Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни!

"Премиерът да не се сърди, за да не се разсърдим ние, като излезе истината"
Обновена: 23 авг 2012 14:43 | 23 авг 2012 13:21,
390
Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни!
Борисов разговаря вчера със задържаните моряци. Снимка: БТА

Българската страна не е направила разследване, а премиерът Бойко Борисов обяви моряците, хванати на кораб „Св. Николай“ с три тона кокаин, за виновни, без да изчака приключването на процеса в Испания.

Това заявяват в съобщение до медиите близки на задържаните, които вчера разговаряха с Борисов, но след срещата бяха лаконични в коментарите си.

Афишираните твърдения, че кораб „Св. Николай” е бил наблюдаван от 8 месеца, според семействата на моряците са несъстоятелни.

Това е така, тъй като още вчера на срещата с министър-председателя Бойко Борисов е обявил за виновни техните близки, без да изчака приключване на процеса в иберийската страна, се посочва в съобщението.

Роднините недоумяват защо е допуснато и наличието на камера в залата, която заснема точно определени думи на премиера, които извадени от контекста и чинно разпратени до масмедиите, са създали в обществото
мнение, че моряците са виновни.

Още по темата

“Всеки да признава, да казва, да посочва, кой каквото знае“, заръча вчера Борисов по време на срещата.

Премиерът обясни, че е ядосан на моряците, защото постоянно се съобщава за хванати българи с кокаин.
“То става вече колко пъти – 20 тона, 40 тона, 3 тона. Вече като се заговори за България...“, възмути се премиерът.
Все пак роднините благодарят за проведената среща, но са на мнение, че коментарите на Борисов и на МВР шефа Цветанов са твърде прибързани.

Според близките не е ясно на каква почва лежат те, тъй като е било видно, че двамата държавни мъже изобщо не са наясно с корабната служба.

Премиерът заявил, че „когато моряците са разбрали, е имало как да сигнализират”, което "практически е невъзможно, без да се установят всички положения за това, което се е случвало на борда", твърдят роднините на моряците.

Борисов дори предложил „капитанът на кораба да поеме цялата отговорност”, което също е несъстоятелно, а и юридически е невъзможно.

Семействата все пак се надяват, след като министър Цветанов се запознае с обстоятелствата по разследването, да  промени тезата си, че моряците няма как да бъдат прехвърлени в България. Те искат и среща с него, на която той да ги запознае лично с информацията от испанските служби.

Според информацията, която бе разпространена от испанските медии, корабът е задържан извън
териториалното море на кралството.

Това предполага, че възможността за прехвърляне на моряците и разглеждане на процеса в България е реална, твърдят в съобщението до медиите близките на арестуваните. 

Семействата са били уверени от МВнР, че близките им са в добро състояние. Никаква друга информация на срещата не е била предоставена.

”Очакваме премиерът Борисов да не се „сърди” на хора, за които все още е видно, че няма никаква оперативна информация за съпричастността им към трафика”, казаха близките.

„Надяваме се ние да не се „разсърдим”, когато всички положения излязат на светло и се установи невинността на нашите близки, защото премиерът Борисов не успя да ни вмени, че презумпцията „невинен до доказване на противното” в европейската Република България – липсва”, допълват те.

Корабът "Свети Николай" и екипажът бяха задържани по време на плаване миналата седмица, на 80 км край испанския град Кадис, като в ареста попаднаха 21 българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи преди да съдум когото и да е, трябва да знаем нпкои неща:1. Къде е била скрита дрогата? 2.Има ли документи за нея?Относно Боевски, лично аз считам че си е виновен, защото дрогата беше скрита в куфара му..
30
1
 
9
 
! Отговори
До @27 преди 12 години
Разбира се! Как се товари това количество? Къде се прибира? Как се контролира, че нещо лошо няма да му се случи по пътя? Това са много пари! Същото бе и с щангиста Боевски. Не усетил специалиста по тежестите, че куфарите не са от пластмаса, а направо оловни!?
29
9
 
5
 
! Отговори
Антон Кутев преди 12 години
Малииииии, провалихме изборната кампания... - а и за форумите няма да има пари... - дрОгарят Румен Петков пак се издъни... - без братя Галеви не се справя добре...
28
1
 
6
 
! Отговори
Снимката? преди 12 години
Днес.бг. Я си прочетете внимателно текста под снимката! Не знаех, че моряците са си вече в България и Борисов е разговарял с тях. Хм. Съдейки по снимката явно има и жени-моряци сред задържаните :)
27
8
 
12
 
! Отговори
БГ-ОВЧАР преди 12 години
А,бе,ГЕРБеролиз нещастастен.Ти видя ли как бяха опаковани пакетите?Като съвсем нормална стока.При това това е три тона товат,който не е бил скрит а е бил на видно място в трщма на кораба.Така че е съвсем нормално да се предположи че екипажа може и да не е знаел какво товари.или пък ако някой е знаел,да са 2-3 .Изобщо първо се запознайте с начина на товарене и превозване на стоки и токава раздвайте присъди.Аман от платени драскачи на ГЕРБ,дето пишат за неща за които нямат пониятие.Също като глупавия им предводител,Боко Кукурбита!
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не държава, а махла, съвсем по махленски, тартора на махалата - ББ казва : " Казвайте си всичко , да видим кво ще правим " и този човек е премиер на европейска държава.. представяте ли си Меркел, Монти .. или който и да било друг европейски управленец да се държи по подобен начин и да ръси подобни глупости ..... ще го изгонят като *** котка за минути.. ние си му се радваме... ми те хората са го казали : *** народ-слаба държава ...
25
9
 
12
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Да не знаеш, че на кораба ти има 3 тона кокаин е като да не знаеш дали у вас имаш ток или не...
24
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мнението на човека под номер 20 (Спонги) е абсолютно вярно и аз никога не бих гласувала за Борисов точно поради тази причина.Тези хора не са виновни,докато не се докаже вината им.Борисов е едно голямо .......Без извинения....За втори път наши сънародници са в трудна ситиация и този бързо ги отписа...гъзолизец....Борисов вън от управлението на тази изстрадала държава и народ......
23
0
 
16
 
! Отговори
123456 преди 12 години
Когато нещата излезели на светло...Ами те излязоха на светло - 3 тона луксозен наркотик!
22
3
 
23
 
! Отговори
Мистър Пръц преди 12 години
Тия и те като Кокаин Боевски - "кой ми с*а в гащите" !
21
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбирам че всички си мислят че моряците са невинни но се замислете малко бе хора!!! 3 тона дрога! Това не са 50-60кг които само един моряк може да натовари на кораба! Това са 3000кг! Не се събират в куфар или каюта! Не се товарят на ръца! Абсурдно е! Ако не са всички замесени ви гарантирам че поне 80% от моряците са дълбоко нагазили в ла*ната!
20
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов да се намеси и да спаси моряците както бяха спасени медицинските сестри в Либия и берачите на боровинки в Швеция, иначе да си подаде оставката.
19
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако бяха ***, веднага БГ политиците щяха да се разтичат да помагат.Ама нали са българчета, веднага се чува: "Виновни са!".А нещо национализъм, патриотарство, родолюбие, любов към сънародниците да сте чували?
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
невинен до доказване на противното Те за това пуснаха двамата задържани по случая в България ама испанците не си играятна хвани ме ако можеш щом си при доргата значи си виновен
17
19
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Открит е кокаин /не брашно или сода бикарбонат/... - не триста грама, не три килограма, а хиляда пъти повече - три тона и се правят на ни лук яли, ни лук мирисали... - да отидел Премиерът лично и да им дадял обяснение... - не е ли малко нагличко, а не искат ли и правителствения фалкон да ги разведе по къщята...В тая държава всеки трябва да се научи да носи отговорност, а роднините да не се държат като нещипана мома... - и те са в кюпа...
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ооо да. те така се товарят 3тона наркотици и никой на кораба нищо не разбира и не знае...никой не се усеща,че се отклоняват (особено капитана) и после никой нищо нямаше и да забележи като да ги изхвърлят в морето- те така самички наркотиците щяха да скочат във водата. Ако има невинни дано да се докаже и да ги пуснат, но само тях. делото разглежда ли се в БГ-няма да осъдят никой.В една статия пишеше,че двама са тръгнали да бягат като видели полицията-защото са невинни ли???
15
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено, че Тиквата ще ги обвини... нали трябва да прикрие собствените си авери... нагли, крадливи и некадърни ГРОБ-ари...
14
2
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
В България да ги съдят, защото тука съдиите са готови на всичко за някой и друг милион. В Испания ще бъде по-справедливо, Защо винаги лошите ги изкарват мили и добри хора, никога не са нарушавали закона и без да искат са направили нещо. Неможе капитанът и поне част от екипажа да не са знаели, Звучи ми като онзи бандюга на Метреса от телевизиите, съдията го пусна защото бил под наем и не се знае тази кока у тях дали не е на хазяина, е...ти абсурда е при нас
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не сте прави- Станишев е виновен!
12
10
 
33
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Няма ли кой да го раследва и тоя т. нар. "генерал"? Какво като е министър-председател? Не ви ли писна от тоя?!