България скърби! Почитаме паметта на жертвите от автобуса ковчег!

16 души загинаха при тежката катастрофа край Своге
27 авг 2018 07:00,
61

Снимка: Булфото

Ден на траур!

България почита днес паметта на 16-те загинали при тежката катастрофа край Своге.

В събота следобед пълен автобус на малката транспортна фирма "Мобилус 5" помете четири коли в Искърското дефиле и падна в дълбоко дере край пътя.

Още по темата

Инцидентът стана в 17:12 часа, на завой, при пороен дъжд.

13 души загинаха на място, двама на път за "Пирогов", а една жертва загуби битката за живот в Спешния център в Своге.

Всички в автобуса, главно пенсионери от Световрачане, са били на екскурзия до Осеновлашкия манастир, познат като Седемте престола.

21 бяха ранени при пътния ад, настанени са в четири столични болници – Пирогов, ВМА, "Света Анна" и "Царица Йоанна". Лекарите и днес продължават с битката за живота им.

Полиция и прокуратура разследва причините, довели до фаталния инцидент, отнел човешки животи.

Три са основните версии, по които се работи – грешка на водача, техническа повреда на автобуса и некачествен ремонт на пътния участък.

Съботният кървав инцидент е част от черната поредица с автобуси, катастрофирали на пътя, отнела 65 живота за последните 10 години.

Началото на черната серия е на 6 март 2009 г. Шестима загиват край Стара Загора. Тогава автобус се обръща и пада върху кола. Загиват две жени, пътували в автобуса, и четирима младежи, които били в колата.

Най-тежкият инцидент, до този Своге, бе на 29 май 2009 г. Технически неизправен автобус излиза от пътя и помита пешеходци, докато се спуска от връх Бакаджик край Ямбол. Загиват 16 души, а други 20 са ранени.

8 души пък загиват на 15 юни 2011 г., след като автобус се блъска в мантинела, преобръща се и се запалва на магистрала "Тракия" край Карлово.

4-ма пък умират при удар между кола и автобус на пътя Плевен – Ловеч на 13 август м.г.

На 17 ноември м. г. пък 9 души загиват, а 17 са ранени, след като автобус се удря челно в камион край ловешкото село Мирке. Пътниците са незрящи, а шофьорът на автобуса навлязъл в насрещното.

На 13 април пък 6 души загинаха, а 26 бяха ранени след като автобус бе бутнал от кола и се обърна в канавка на "Тракия".

Поклон пред паметта на загиналите!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
22
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
Мафията регулярно убива народа и продава държавата !!
7
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скърбял съм бил и пак от медиите го разбирам...
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, като наричаме третокласни пътища магистрали...
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е простащината на една държава Корумпирани инспектори ,които за някой лев ше пусне неизправно превозно средство на пътя Просташки начин на шофиране ..бързо ,злобно,агресивно ..неуважително Много са причините ,на места липсва маркировка ... има ли смисъл да продължавам
4
0
 
32
 
! Отговори
Двулично преди 5 години
Някак си подигравателно е всичко това... Куп причини свързани с властта - строители, политически чадъри, шутобаджанащина в обществените поръчки, толкова комплексни неща и същите тия сега обявяват национален траур. Иначе се носят от 9 кладенеца вода да се прехвърли вината на други. Рейса ако беше минал технически преглед-какво? Мн добре знаеме как се минава на такива неща.. Та както казах - двуличие е всичко!
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споменете и ангелчетата от Лим! Нищо, че катастрофата беше в Сръбско!
2
1
 
32
 
! Отговори
ами преди 5 години
Бог да прости невинните жертви!Виновни пак няма да има,поели отговорност също...след три дни всичко е забравено..до следващите жертви!
1
0
 
32
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Да почиват в мир хората! Това е много лоша смърт. Дано да са на по хубаво място.