнейджъри обирджии вилнеят в Плевенско
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Този злокачественият от картинката ,Байдън,Тръмп и много други живото доказателство защо всичко над определена възраст трябва да бъде по закон регламентирано систематично и задължително евтаназирано.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Наглостта няма край. Лошо е, че се назначават за заплати, а не че са някакви капацитети. В последните години в държавни и бюджетни структури се назначават предимно ръководители със значително по-високи заплати, а това че дори нямат нужната образование и опит не се гледа.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Без чиновници няма кабинет.
35
3
 
11
 
! Отговори
Статистик преди 8 часа
Уж административна реформа, е-управление, а стават все повече и повече при положение, че населението намалява...Краят остава за вас.
34
3
 
8
 
! Отговори
Мен преди 8 часа
Ако имам червеното копче ще го натисна и ще издумкам няколко килотона на центъра на София.То не се търпи извратения,простащина,наглост,подлост,лукавост,немарливост,тъпота,некомпетентност и некадърност.Още нищоправци,предавачи на информация шефа казва на заместника си,той на старшия,той на секретарката,тя на младши инспектора и той предава информацията на тахтабите работници-за това тези *** взимат пари..главните взимат и рушветите.
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Увеличава броя на търтеи. Какъв наглец! Незабавна оставка от Сметната палата. Няма да търпим повече такъв търтей да се бърка в държавни дела.
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
НАЛИ ТОЧНО ЧИНОВНИЦИТЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ, ЗА ДА НЕ СИ ЗАГУБЯТ РАБОТАТА
31
3
 
14
 
! Отговори
Кръчматъ преди 8 часа
Отговора на въпросъ: Чий човек е Главчо???, ще ви даде ясна представа чии са "чиновниците", които е назначил само Седмица преди Изборите!
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Пълни клатигурци!
29
3
 
17
 
! Отговори
Шиши преди 8 часа
Държава с намаляващо население назначава повече чиновници! Шизоооооо. То затова сме най-бързо изчезващата нация! Закривай
28
2
 
12
 
! Отговори
спиций преди 8 часа
нашия най-големият проблем е на държавните служители както и неефективния начин на работа на българските институции в които се напълниха разни роднини братовчеди любовници както от мъжки така и от женски пол и други така наречени гъзоръки хора които взимат заплати за никаква работа а в същото време се възползват и изнудват българския бизнес си измислени обвинения и губи ако не им бъде платен рушвет
27
1
 
16
 
! Отговори
Женя преди 9 часа
Слаб,неадекватен,некадърен и гол служебен министър!Румен Гадев дълго го търси и намери го,дъртата сврака с двата крака в торбата!Те чиновниците у нас вече гонят 800 хил.гласове.За кого гласуват? Прибавете електората на силовата служба,полиция,военни,охранител. фирми,пожарни,после,военни заводи,кметства,предприятия,звена училища,градини,кухни и сега...кой за кого гласува!Разбрахте ли,сега!!!
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
най лошия премиер след 89 насам, задмина даже Киро Пицата и Беров
25
0
 
14
 
! Отговори
По темата преди 9 часа
Държавен чиновник съм лятото на 2000 г. и мога дълбоко да Ви уверя, че има дни и дни в седмицата когато за 5 (пет) стотинки на ден работа не върша. Заплата ми е едва 2480 лева на месец, скромна, но вземайки в предвид факта, че нищо не върша, то аз съм доволен от нея. Класически синекурник съм!
24
3
 
4
 
! Отговори
Какъв Радев преди 9 часа
те бие по главата, Анонимнико. Главчев, Главчев разпорежда. Набий си го в Анонимната кратуна.
23
0
 
9
 
! Отговори
Необходими преди 9 часа
са бройки за ГЕРБ при изборите. Едни дават тайно пари, други законно нарастват чиновници.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Едно време работех в администрацията. Имаше един шеф, който казваше "място се открива и конкурс се прави за определен човек, ако случайно човекът не спечели конкурса, то той се отменя по някакви причини и се прави нов, за да го спечели". След това винаги ми е било смешно, когато някой каже, че бил спечелил конкурса. Включително и аз тогава.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Какво да се очаква от тази сенилна неизбирана от никой и *** грамотна тарческа кръTyHa oт снимката.
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Агенции, комисии, бордове... стотици хиляди хора, които разполагат с неограничен финансов ресурс. Харчат стотици хиляди държавни пари за тоалети, облекло, бижута, гориво даже имаше за градинска люлка или друго подобно, а пари за пенсии и МРЗ няма. Чиновниците трябва да се съкратят на 50%. Има глад за кадри в частния сектор. Да отиват там. Заради тия хантутници ще замразят доходите ни.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
При всеки служебен кабинет Радев увеличава числеността на държавната администрация. Привържениците му цъкат минуси, когато се пише истината, заслепени от собствените си заблуди, че Радев е най- велик. Без да си дават сметка, че раздува и без това раздутият щат на хрантутниците. Досега назначи стотици, ако не хиляди, свои хора. Пари за пенсии няма, ама за мързеливи чиновници има.