Родители на 6 деца отиват на съд заради неполагане на грижи

В жилището липсвала хигиена, а децата били с лош външен вид
25 авг 2023 16:33, Йоана Цонева
12
Родители на 6 деца отиват на съд заради неполагане на грижи
Снимка: БГНЕС

Родители на шест деца от монтанското село Крива бара получиха обвинителен акт заради това, че не полагат необходимите грижи за тях, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

На 7 септември 2021 г. в Отдел "Закрила на детето" при Дирекция "Социално подпомагане" гр. Лом бил получен сигнал относно неглижиране на потребностите на детето М.А. от страна на родителите К.Г. и А.А.

По случая била извършена проверка на адрес в село Крива бара от служителите на институцията. На мястото били установени сами и без родителска грижа пет малолетни деца, а шестото успяло да избяга и не се намирало в имота. По думите на децата родителите им били на работа.

Също така в жилището липсвала хигиена, а децата имали неподдържан външен вид. При извършения оглед на едното от тях - М.А., били установени наранявания по лицето и ръката. Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112.

Още по темата
Не след дълго в жилището се завърнали родителите, които още с идването си започнали да се държат грубо със служителите от "Закрила на детето", като отправили към тях закани и заплахи за саморазправа. Отказали и достъп на детето М.А. до медицински грижи.

След намеса на органите на МВР децата били изведени от жилището и настанени извън семейна среда.

По делото е изготвена съдебномедицинска експертиза на малолетната М.А. От заключението е видно, че момичето получило различни наранявания по лицето, подувания в областта на китката и предмишницата. Рентгеновото изследване е установило данни за стари увреждания, в т.ч. счупване на костите.

К.Г. и А.А. са привлечени към наказателна отговорност за това, че като родители оставили малолетните си деца без надзор и достатъчно грижа, с което създали опасност за тяхното физическо, духовно и морално развитие. На малолетната М.А. е била причинена средна телесна повреда, довела до трайно затруднение в движението на ръката.

Предстои делото да продължи в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
У маааалаата всички деца са отгледани по европейски стандарт.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Западната ЛГБТ+++ общност не може да се размножава (ау,каква изненада!) И затова искат да си осигурят "потомство", па ако ще и ромуланци да са
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Безнадеждна работа са тия, поне при сегашното положение. Едва ли нещо скоро ще се промени. Те са приели, че сме длъжни да ги издържаме, т.е. държавата, де, само дето не отчитат кой я прави тая държава.
4
1
 
2
 
! Отговори
С тия преди 8 месеца
обвинителни актове да си забършат, знаят кое!
3
2
 
15
 
! Отговори
Някой ще провери ли преди 8 месеца
дали някога тези родители са платили поне 1 лев данък на държавата? Ако настина работят, осигуряват ли се или ако доживеят 70 г. ще цоцат социални пенсии за сметка на всички нас. Докога ще ги дундуркаме бе, докога???
2
1
 
17
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 8 месеца
Някой разследващ журналикст ще сезаеме ли да изчисли колко струва на бюджета, тоест на данъкоплатеца раждането и съществуването на тези шест деца - платено майчинство за 6 бременности, еднократни помощи за раждане на дете, детски надбавки, разни видове помощи за отглеждане на деца, помощи при тръгване на училище, безплатна екипировка и безплатна храна в училищния стол, превоз до школото, помощи за отопление и каквото там още са успели да измъкнат блъгодарение на недомислените ни закони?
1
0
 
14
 
! Отговори
хахах преди 8 месеца
Е то тогава тези от Закрила на детето трябва да осъдят почти всички онези от махалите, чиито деца се ровят по кофите, не се къпят с месеци