Фитнесът опразва джоба, връщат високото ДДС

Скокът е от 1 юли
29 юни 2024 22:00, Стела Стоянова
51
Фитнесът опразва джоба, връщат високото ДДС
Снимка БГНЕС, архив

От 1 юли фитнесът поскъпва. Променя се ДДС-то за фитнес залита - от 9% се връща на 20%. По-ниската ставка обаче остава за ресторантьорите, която ще важи до края на 2024 година.

Диференцираното ДДС за ресторанти, туроператори, фитнеси и спортни зали бе въведено от кабинета на Бойко Борисов като антиковид мярка. Депутатите запазват закона за намаленото ДДС няколко пъти след множество протести на ресторантьорите то да остане на 9%.

Очаква се увеличението на ставката на ДДС-то за фитнесите да доведе и до по-скъпи карти за фитнес маниаците, пише "Телеграф".

Последните статистически данни показват, че 40 процента от българите са затлъстели. Масово това са деца между 3 и 4-годишна възраст.

"За съжаление не само децата са затлъстели. В челните места на класацията сме по затлъстяване на цялата нация. Физическата активност не е популярна в България. За съжаление срещаме малка правителствена подкрепа, за да я развиваме. Децата се учат от своте родители - ако те не спортуват, не им дават добър пример.. това се отразява на децата".  Това заяви в ефира на "Събуди се" председателят на Българската асоциация за здраве и фитнес Петър Ангелов.

По думите му държавата трябва да подкрепя фирмите в грижата за общественото здраве. "Един добър пример за това бе ДДС-то, което от понеделник би трябвало да се вдигне от 9 на 20 процента. Ние извършваме един вид обществена дейност", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: фитнесДДСцени
Още от Страната
Верижна катастрофа на "Тракия"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
За лекарства и бебешки храни и други стоки от първа необходимост ддс не мръдна дори с 1%,но важното е че ресторантите вече 4г има ниско ддс. Все пакс а най-важният сектор в държавата. При все че официално с ковида и мерките срещу него се приключи преди 2г цените скочиха иначе пак е пълно до горе, но няма лошо нека да ходят хората.проблема е че целия народ плаща масрафа с ддсто.но не му дреме.
26
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
На фитнес ходят тъп0главите батки, миршещи на пот. Комплексирани гологлави т0лупи, които карат бмв -та за по 2500 лв. втора употреба, правят дрифтове и после катастрофи. Обикновено ще ги видите в кварталната кръчма, в компанията на някоя меркантилна и обезобразена от процедури силиконена кифла.
25
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
в къщи коремни преси след това слагаш маратонки от 30 лева купени от Декатлон и тичаш това го правя от 30 години ефекта е поразителен от 81 кг за една година свалих и станах 60 кг и сега задачата ми е само да ги потдържам използайте тази рецепта и не ви трябват скъпите фитнес зали
24
0
 
15
 
! Отговори
баба Пена преди 3 дни
офф, добре че не одим на фитнес, за малко да се стресна
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Касова бележка от фитнес, няма такова нещо.
22
2
 
11
 
! Отговори
Който има желание, преди 4 дни
Тича. Който няма и безплатен да е фитнеса, шишкавее. Иначе, скъпоплатено сборище на к, Ор вуляк.
21
2
 
24
 
! Отговори
Руси преди 4 дни
С 2-3 хиляди лева какви ресторанти? Всеки да си готви вкъщи и да тренира. Ресторант е лукс ,за богатите е. Обикновения работят я седне ,я не на три месеца веднъж. Бойкот и да фалират измекярите!
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да му мислят бaтките! Аз на фитнес не ходя. Имам си мотика.
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
То от ковид насам фитнесите доста поскъпнаха въпреки ниското ДДС а НАП спи
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Хехехе. За всеки съществуващ фитнес има по 50 съществуващи ресторанта. Ако целта бяха парите, щяха да вдигнат на ресторантите.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Време е НАП да се размърда и да провери абсолютно всикчки фитнеси в България. И ревизии за поне 5 години назад! И, който не плаща, запечатване на фитнеса!
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Който има желание да ходи на фитнес няма да го спре увеличението на картите.
15
4
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 4 дни
Че те фитнесите винаги са били на 0% ДДС, касова бележка от фитнес да сте видели?
14
5
 
11
 
! Отговори
Gg преди 4 дни
Абсолютно безсмислено решение.Българина е дебел и мързелив. Фитнеса както и всички спортни въоръжения попадат в тази категория.Това означава че така мързеливия българин съвсем ще загуби мотивация да се движи.Решение взето без никаква мисъл
13
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Голем праз фитнеса е изгъзица за простакери и комплексари които нямат нищо в главата и най вече между краката смешници..
12
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
На фитнес ходят про ЗДИТЕ нацепени батки ,с два грама мозък в главата.Пиййте си анаболите и химиййте.Не ви остава още много живот.
11
0
 
7
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 4 дни
Имах късмета на 33 години да ме тръшне болест на легло.От както де изправих вече трета година отслабнах и поддържам нормални килограми.На затлъстелите много здраве ом пожелавам
10
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ресторантите имат 9% , но отидете на рсторатн в Балчик например ,цените са като на Френската ривиера . Откакто намалиха ДДС на ресторантите , менютата им поскъпнаха двойно
9
10
 
6
 
! Отговори
До анализ преди 4 дни
Ами ходят, ако искат да постигнат нещо в живота. Сина ми е на 3 и вдига яко желязо по цял ден и вече си е влязъл в стероиден цикъл. Яко животно е станал. Бащичко!
8
2
 
3
 
! Отговори
МесоЯд преди 4 дни
Къв Фитнес?!