Хилари Клинтън: България изпреварва много страни по брой на жени лидери

Правата на жените са незавършеното дело на 21-ви век
Обновена: 18 май 2024 11:31 | 18 май 2024 11:30, Стела Стоянова
103
Хилари Клинтън: България изпреварва много страни по брой на жени лидери
Снимка БГНЕС

Правата на жените са незавършеното дело на 21-ви век. Нашата работа е да обединяваме хората, да поемаме ангажименти, да помагаме на повече млади жени да имат уменията и мечтите, а ако премахнем всички бариери, това ще увеличи драстично БВП на всички страни. Това каза бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън по време на срещата на създадената от съпруга ѝ Бил "Глобална инициатива на Клинтън" (Clinton Global Initiative – CGI).

България изпреварва много държави по брой жени лидери, а с директивата "Жените в управителните съвети" броят им само ще се увеличава и още един път благодари за значителните стъпки, които прави страната ни по отношение равенството на жените, каза още Хилари Клинтън.

Домакин на събитието в НДК е Кирил Домусчиев - съосновател на Domuschiev Impact, която е партньор на CGI и беше водещ спонсор на срещите на инициативата през 2022 г. и 2023 г. в Ню Йорк. Домусчиев е също и член на Консултативния съвет на инициативата на бившия президент на САЩ.

Срещата в София е част от "Пътя към септември" на CGI - целогодишни срещи за установяване на нови партньорства и намиране на начини за решаване на неотложни глобални проблеми. Финалът на срещите е в Ню Йорк на 23 и 24 септември, пише "24 часа".

Тазгодишната тема на форума "Разчупване на бариерите: Инвестиране в жени предприемачи" е фокусирана върху подкрепата на глобалния напредък на жените лидери в частния и публичния сектор. Сред участниците в срещата са и президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър и основателка на Фондация за жените "Чери Блеър" и други.

Гласовете на жените предприемачи остават нечути дори в наши дни. Време е за промяна, каза пък Кирил Домусчиев.

Всеки ден сме изправени пред нуждата от прогрес и да движим България и света към по-добро споделено бъдеще, добави той.

Домусчиев подчерта, че историите за жените лидери във водещите индустрии са вдъхновяващи. "Преди години г-жа Клинтън заяви, че правата на жените са човешки права. Тя помогна на жените да се развиват без ограничения. Целта на мен и брат ми Георги Домусчиев е да помогнем на новото поколение жени лидери и предприемачи", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
17
 
! Отговори
Абе хора преди 3 месеца
тази среща, а и по принцип такива срещи са 100 процента за Нещо Друго!. Естествено, че обявяват някаква популистка причина, която повече да се ангажирате да нищите...А какво стана с някакъв кораб имаше нещо там...
26
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Е и какво от това,НЕ виждам да сме се превърнали във просперираща държава,във замяна на това клюки,интриги и т.н. всички станаха политици,защото жените,вместо да раждът деца и да бъдът домакини се занимавът с ПОЛИТИКА
25
2
 
15
 
! Отговори
Г-н Люински къде е преди 3 месеца
Тази какви женски права промотира точно у нас, където жените са част от работната сила от сто години и на повечето мениджърски позиции? Да говори за женски права в Афганистан или дори в консервативна Бавария или Юта. Там има повече резон. От десетилетия работя с немци. Отношението към работещите жени е меко казано иронично и подигравателно. А в консервативните us щати правата им са колкото на жените в мюсюлманския свят. Така че, тази е на грешния адрес.
24
0
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
Хилърче, защо не дойде с Моника?
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вижте къде са мъжките страни и къде женските (дъно), коментарите са излишни.
22
0
 
20
 
! Отговори
D Cla$$ преди 3 месеца
Киро почерпи ли Хилъри от стоката? И повози ли я на кораба?
21
0
 
11
 
! Отговори
Пловдив преди 3 месеца
Вижте ги само , г-н Домусчиев как БМФ попада в ръцете ви .
20
9
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 3 месеца
До Ноби! Ноби, пачата си ти! Неспособен, необразован, не можещ, но с големи претенции!
19
23
 
2
 
! Отговори
Коментарите!? преди 3 месеца
Коментарите са ниски и пошли! Те показват защо България е все още на последно място!Българските мъже, по-голяма част се правят на големи бабаити, но чакат жените им да свършат всичко в къщи, да намерят майстори за ремонтите, да ги хранят, а те да се тупат в гърдите колко са умни и способни, ама от жени не могат да се реализират!
18
2
 
25
 
! Отговори
Ноби преди 3 месеца
тая пачa преди време дойде и нареди да затворим белене, сега шапка ли да и сваляме
17
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо не изпратиха Хилари вместо лудата Мустафа, за посланник у нас? Щетите, които Херо нанесе на България са неописуеми.
16
0
 
18
 
! Отговори
до Истината преди 3 месеца
Това и за 99 процента от мъжете лидери се отнася. Обикновено зад повечето т. нар. лидери стоят няколко богати фамилии.
15
11
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
Когато изляза на Улицата - Рядко Виждам Мъже - Да Кажеш - Браво Това е Мъж - Тук Мъжете са като 5 годишни Момченца - Които Се Крият Под Полата на Жена Си - Но Пък БЪЛГАРКИТИ са Мъжки Момичета - Браво .......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
14
7
 
3
 
! Отговори
до Аха преди 3 месеца
Първо - преувеличаваш, и второ - защо си мислиш, че ако смачкаш българките и те ще почнат да ти бълват робчета?Между другото подкрепям коментар "Тая па , за кво и са"
13
1
 
15
 
! Отговори
Диссидент преди 3 месеца
Сега ще разберем кой е агент, кой е предател и кой е просто подлизурко. Старата закачалка Клинът щеше да се скрие и да си държи главата наведена след цялата глупост, която беше направила. Всеки контакт с нео-либероидните глобалисти е единствено и само в ущърб на България.
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки, който поне малко разбира от психология знае, че България е "женска" страна, образованието ни също е тотално феминизирано и в плен на празните приказки, затова и стигнахме дотук.
11
4
 
23
 
! Отговори
Аха преди 3 месеца
В България жените са привилигеровани,то това е една от причините за стопяването ни като нация.Раждаемодтта е по ниска от времето на втората световна война.
10
2
 
13
 
! Отговори
Км преди 3 месеца
Сега остава домузите да домъкнат и Виктория Нуланд.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
...и все пак никой от нашичките не иска да свърши кат Фицо неизпълнил заръките на господарите.
8
3
 
15
 
! Отговори
ит калинки по скоро преди 3 месеца
изпреварва много страни по брой на жени лидери