Радев: Физическото и духовното развитие на младите е най-добрата инвестиция

Деца от Ямбол спортуваха с президента
Обновена: 18 май 2024 20:05 | 18 май 2024 19:15, Анисия Иванова
43
Радев: Физическото и духовното развитие на младите е най-добрата инвестиция
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев и служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков откриха третия национален фестивал по утринна гимнастика в Ямбол. Наред с това се състоя и инициативата "Спортувай с президента". Двете спортни събития събраха в линейния парк в празното корито на река Тунджа в града близо 1000 деца от цялата страна.

„Ще продължа да подкрепям тази инициатива, защото тя директно подпомага постигането на важната национална цел – физическото и духовно развитие на нашите младите хора. Това е една от най-добрите инвестиции в нашето бъдещето. Ако ние не заложим на тази важна национална цел, не можем да постигнем нито една от другите стратегически цели пред нашата страна“, каза Радев.

Спортът и активният начин на живот са най-важните стъпки в борбата с обездвижването, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохола и наркотиците сред младите хора, добави той.

Президентът изказа благодарност към кмета на Ямбол Валентин Ревански, заместника му Енчо Керязов, спортното министерство и Националната спортна академия „Васил Левски“ за фестивала, с който се популяризира спорта сред подрастващите.

Румен Радев поздрави и участниците в „Президентския тест“, който е част от инициативата „Спортувай с президента“. След месец в президентството ще бъдат отличени децата, показали най-високи резултати. Инициативата набира все по-голяма популярност, посочи още държавният глава.

Спортният министър заяви, че щастлив да види толкова спортуващи деца на едно място. „Приветствам усилията на Общината и екипа на кмета да дават възможност и подобряват условията за физическа активност на младите хора. Както знаете, в училище е най-голяма възможността младите хора да се влюбят в даден вид спорт. Важно е, защото с това се възпитават ценностите към спорта и към обществото“, каза Георги Глушков.

Преди три години заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и местната управа подеха кампания за връщане на 10-минутната утринна гимнастика в училищата. Забравената от над 30 години училищна практика отново набра популярност не само в Ямбол, а и в други градове на страната.

Събитието за поредна година уважи и заслужилият треньор и майстор на спорта Нешка Робева. Пред БТА, тя заяви че, приветства Община Ямбол за усилията да превърне празното речно корито в огромен линеен парк и за възраждането на добрата, но забравена с годините практика за утринната гимнастика в българските училища.

"Успяха да събудят цяла България и да напомнят на училищата какво трябва да направят", добави Нешка Робева.

В предизвикателството „Спортувай с президента“ всички жители и гости на град Ямбол премериха сили в следните дисциплини: лицеви опори, коремни преси, бягане на 400 метра и „совалка“, скок дължина от място, набиране на лост и хвърляне на медицинска топка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
народа като не струва как ще оправите ДЪРЖАВАТА ?!?!?!?!! матряЛА е яко зле !
17
3
 
9
 
! Отговори
ПОЛИТОЛОГ - ПСИХОЛОГ преди 3 месеца
ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОТТЕГЛИ. ДА НЕ ПОВТАРЯ ГРЕШКАТА НА ПУТИН И ДА ИСКА ОЩЕ ВЛАСТ И МАНДАТИ.... ЕВРОПА НЕ Е РУСИЯ, И ТУК ГРАЖДАНИТЕ НЕ СА КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ..... НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА САМО НА ПРЕСТАРЕЛИ ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ И НА ПАРАВОЕННИ ЕННИЧЕРИ......
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България никога не се е залагало на спорта. Родителите ги мързи да карат децата по клубове и стадиони. В Англия където живеем плуват от 4 годишни, от 10 поне 8 спортуват нещо активно. И е рядко да видиш дебело дете. Като се приберем за ваканция се учудвам колко затлъстели деца има и с какво ги храните.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Знаете ли колко са децата в Бг от Новороденото до 18 годишните едва - 1, 1Милиона!!! А, колко от тях живеят и учат в Бг??? Това никой не знае, но Минимум над 200,000 са извън държавата!!! Тоест, максимума на децата до 18 г. възраст живеещи в Бг е около 900,000 души - това е бъдещето на Бг! Колко от тях след навършване на 18 годин ще напуснат държавата в рамките на 10 години невъзможно да се предскаже... До дме поколения (50г.) държавата ще е на ръба на своето изчезване!!!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Късно е либе за китка... Опущено е положението одавна! Единствения начин да се оправи е всичката младеж в лагери със строг режим, но кой ще има топ ки да го направи??
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Подозрително ми заприличва на Фицо
12
2
 
11
 
! Отговори
ААА 2 преди 3 месеца
МЛадите са в чужбина този кой търси ??!!??!?
11
2
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 месеца
Имаме уникален кмет и неговият екип! Направиха Ямбол град мечта! И още правят!
10
4
 
6
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
отдавна всичко читаво се изнесе в ЧУЖБИНА ! жалко за БГ
9
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички плювалници тук да пробват да правят лицеви опори с президента. Но преди това да спрат да се дрогират, пушат и пият. Да си оправят дисциплината и изказа няма как да го направят, защото им липсват първите седем години.
8
2
 
9
 
! Отговори
ъъъъъъъ преди 3 месеца
дали е правил коремни и лицеви
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пожелавам му, още 2 мандата по 6 години!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много ще му отиват, камуфлажни дрехи!
5
3
 
2
 
! Отговори
Асен Василев преди 3 месеца
Аз съм тясна и дащна трансжИна,моля да ми пишат само свръх надарени господа от кварталите Факултето и Максуда.
4
8
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ , ПАВЕТАТА С ПОЛИРАН МОЗЪК , ТРУДНО РАЗБИРАТ !!!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички трябва да правят коремни!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Започвай да ги развиваш физически и духовно. Само с голи приказки не става.
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Военна Прокуратура ,да арестува този национален предател и изменник на България !!!!!!!!! Станахме за резил ,пред цял свят ,заради това руско кречетало ...