Хилари Клинтън: България изпреварва много страни по брой на жени лидери

Правата на жените са незавършеното дело на 21-ви век
Обновена: 18 май 2024 11:31 | 18 май 2024 11:30, Стела Стоянова
103
Хилари Клинтън: България изпреварва много страни по брой на жени лидери
Снимка БГНЕС

Правата на жените са незавършеното дело на 21-ви век. Нашата работа е да обединяваме хората, да поемаме ангажименти, да помагаме на повече млади жени да имат уменията и мечтите, а ако премахнем всички бариери, това ще увеличи драстично БВП на всички страни. Това каза бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън по време на срещата на създадената от съпруга ѝ Бил "Глобална инициатива на Клинтън" (Clinton Global Initiative – CGI).

България изпреварва много държави по брой жени лидери, а с директивата "Жените в управителните съвети" броят им само ще се увеличава и още един път благодари за значителните стъпки, които прави страната ни по отношение равенството на жените, каза още Хилари Клинтън.

Домакин на събитието в НДК е Кирил Домусчиев - съосновател на Domuschiev Impact, която е партньор на CGI и беше водещ спонсор на срещите на инициативата през 2022 г. и 2023 г. в Ню Йорк. Домусчиев е също и член на Консултативния съвет на инициативата на бившия президент на САЩ.

Срещата в София е част от "Пътя към септември" на CGI - целогодишни срещи за установяване на нови партньорства и намиране на начини за решаване на неотложни глобални проблеми. Финалът на срещите е в Ню Йорк на 23 и 24 септември, пише "24 часа".

Тазгодишната тема на форума "Разчупване на бариерите: Инвестиране в жени предприемачи" е фокусирана върху подкрепата на глобалния напредък на жените лидери в частния и публичния сектор. Сред участниците в срещата са и президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър и основателка на Фондация за жените "Чери Блеър" и други.

Гласовете на жените предприемачи остават нечути дори в наши дни. Време е за промяна, каза пък Кирил Домусчиев.

Всеки ден сме изправени пред нуждата от прогрес и да движим България и света към по-добро споделено бъдеще, добави той.

Домусчиев подчерта, че историите за жените лидери във водещите индустрии са вдъхновяващи. "Преди години г-жа Клинтън заяви, че правата на жените са човешки права. Тя помогна на жените да се развиват без ограничения. Целта на мен и брат ми Георги Домусчиев е да помогнем на новото поколение жени лидери и предприемачи", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дърта чанта, стар разбойник, парата не знае срам.
66
1
 
14
 
! Отговори
банана преди 3 месеца
Затуй сме цъфнале и вързале!
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
старата вещица ли пак??
64
1
 
13
 
! Отговори
За срам преди 3 месеца
става напоследък такова хубаво българско име Кирил!!!
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Супер амбициозна и злобна! Още чака номинация от демократите, но нещо не я огрява, а сега бута и щерка си... Наш Киро много го е страх от Магнита и само налива пари по касичките на демократите в САЩ.
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българските олигарси ограбиха външно-търговските дружества на България. Те бяха управлявани от ДС, а после си ги приватизираха и са си техни, за държавата и народа остана едно голямо нищо. Не може да очаквате, че след 45 години диктатура, всичко ще бъде наред. Нищо не е наред, всичко е ограбено и унищожено.Няма държава, няма народ, няма икономика, няма закони, няма, няма, няма.....България
61
1
 
18
 
! Отговори
републиканец преди 3 месеца
Рептила от снимката изпира Киро.Тези фондации не са нищо друго освен касичката на пералнята и реалното потвърждение че парите не меришът!Абсолютно безполезни освен на тях си.Реална полза за сега има само от тази на Мишел Обама,която е наистина добронамерена и пример за подражание и мотивация на доста млади жени от тяхната раса но тя няма шанс.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В дъното на забогатяването на двамата братя стоят дядото на Домусчиеви, активен борец против фашизма и капитализма, бащата на Домусчиев, който по времето на комунизма е с ранг на министър, куфарчетата на БКП, ДС и майка им, която е верен и дългогодишен активист на БКП, а по време на комунизма и след 10.11.89г. е директор на завод Балкан в Ловеч, който Домусчиев успява да приватизира за жълти стотинки, чрез фонд Напредък и на който след това става шеф.
59
0
 
10
 
! Отговори
До 62 преди 3 месеца
Толерирани са от щатите защото всичките откраднати пари от България се изнасят за щатите и по офшорки за да се ползват от техните компании. Защо мислиш толерират Бойко и Цветелина Бориславова също? Щото са навързани като черва и няма отърване от тях. Пък после ходете да им глсувате и да протестирате по площадите ако си нямате друга работа. Чебурашките и краварите си разпределиха България, а нашите управляващи слуги им се кланят за някой лев. А народа да се спасява. Гласувайте още за тях
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да България е световен и всепризнат лидер в правата и свободите на жените и лидерските им позиции в управлението и просперитета на страната. Чудесно от страна на Кирил Домусчиев. Време е жена да заеме диктаторски пост и да управлява с твърда ръка. Стига само мъже са били диктатори, време е и жените да заемат такива постове.
57
0
 
8
 
! Отговори
КирчУ ГелЪ преди 3 месеца
Моника Люински изпраща горещи поздрави на Рогатата ДилЪри Хлиптън с прясно напудрения нос с висококачествена колумбийска пудра захар...
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 3 месеца
Заради тази ли ме оставиха без интернет два часа
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
хейт, не мисля, че е така, но все пак бъди спокоен, защото в сащ легализират малко по малко тревата, а и други наркотици
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От както избиха индианците и разбраха , че от това се правят добри пари , тия не са се спирали .
53
2
 
16
 
! Отговори
Хейт преди 3 месеца
Килари дошла тук да се бори за правата на жените и с ужас установила, че тук жените имат по-големи права от родната й Кравария.
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Домуса и той крадец майка му била навремето директор на няква фармацевтична компания и ограбили каквото и падне. ЕС и САЩ толерират криминалите та в българия
51
0
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
Тая мръ..сница на снимката спря АЕЦ Белене и обрече България да купува ток от братска Турция. Нисък поклон на благодетелите ни отвъд океана. На времето спряха КУКУ на Слави за простотията за Козлодуй, но се оказва че е тренировка за предстоящи събития....
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нас, българите, изобщо какво ни интересува мнението на тази зла вещица, по какъвто и да е въпрос, та ни я навирате.
49
1
 
6
 
! Отговори
От лични наблюдения преди 3 месеца
Въпросът е дали може да се намери хубава, интелигентна и приятна по характер жена, която не само да се интересува от политика, но и да я допуснат да израсне до лидерска позиция? У нас такива жени има. Някои от тях проявяват активност в лоното на тази или онази пария. Но до лидерско ниво стигат женища със съвсем други качества и в пвечето случаи са неприятни по характер. Редките изключения - мила по нрав жена в политическата върхушка - са нечии не много умни роднини.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Моника Л. поканена ли е на седЕнката!? Мероприятието малко мяза на вещерски събор. Само метлите им липсват.