Терзиев защити велоалеята в центъра на столицата

Търсим решение за паркиране, каза кметът
9 май 2024 15:35, Инна Ангелова
88
Терзиев защити велоалеята в центъра на столицата
Снимка: БГНЕС

От няколко дни насам в района на булевардите "Фритьоф Нансен" и бул. "Патриарх Евтимий“ има протести заради изграждане на велоалея. След много дискусии кметът на София Васил Терзиев проговори и каза, че стои зад решенията на Столична община.

Терзиев защити решението за изграждане на велоалея, както и новата организация на движението. Живущите в центъра са недоволни от премахване на паркоместа за автомобилите. Заради решението на Европейския център за транспортни политики даде на съд Столична община.

Пред БНР Терзиев допълни: "Застанал съм зад това решение и вярвам в целесъобразността на този проект. Чуваме хората за паркоместата и търсим решение. Ако падне решението, ще изпълним решението на съда и ще направим промяна".

В същото време промените в центъра на София коментира и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който каза, че новие решения ще доведат до задръстване. "Преди няколко години са взети всички тези решения и са гласувани”, каза още Стоянов.

“Аз лично не одобрявам това, което се случва там. Мисля, че ще възникне така проблем със задръствания ще има. Да, хубаво е това, което се прави, но аз лично съм на мнение, че София би следвало да осигури, на първо място, както подземни, така и надземни паркинги за всички тези автомобили, които са в централна градска част и чак тогава да мислим за това, което се прави с тези алеи в момента", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от София
С мапинг шоу отбелязваме Деня на Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен,к.70 Спомням си скорошните избори в столицата.Втурна се Боце Б. със старозагорското арменче напред да печели изборите в София. Както се очакваше, А.Хекимян не стигна до балотаж и този от Банкя се разфуча и нареди на балотажа ГЕРБ да гласуват за Ваня Гр. Но от Козяк16 се обадиха и ББ следобяд на изборния ден нареди да се гласува за унуката на ген.-лейтенантите от ДС. За малко Григорова да вземе властта. А сега ББ иска нови избори. Кьорав карти не играе, г-н генерал о.р.!
77
0
 
1
 
! Отговори
gogo преди 1 седмица
редно е да бъде изграден вътрешния централен ринг и тогава да се почва с велоалеите.нямайки алтернатива ще има протести.
76
0
 
2
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 1 седмица
Как я защити таз велоалея , като Матросов ли ?
75
0
 
1
 
! Отговори
гаф преди избори преди 1 седмица
Оставка, вън от парламента
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Платил съм си всички данъци, такси, застраховки и винетки за всички зони. Платил съм и за изграждането на тези велоалеи. Изисквам да ми се осигури правото да си карам колата където и когато АЗ реша. Нарушавате ми правата. Няма да ме накарате да се променя със силови методи. Скандално е. Можете да ми плащате да не си карам колата понякога, но толкоз.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ОСТАВКА
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АнонименБате бате ако знаеш на лелите колко са им тежки чантите друго ще приказваш. Ха си им скочил да ги газиш и те почват без да питат. Тези ръце са държали мотики и лопати на твоите години, а не тротинетки и велосиПЕДИ. Ти си знаеш...
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 44 Аз имам един колега, засили се да идва на работа с колело. Идва десетина пъти - пристига плувнал в пот, опръскан с кал и при дъжд мокър. Простуди се, един месец се лекува и вече идва по нормален начин. Питах го защо. Каза, че няколко пъти щели да го сгазят с колелото, от карането между колите получил някакво неприятно гадене и дразнене в гърлото, а и не искал вечер да се връща в къщи вмирисан. Цялата тази работа с велоалеи е дезинформационна фасада не стават за разходка и работа
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 50 Браво, ама на баща му от ДС, който години наред е изнудвал този и онзи, за да може да му връчи куфар с пари и да го сложи на място, където да инкасира печалба под чадърчето на баща му и неговите другари също от ДС. Той лично се оказа въздух под налягане, напълно негоден за каквато и да е полезна креативност и лишен от усет за практично управление в полза на обществото. "Бедствието" в София със снега показа, че не е годен на две магарета плявата да раздели.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мазохистите софиянци си избраха и тази карикатура и Променкаджиите. Сега спазвайки традицията отново ще гласуват за Промяната въпреки очевадните факти ,че тези хора са дошли с една единствена цел,а именно масови кражби във всяка една сфера.Хора вие слепи ли сте или какво?Кажете откакто са дошли какво хубаво са направили тези недоразумения.Та те коленичиха пред Борисов и Пеевски!
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя след като си продаде фирмата за милиони, сега разбирам защо се натискаше за кмет. Явно бизнес плана му е да изсмуче от общината милиарди. Така де - по-доходно и без разходи за инвестиции. Проект след проект натрапва на софиянци - все изкъъзиции за много пари. Пълен некадърниик от първия му ден в СОС - като почнем от "бедствието" до ден днешен само вреди с неговата некадърност и проджекторство.
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя сигурно кара велосипед без седалка. Направо на тръбата.
66
2
 
10
 
! Отговори
Случаен преди 1 седмица
Ами защо първо не намерихте решението за паркоместата, а после да правите промените? И какво ще правят софиянци с тия задръствания, докато се произнесе съдът? Да предизвикат тапа в центъра на София, че да накараш софиянци да търсят алтернативен транспорт, е най-голямата глупост, която съм чувал!
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Време е за Възраждане!
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако има инцидент, терзийката ли ще поеме отговорност?
63
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БРаво на него, още при учредяване на партията, заявява, че ще направи София 15 минутен град, без коли, движение 15 минути пеша или с велосипед. Чист и зелен град. Изпълнява го..:))
62
1
 
5
 
! Отговори
928759 преди 1 седмица
Комуниста си извършва обещанията към тези, който го избраха ! Тези с тротинетките и скъпите колела са новата неолиберална хунта, която е антибългарска.
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Забелязвам определено хейт и подвикване от лелки докато минавам оттам с колело/тротинетка. Започвам да ви газя, ако нямате пари за гараж защо живеете там, аз първо си купих гаража и после колата.
60
1
 
11
 
! Отговори
Фандъпкова преди 1 седмица
Фадупкова си беше слънце пред тия дъждовни червеи
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Незабавна оставка на тоя не адекватник