Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни!

"Премиерът да не се сърди, за да не се разсърдим ние, като излезе истината"
Обновена: 23 авг 2012 14:43 | 23 авг 2012 13:21,
390
Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни!
Борисов разговаря вчера със задържаните моряци. Снимка: БТА

Българската страна не е направила разследване, а премиерът Бойко Борисов обяви моряците, хванати на кораб „Св. Николай“ с три тона кокаин, за виновни, без да изчака приключването на процеса в Испания.

Това заявяват в съобщение до медиите близки на задържаните, които вчера разговаряха с Борисов, но след срещата бяха лаконични в коментарите си.

Афишираните твърдения, че кораб „Св. Николай” е бил наблюдаван от 8 месеца, според семействата на моряците са несъстоятелни.

Това е така, тъй като още вчера на срещата с министър-председателя Бойко Борисов е обявил за виновни техните близки, без да изчака приключване на процеса в иберийската страна, се посочва в съобщението.

Роднините недоумяват защо е допуснато и наличието на камера в залата, която заснема точно определени думи на премиера, които извадени от контекста и чинно разпратени до масмедиите, са създали в обществото
мнение, че моряците са виновни.

Още по темата

“Всеки да признава, да казва, да посочва, кой каквото знае“, заръча вчера Борисов по време на срещата.

Премиерът обясни, че е ядосан на моряците, защото постоянно се съобщава за хванати българи с кокаин.
“То става вече колко пъти – 20 тона, 40 тона, 3 тона. Вече като се заговори за България...“, възмути се премиерът.
Все пак роднините благодарят за проведената среща, но са на мнение, че коментарите на Борисов и на МВР шефа Цветанов са твърде прибързани.

Според близките не е ясно на каква почва лежат те, тъй като е било видно, че двамата държавни мъже изобщо не са наясно с корабната служба.

Премиерът заявил, че „когато моряците са разбрали, е имало как да сигнализират”, което "практически е невъзможно, без да се установят всички положения за това, което се е случвало на борда", твърдят роднините на моряците.

Борисов дори предложил „капитанът на кораба да поеме цялата отговорност”, което също е несъстоятелно, а и юридически е невъзможно.

Семействата все пак се надяват, след като министър Цветанов се запознае с обстоятелствата по разследването, да  промени тезата си, че моряците няма как да бъдат прехвърлени в България. Те искат и среща с него, на която той да ги запознае лично с информацията от испанските служби.

Според информацията, която бе разпространена от испанските медии, корабът е задържан извън
териториалното море на кралството.

Това предполага, че възможността за прехвърляне на моряците и разглеждане на процеса в България е реална, твърдят в съобщението до медиите близките на арестуваните. 

Семействата са били уверени от МВнР, че близките им са в добро състояние. Никаква друга информация на срещата не е била предоставена.

”Очакваме премиерът Борисов да не се „сърди” на хора, за които все още е видно, че няма никаква оперативна информация за съпричастността им към трафика”, казаха близките.

„Надяваме се ние да не се „разсърдим”, когато всички положения излязат на светло и се установи невинността на нашите близки, защото премиерът Борисов не успя да ни вмени, че презумпцията „невинен до доказване на противното” в европейската Република България – липсва”, допълват те.

Корабът "Свети Николай" и екипажът бяха задържани по време на плаване миналата седмица, на 80 км край испанския град Кадис, като в ареста попаднаха 21 българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тия близките са ***, щом си мислят , че мутрата може да направи нещо.И негов да си беше кокаина, пак нищо нямаше да може да направи. А отделно пък, чеизобщо не му беше работа дасе среща с тях, щото те така били поискали...
10
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роднините недоумяват защо е допуснато и наличието на камера в залата, която заснема точно определени думи на премиера, които извадени от контекста и чинно разпратени до масмедиите...---------------------------------------------------------------------------------------------Е как защо бе!? То цялото правителство се крепи на тази пропаганда! Ако се пуснат свободно снимане без монтаж се получават реплики като "феодални старци" "Лош материал" и т.н.Б.Б. все пак се е учил не от кой да е а от Тато
9
7
 
36
 
! Отговори
паметлива преди 12 години
Нали помните и Костов обвини сестрите в Либия .Явно това е запазена марка на българските политици.
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ТОВАРЯТ МОРЯЦИТЕ????? ТОВАРЯТ ПРИСТАНИЩНИТЕ СЛУЖБИ???Според вас Командира на самолета ли товари куфарите ви или каргото , когато пътувате? Товарят се от летищните служби!!! Дори аксутирайки в Пристанище кораба не се води от екипажа, а от Пристанищен служител....
7
9
 
46
 
! Отговори
fuck off преди 12 години
Борисов да каже, че е виновен ПРЕДИШНИЯ капитан на кораба - той така е свикнал...
6
27
 
20
 
! Отговори
Супа топчета преди 12 години
Близките да кажат как се превозват 3 тона кокаин без да знаеш , ей така по грешка някак станало , тея наистина за канарчета ни взеха
5
2
 
30
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
дано ги съдят в Испания, ама и собственика на кораба да го пратят там
4
11
 
45
 
! Отговори
хаха преди 12 години
"Недоволството на близките: Борисов обяви предварително моряците за виновни!"Ама пък вие кво искате,Борисов да ви каже,"Извинявайте,дрогата е наша,ама няма как да си признаем,затова ще го отнесат роднините ви."Е,ако това искате,няма да стане,нали знаете че на ГЕРБ и Бойчето все друг някой им виновен,хаха
3
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не забравяме, че лекарите от Горна Оряховица също бяха обявени предварително за виновни, преди да са излезли каквито и да е експертизи. Въпроснато СРС, което Цветанов чете също се оказа сглобявано от различни изказвания. Това явно е рецидив за това правителство.
2
5
 
60
 
! Отговори
умен, по-умен, ББ преди 12 години
Абе оставете го пожарогасителя на мира.Той откъде да знае, че всеки е невинен до доказване на противното.
1
44
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз ли съм виновен!? Как се принасят 3000кг кокаин без моряците да знаят!? Отиват ей така до някакво пристанище. Товарят нещо ГОЛЯМО но на никой не му пука какво. Испания не е България! 20г. присъди за всички!

Спонсорирани публикации