Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни!

"Премиерът да не се сърди, за да не се разсърдим ние, като излезе истината"
Обновена: 23 авг 2012 14:43 | 23 авг 2012 13:21,
390
Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни!
Борисов разговаря вчера със задържаните моряци. Снимка: БТА

Българската страна не е направила разследване, а премиерът Бойко Борисов обяви моряците, хванати на кораб „Св. Николай“ с три тона кокаин, за виновни, без да изчака приключването на процеса в Испания.

Това заявяват в съобщение до медиите близки на задържаните, които вчера разговаряха с Борисов, но след срещата бяха лаконични в коментарите си.

Афишираните твърдения, че кораб „Св. Николай” е бил наблюдаван от 8 месеца, според семействата на моряците са несъстоятелни.

Това е така, тъй като още вчера на срещата с министър-председателя Бойко Борисов е обявил за виновни техните близки, без да изчака приключване на процеса в иберийската страна, се посочва в съобщението.

Роднините недоумяват защо е допуснато и наличието на камера в залата, която заснема точно определени думи на премиера, които извадени от контекста и чинно разпратени до масмедиите, са създали в обществото
мнение, че моряците са виновни.

Още по темата

“Всеки да признава, да казва, да посочва, кой каквото знае“, заръча вчера Борисов по време на срещата.

Премиерът обясни, че е ядосан на моряците, защото постоянно се съобщава за хванати българи с кокаин.
“То става вече колко пъти – 20 тона, 40 тона, 3 тона. Вече като се заговори за България...“, възмути се премиерът.
Все пак роднините благодарят за проведената среща, но са на мнение, че коментарите на Борисов и на МВР шефа Цветанов са твърде прибързани.

Според близките не е ясно на каква почва лежат те, тъй като е било видно, че двамата държавни мъже изобщо не са наясно с корабната служба.

Премиерът заявил, че „когато моряците са разбрали, е имало как да сигнализират”, което "практически е невъзможно, без да се установят всички положения за това, което се е случвало на борда", твърдят роднините на моряците.

Борисов дори предложил „капитанът на кораба да поеме цялата отговорност”, което също е несъстоятелно, а и юридически е невъзможно.

Семействата все пак се надяват, след като министър Цветанов се запознае с обстоятелствата по разследването, да  промени тезата си, че моряците няма как да бъдат прехвърлени в България. Те искат и среща с него, на която той да ги запознае лично с информацията от испанските служби.

Според информацията, която бе разпространена от испанските медии, корабът е задържан извън
териториалното море на кралството.

Това предполага, че възможността за прехвърляне на моряците и разглеждане на процеса в България е реална, твърдят в съобщението до медиите близките на арестуваните. 

Семействата са били уверени от МВнР, че близките им са в добро състояние. Никаква друга информация на срещата не е била предоставена.

”Очакваме премиерът Борисов да не се „сърди” на хора, за които все още е видно, че няма никаква оперативна информация за съпричастността им към трафика”, казаха близките.

„Надяваме се ние да не се „разсърдим”, когато всички положения излязат на светло и се установи невинността на нашите близки, защото премиерът Борисов не успя да ни вмени, че презумпцията „невинен до доказване на противното” в европейската Република България – липсва”, допълват те.

Корабът "Свети Николай" и екипажът бяха задържани по време на плаване миналата седмица, на 80 км край испанския град Кадис, като в ареста попаднаха 21 българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
17
 
12
 
! Отговори
от форумите преди 12 години
Без да съм фен на Борисов, признавам му, че на моменти има точни попадения. Случаят с моряците е такъв. Само *** не би разбрал, че на кораба се товари дрога. И стига с този смешен варненски мурафет- "Вие не сте наясно с корабната служба".
250
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че какво се чудите,та за ББ всички, които не му целуват *** са престъпници!!
249
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
288 ami nali vodim politika na 6trausa.Zabivame glava v pqsaka,moje da ni e...,no nali nie ne vijdame.
248
3
 
15
 
! Отговори
до 289 - Смешко преди 12 години
Няма никаква смислена информация във връзка с тази ситуация.Като започнем от Премиера и завършим с някои коментиращи.
247
1
 
8
 
! Отговори
Реалноста преди 12 години
Българският цирк няма край!
246
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво искат близките от ББ? Защо изобщо очакват да свърши нещо полезно? Той сега се е разтреперал като лист, хванаха му стоката и се страхува, че някой може да издъни и неговото участие в цялата работа. Така де, както е нелепо да се твърди, че моряците не са знаели какво возят, така е нелепо и да се твърди, че 3 тона кокаин могат да се превозват ей така, без протекция от най-високо място в държавата. Затова и Цвъцко отива там - да убеждава и заплашва запознатите със схемата да си мълчат.....
245
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия роднини само пред арменския поп не са се жалвали .Какво очакват от ББ. Сигурно да обяви война на Испания заради ФАКТА , че на БЪЛГАРСКИ кораб са намерени 3т.ХЕРОИН ???
244
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Za6to slujbite ne dopusnaha da se otkrie polu4atelq na konteinera a go zadarjaha v izvanteritorialni vodi.Vsqka slujba s/u narkotrafik 6te6e da si izvede operaciqta dokrai.Ili nakratko zadarjame 3 tona minavat 20.
243
1
 
3
 
! Отговори
до 279 преди 12 години
Абе какво пишеш и въртиш все едно и също през два три реда,на заплата-хонорар на какво си.
242
6
 
12
 
! Отговори
radioprestilka преди 12 години
Вече разбрахме че за Премиера моряците са Виновни, капитана е помолен да поеме цялата вина, случайно някой да не стигне до истинския собственик на Кораба! Проблема е решен тъй де да се спасяват кой как може! Господин Премиер Министерство на Външни работи ще отправи ли нота за пиратски действия на испанските власти в международни води, срещу наш кораб! Държавата взема крупна сума, за флага на кораба, за това се задължава да го защитава, както него така и екипажа, дори и на Пристанище!
241
4
 
6
 
! Отговори
do 259 преди 12 години
Ти пък как така ОТСЪДИ ,че бедните морячета са наркотрафиканти бе ? А платени ми писателю ?
240
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо са при ББ.Какво им се обяснява той.Ако са виновни ще си понесат наказанието.Оставете човека да си върши работата.Още малко ще отидете при него затова че сте се скарали със съседката.Стига глупости.Има съд и по-добре че не е български
239
5
 
19
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
За пръв път в живота си съм солидарен с Бойко Борисов. Нашенците от кораба сигурно излизат с номера на Гълъбинчо ..Кой ми *** у гащите?...Да си му носят последствията сега и да не занимават правителството, което се е умотало в проблеми като пате в кълчища. Навсякъде по света съобщават тази новина и последствията ще бъдат лоши за нас!
238
1
 
6
 
! Отговори
anonymous преди 12 години
sega az sum morqk i moga da vi kaja na 100% che ima shans obiknovenite morqci vuobste da ne sa znaeli che ima kokain na koraba,no sum dale4 ot misulta che chovek kato kapitana shef mehanika i po nadolu oficerite sus sigurnost nqkoi e znael vse pak za tova nesto.taka che sus sigurnost ima vinovni hora no sum ubeden che ima i nevinni
237
3
 
4
 
! Отговори
Гого преди 12 години
Борисов разговаря вчера със задържаните моряци. Снимка: БТА Цецо Цветанов и той ли стана моряк бе, Днес. БГ
236
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кофти че не са ги хванали французите че тогава щяха да се радват ако ги осъдят на по-10год.
235
1
 
2
 
! Отговори
до 259 преди 12 години
ами, да СИМО отдавна каза, кой е наркотрафикант номер едно в Бг, ама за едно лице ставаше въпрос
234
0
 
4
 
! Отговори
до dnes.bg преди 12 години
Ей! Така и не го оправихте този текст под снимката. А бе умници, Борисов не се е срещал със задържаните моряци, а с БЛИЗКИТЕ на задържаните моряци!
233
7
 
8
 
! Отговори
radioprestilka преди 12 години
Господин Премиер приберете си сънародниците в България! Друг е въпроса дали Испания ще ви обърне внимание! А ако не ви обърне внимание, излезте пред общественоста и кажете така с ръка на сърцето, аз пожелах българите да бъдат съдени в български съд, защото престъплението е на българска територия, а после споделете доводите на Испания за техният отказ! Аз лично желая Испания да ги съди, за моряците е по-добре, но като държавник, постъпете държавнически!
232
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
263 ami nali BOSA e za tova .Kato ima problem vseki da hodi pri nego.

Спонсорирани публикации