Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни!

"Премиерът да не се сърди, за да не се разсърдим ние, като излезе истината"
Обновена: 23 авг 2012 14:43 | 23 авг 2012 13:21,
390
Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни!
Борисов разговаря вчера със задържаните моряци. Снимка: БТА

Българската страна не е направила разследване, а премиерът Бойко Борисов обяви моряците, хванати на кораб „Св. Николай“ с три тона кокаин, за виновни, без да изчака приключването на процеса в Испания.

Това заявяват в съобщение до медиите близки на задържаните, които вчера разговаряха с Борисов, но след срещата бяха лаконични в коментарите си.

Афишираните твърдения, че кораб „Св. Николай” е бил наблюдаван от 8 месеца, според семействата на моряците са несъстоятелни.

Това е така, тъй като още вчера на срещата с министър-председателя Бойко Борисов е обявил за виновни техните близки, без да изчака приключване на процеса в иберийската страна, се посочва в съобщението.

Роднините недоумяват защо е допуснато и наличието на камера в залата, която заснема точно определени думи на премиера, които извадени от контекста и чинно разпратени до масмедиите, са създали в обществото
мнение, че моряците са виновни.

Още по темата

“Всеки да признава, да казва, да посочва, кой каквото знае“, заръча вчера Борисов по време на срещата.

Премиерът обясни, че е ядосан на моряците, защото постоянно се съобщава за хванати българи с кокаин.
“То става вече колко пъти – 20 тона, 40 тона, 3 тона. Вече като се заговори за България...“, възмути се премиерът.
Все пак роднините благодарят за проведената среща, но са на мнение, че коментарите на Борисов и на МВР шефа Цветанов са твърде прибързани.

Според близките не е ясно на каква почва лежат те, тъй като е било видно, че двамата държавни мъже изобщо не са наясно с корабната служба.

Премиерът заявил, че „когато моряците са разбрали, е имало как да сигнализират”, което "практически е невъзможно, без да се установят всички положения за това, което се е случвало на борда", твърдят роднините на моряците.

Борисов дори предложил „капитанът на кораба да поеме цялата отговорност”, което също е несъстоятелно, а и юридически е невъзможно.

Семействата все пак се надяват, след като министър Цветанов се запознае с обстоятелствата по разследването, да  промени тезата си, че моряците няма как да бъдат прехвърлени в България. Те искат и среща с него, на която той да ги запознае лично с информацията от испанските служби.

Според информацията, която бе разпространена от испанските медии, корабът е задържан извън
териториалното море на кралството.

Това предполага, че възможността за прехвърляне на моряците и разглеждане на процеса в България е реална, твърдят в съобщението до медиите близките на арестуваните. 

Семействата са били уверени от МВнР, че близките им са в добро състояние. Никаква друга информация на срещата не е била предоставена.

”Очакваме премиерът Борисов да не се „сърди” на хора, за които все още е видно, че няма никаква оперативна информация за съпричастността им към трафика”, казаха близките.

„Надяваме се ние да не се „разсърдим”, когато всички положения излязат на светло и се установи невинността на нашите близки, защото премиерът Борисов не успя да ни вмени, че презумпцията „невинен до доказване на противното” в европейската Република България – липсва”, допълват те.

Корабът "Свети Николай" и екипажът бяха задържани по време на плаване миналата седмица, на 80 км край испанския град Кадис, като в ареста попаднаха 21 българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
4
 
10
 
! Отговори
уууууууу преди 12 години
Като Кокаин-Боевски,невинни били са като ги осъдят по 10-15год.ще имат време за нови версии
230
1
 
9
 
! Отговори
до 259 преди 12 години
по документи - да, разбира се, че знае, но какво е в действителност съдържанието знае митническия контрол, който издава документите и пломбира товара. или си мислиш, че всеки може да отиде и да *** денкове и балиедна лъжа като и хиляди пъти да я повторите, няма да стане истина
229
0
 
2
 
! Отговори
M преди 12 години
Xei , sqnarodnizi , spomniate li si xymora na T. Kolev ?Chichoo , Iskam da ti kaja 4e pratkata deto mi dade da prenesa , polizAite mi kazaxa che ne e sol ! Zashto kashliash ?Ne e sool , ami e bilo soda bikarbonat ! Chico zashto pak kashliash ? I tribva da doplatia , globixa me 4e sa poveche kilogrami ... Kak da gi platia ???Kade I koi e chichoto sega ?
228
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
ama kva stana tia be,,,,,,,,vseki si xodi pri boiko kato pri xodja,,,,,a 4e izlagat BG i si praviat dalaverite si traemeaaaaaa,,,,,,,xa stiga cirk ,,,,koraba da se nacionalizira a tia da zabravit moreto do jivot
227
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Emi te sa si vinovni. Te ne bili znaeli 4e ima 3 TONA na tqhniq korab.... To da ne e 3 grama be hora. 6te si polu4at zaslujenoto, da sa mislili predi da se hva6tat s taq rabota.
226
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе, то е ясно, че невинни ще операт пешкира и след години ще научим истината от СИМО
225
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Същите тези близки след време ще искат и ще им се изпълни при прибирането на моряците транспорта да е отново за сметка на държавата, т.е. на данъкоплатеца.Мисля, че много ще са сърдити за това нали.
224
3
 
19
 
! Отговори
Браво! преди 12 години
Браво на другаря Борисов. На тази среща той се (само)изявява едновременно като прокурор, съдия, следовател, обвинител, защитник, експерт по корабно и некорабно дело, и палач. Макар че последното най му отива!
223
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На снимката лявата ръка на Борисов издава огромното му вътрешно напрежение, а дясната опит да се докаже, убеди особено жените в нещо. Съединените длани, на голяма част от присъстващите му изпращат огромни енергийни потоци, които той, може би поради преумора, силно зачервен е, не може да понесе адекватно и говори непремислени неща.
222
4
 
14
 
! Отговори
до 240 преди 12 години
аман, бее!!! Боевски е частно лице и носи отговорност за това, какво слага в куфарите си. Товарът на кораба е чужда собственост и се товари проверен, опакован и с документи за съдържанието му, които се издават от митническия контрол и пристанищните власти. Екипажът на кораба не проверява съдържанието на товара.
221
0
 
3
 
! Отговори
Тебе думам дъще преди 12 години
Сещай се снахо
220
2
 
12
 
! Отговори
Борисов преди 12 години
индиректно каза на моряците да внимават какво говорят
219
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Koraba ne e tovaren ,a zadarjan v izvan teritorialni vodi.Takova zadarjane na korab moje da stane samo na darjava ot tretiq svqt v kakvato za 23 god ni prevarnaha.
218
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де , нека си говорим направо . Кой видя, че на кораба е товарено през ноща в открити води ? Кой, италианския самолет ли ? Ами да покажат кадри нещо видео, снимки ? Боко вика -"ама да си признават", какво да признават бе ? Да признае тоя Дойчин защо кораба е прекръстен в открито море ? Не му вярвам на тоя селски тарикат от бургадидас, гледах му очите по ТВ - лъже ! Гласа му трепери, поти се ...
217
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно само не мога да разбера: след като са напълно невинни близките ви, защо ходите при бат ви Бойко и най-вече защо държите на разглеждане на процеса в България. Съмнявате се в испанския съд ли, що ли?
216
3
 
5
 
! Отговори
до 227 преди 12 години
не моряците са знаели, какво има в балирания товар и запечатан товар, а в митницата на пристанището, където е товарено, някой е лапнал тлъста сума, за да издаде фалшиви документи за съдържанието на товара.
215
2
 
15
 
! Отговори
Бени преди 12 години
Цветанов отива да моли да не ги пускат в Бг че ще лъсне кой е истинският виновник и тогава туко виж трябва да арестува месията премиер
214
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чета само коментарите на комунистите.Те са отразяват идеологията на партията.Всичко което не е направено от тях е долно,мизерно,пошло,грешно и тъпо.За това България никога няма да се оправи,защото вместо да адмирираме желанието за борба с престъпността,една част от обществото продължава да я защитава.
213
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ми с*а в гащите?Ако са толкова невинни,защо искат да изтеглят делото в България?Познаваме си корумпирания съд в бг.Да си минат по реда,имат си и адвокати,а ако се докаже вина,да си лежат присъдите в Испания.Ако са невинни от какво се страхуват?Да не би Бойко да е виновен,че са пренасяли наркотици?
212
10
 
9
 
! Отговори
Глиги преди 12 години
Този случай много напомня за мед.сестрите в Либия тогава И. КОстов и Надка Ненски с ухота ги белязаха за виновни . Сега по същият начин само че в ролята на Надка е Цецо Цветанов известен поече като Лажецо , Гестапуто или имотния . Ще се заформи сага небивала докато се докаже ще минат години . Истината е че истинските виновници са много близко до ГЕРБ и премиерът за това се набеждават други невинни хора . Може вообще тази акция да е елементарна реклама . Бойко и Цецо са замесени 100% ама са на