Сигналите ви: Жена почина, след като два дни нямало лекар да я види

Постъпи сигнал и за лекар, който обижда пациентите си
57
Сигналите ви: Жена почина, след като два дни нямало лекар да я види
Снимка: БГНЕС

В днешния обзор на сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info ще обърнем внимание на два, насочени към Министерство на здравеопазването с молба за извършване на проверка.

Наш потребител е крайно възмутен от поведението на медицинско лице практикуващо в град Варна.

"Въпросният "лекар" вече е известен в социалните мрежи с клипа, в който вулгарно отказва на мъж да попълни документите му за ТЕЛК. Това не е нормален човек и няма право да лекува каквито и да било пациенти - държи се с хората все едно са стадо. Обижда и накърнява достойнството на пациентите си. В кабинета си повече говори общи приказки, които нямат нищо общо със състоянието и случая на пациента. Ред няма - влиза, който му е по-симпатичен. На човек с температура от 40 градуса му се казва, цитирам "И какво от това, на мен не ми пречи". От моя страна му казах, че на него може да не му пречи, но на мен ми пречи. Неговият отговор беше "Ти не се обаждай, на мен Президентът не ми се обажда, ти ще ми се обаждаш". Един добър отзив няма за този човек, където и да било в пространството. Моля обърнете внимание- този човек не е психически стабилен и не трябва да работи с пациенти". (Вижте целия сигнал тук)

Друг наш потребител ни писа за проблем, който съществува във всички здравни заведения, а именно липсата на лекари в почивните дни. Пациентка била приета в бургаска болница по спешност с диагноза остра бъбречна недостатъчност в следобедните часове в петък. Преглед не бил извършен нито в събота, нито в неделя, като никой освен медицинска сестра не я посетила. В понеделник състоянието й вече било критично и се наложила интервенция срещу не малко заплащане. Уви, нещата вече били необратими и за съжаление пациентката починала. Според автора на сигнала, основната причина била неглижиране на състоянието й точно в тези критични два дни. „Питам Вас, преди всичко като лекар, а след това и като министър, каква е тази здравна система, според която един съвестен гражданин плаща необходимите здравни осигуровки, а когато се налага да ползва услугите на същата тази здравна система е безпощадно оставен и захвърлен“. (Вижте целия сигнал тук)

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Общество
Търсят отговор защо в страната ни има оръжия на “Хамас”
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
един преди 3 седмици
Къде е била дъщерята на тази болна преди влошаването. Завела ли я е при личния лекар. Викала ли е спешна помощ .Когато е била вече хоспитализирана, тя 3 дни не е намерила време да я посети в болницата и е говорила само по телефона. Откъде е сигурна, че не е преглеждана от лекар. Зарязват си близките, после лекарите виновни.
49
0
 
0
 
! Отговори
1262 преди 3 седмици
Do 46. Не те разбирам, твърде неграмотно се изразяваш.
48
1
 
2
 
! Отговори
Joko преди 3 седмици
Преди '90 година намаше банани , но имаше здравеопазване за всеки ! Сега има банани , но само банани при това скъпи . . .
47
0
 
1
 
! Отговори
Значи никога! преди 3 седмици
До 47. от Япония. Когато българите започнат да мислят като японци тогава ще си оправят държавата. . . . . . От личен опит знам! Бях 1,5 г. в Япония.
46
1
 
1
 
! Отговори
хехе 2 преди 3 седмици
НАРОДА мре като мухи на БЪЛГАРИНА изобщо не му дреме ! уникално про***ста нация !
45
0
 
3
 
! Отговори
от Япония преди 3 седмици
Когато българите започнат да мислят като японци тогава ще си оправят държавата.
44
0
 
0
 
! Отговори
до 1262 преди 3 седмици
Умник ,пьрво да не се наместят в обществените сгради, да се издьлзжат за всички практики и уморени хора в дьржавните боници като практикуват в провинцията и тогава ако има *** да кандидаства в часния сектор с висока заплата ако да се котка като всички нас сьс скапаните заплати в частния сектор.Това сме избрали като че ли става дума за фудболен мач по време на избори.Пускат ви фалшиво зайче и вкупом забравят че има и вдруги ден без папата
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има едни лекари са за при бай Ставри.За мен не е правилно лекар да вземе на рька пари или да се пазари колко ще струва.Всички частни лекари и клиники извьн обществените сгради. Такава траги комедия сь преживял около 5та гратска.Ценаристите нямат такава фантазия.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо ново за Бургас. От много време хората, които имат пари бягат да се лекуват във Варна, София, Плевен... тук остават само хората без възможности. Именно, защото никой не лекува, а и да те лекуват... пак същото. Съжалявам, но Бургас е един умрял град.
41
7
 
4
 
! Отговори
1262 преди 3 седмици
До 33. Държавата като е плащала обучението на лекарите, те насреща са полагали умствен труд да усвояват трудните медицински науки. И поради това никому и с нищо не са длъжни. Държавата не се е явявала вместо тях на изпити. Издържали са ги родителите им. Като искате да имате лекари ще им плащате по европейски. Като искате безплатно -ей това ви е безплатното. И това е само началото.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Явно системата работи, щом като от болницата хем да прибрали парите за престой, хем парите интервенция, хем някой лев джоб парасъ. После що "братята" отиват цялата маала, защото и на тях им е омръзнало 50 години все някой да ги гази.
39
1
 
2
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 седмици
интересно как народа не вижда какво се случва ! мн зле !
38
1
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 3 седмици
До Анониментова остана у БГ за съжаление - Стане ли ти нещо по- сериозно ЗАМИНАВАШ ! така стана с баща ми преди 2 години точно ...
37
1
 
3
 
! Отговори
Гого преди 3 седмици
До Бърборко: не, не е за еване.. Щото може да му е готино и ще иска пак
36
1
 
7
 
! Отговори
ааааааа преди 3 седмици
за съжаление хората у БГ масово не си гледат работата и това важи с пълна сила за лекарите ....не знам как има хора които не го виждат .
35
4
 
5
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 3 седмици
народа искаше демокрация - ето му я ! всеки народ си заслужава съдбата !
34
2
 
10
 
! Отговори
7 преди 3 седмици
А селата са по-зле и от Руанда!
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не гледайте медицинските работници,които са едни от вас.Вижте тези ,които си увеличиха тройно заплатите и казаха че няма пари за общинско здравеопазване.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 33 Кой ви лъже че държавата плаща образованието на лекарите? В медицинските университети с плаща както в УНСС в УАСГ и тн.

Спонсорирани публикации