Хилари Клинтън: България изпреварва много страни по брой на жени лидери

Правата на жените са незавършеното дело на 21-ви век
Обновена: 18 май 2024 11:31 | 18 май 2024 11:30, Стела Стоянова
103
Хилари Клинтън: България изпреварва много страни по брой на жени лидери
Снимка БГНЕС

Правата на жените са незавършеното дело на 21-ви век. Нашата работа е да обединяваме хората, да поемаме ангажименти, да помагаме на повече млади жени да имат уменията и мечтите, а ако премахнем всички бариери, това ще увеличи драстично БВП на всички страни. Това каза бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън по време на срещата на създадената от съпруга ѝ Бил "Глобална инициатива на Клинтън" (Clinton Global Initiative – CGI).

България изпреварва много държави по брой жени лидери, а с директивата "Жените в управителните съвети" броят им само ще се увеличава и още един път благодари за значителните стъпки, които прави страната ни по отношение равенството на жените, каза още Хилари Клинтън.

Домакин на събитието в НДК е Кирил Домусчиев - съосновател на Domuschiev Impact, която е партньор на CGI и беше водещ спонсор на срещите на инициативата през 2022 г. и 2023 г. в Ню Йорк. Домусчиев е също и член на Консултативния съвет на инициативата на бившия президент на САЩ.

Срещата в София е част от "Пътя към септември" на CGI - целогодишни срещи за установяване на нови партньорства и намиране на начини за решаване на неотложни глобални проблеми. Финалът на срещите е в Ню Йорк на 23 и 24 септември, пише "24 часа".

Тазгодишната тема на форума "Разчупване на бариерите: Инвестиране в жени предприемачи" е фокусирана върху подкрепата на глобалния напредък на жените лидери в частния и публичния сектор. Сред участниците в срещата са и президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър и основателка на Фондация за жените "Чери Блеър" и други.

Гласовете на жените предприемачи остават нечути дори в наши дни. Време е за промяна, каза пък Кирил Домусчиев.

Всеки ден сме изправени пред нуждата от прогрес и да движим България и света към по-добро споделено бъдеще, добави той.

Домусчиев подчерта, че историите за жените лидери във водещите индустрии са вдъхновяващи. "Преди години г-жа Клинтън заяви, че правата на жените са човешки права. Тя помогна на жените да се развиват без ограничения. Целта на мен и брат ми Георги Домусчиев е да помогнем на новото поколение жени лидери и предприемачи", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 3 месеца
Прав си. Аз лично с очите си видях Хилъри Клинтън как уговаряше мача между Ботев Враца и Крумовград в интерес на Сорос.
46
11
 
2
 
! Отговори
Таня преди 3 месеца
Така е. България отдавна се отлепи от дъното на пост-комунистически синдром. Разбира се, една част от българите завинаги си останаха там и не помръднаха и милиметър напред, но като общо се развихме доста на глобалната демократична карта.
45
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И после Лудогорец няма да бъде шампион вече 13 години поред. Такава серия и Левски и ЦСКА не са правили. Сигурно защото само честни мачове играят делиорманци.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Милиардера Домуса с милиардери се занимава. С Перуката ли?
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Килъри, душо прокълната, изуй си обущата, защото земята, по която ходиш е свята!
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво прави Кирил Домусчиев при Хилъри Клинтън? Сега сериозно, тоя на снимката в профил не ви ли прилича едно към едно с Кирил Домусчиев? Същия! :)))
41
1
 
5
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Тая, нае ли че това до нея не е жена..
40
1
 
5
 
! Отговори
Килъри Хлинтън преди 3 месеца
Човек може да говори против тази жена само ако не го е страх от самоубийство! Много е сериозна и освен това е била с повече същества от женски пол отколкото Били! Така че със сигурност знай какви ги говори!
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България явно още помнят соца и директивите на Партията. Щом трябва да има повече жени началници, значи ще има, без значение стават ли или не.
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Килъри и Килър Киро да се вземат :))))))
37
0
 
10
 
! Отговори
НелиХристова преди 3 месеца
както винаги заглавието няма общо със статията :))))))))))
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая не я разбирам що я напинят " лидерски "щения , що е направила в живота си , дедите им избивали индианци , понаправили от това малко пари , родила са фамилията Клинтън , омъжила , може и оженила се за любителя на свирките и станала част от фамилията , васледила демек пари и влияние , после като шамандура по постове и кабинети и сега разноси разни мантри и се праи на влиятелна личност , всъщност се е занимавала единсвено с въвеждане на обществото в заблуди .
35
0
 
13
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 месеца
Дааааа ... загрижила се е тази дърта вещица за правата на жените ... Хора, поровете се малко в досиетата на Епстейн, "Лолита Експресс", "Пицагейт" и миналото на семейство Клинтон. Има достатъчен материал за поне 800 епизода на сериал на ужасите.
34
0
 
12
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 3 месеца
Демонът, Миришещ на Сяра, Килъра е в Булгария - да им Вземе и Последният Милиард!
33
0
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
... И по млеко с ориз. и толкоз. тенкю, лелче.
32
4
 
0
 
! Отговори
до тези, които преди 3 месеца
следят и анализират коментарите. Мои коментари тук са "до Аха", "до Истината", "Абе хора", както и този очевидно. Супер е, че се появяват и по-интересни изказвания като това: Киро, който наследи парите от
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гласовете на жените предприемачи остават нечути, казал Киро, който наследи парите от майка си - предприемач, а както твърдят осведомени, на нея й ги дала Нора Ананиева, бивш член на ЦК на БКП - непредприемач - спонсор на предприемачи.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Килъри е опасна, но то почти всички жени са така, не търпят конкуренция :)))
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еми то където и да влезеш, само жени, дори се чудя дали има работа изобщо за нас мъжете, освен да се правим на мутри :)))
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Килъри се кахъри за незавършеното дело на 21-ви век. Има време. До края на 21-ви век остават още цели 75 години и 7 месеца.