STEM отборът на 18 СУ "Уилям Гладстон" с престижни отличия

Учениците и преподавателят Светлана Ковачева обясниха слабите резултати от PISA
22 дек 2023 22:50, Анисия Иванова
4

STEM отборът на 18 СУ "Уилям Гладстон" печели престижни отличия от международни форуми.

Учениците Алекс Ламбев, Димитър Демирев и Любомир Топалов споделиха пред Bulgaria ON AIR, че отличията означават много за тях. Било им е приятно и интересно да видят "как стоят нещата в САЩ", където са проведени финалите.

"Това не е започнало от нас, а от училището", отбеляза Любо.

Ръководителят на отбора Светлана Ковачева посочи в "Денят ON AIR", че с много труд, и постоянство резултатите са дошли, което ги прави изключително щастливи.

"STEM обучението помага на децата да мислят по по-различен начин. Имат критично мислене, креативност и въображение. Само теорията доникъде не води. Много мотивирани са, чакаме момента, в който ще ни потърсят и ще кажат "Кога ще се събираме пак". Увереността дойде малко преди националното състезание. А след националното не можехме да ги спрем", разказа тя.

По думите на преподавателя отборът се изгражда лесно, когато имат общ интерес.

Момчетата в студиото признаха, че не са се почувствали добре, когато са разбрали резултатите от PISA тази година.

Нямаше голям интерес към този тест. Този тест в България не се отличава само от останалите европейски държави, но и от останалите тестове в България, отбелязаха те.

А малко след прибирането от състезанието в Азербайджан учениците започват подготовка за следващото национално състезание в София, което е и квалификация за световното първенство в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: образованиеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво! Имаме чудесни деца в България! Пожелавам им винаги да постигат успехи, да вярват в себе си, да знаят, че са по-добрите и все така да не се поддават на заобикалящата ни простотия. Вие можете да промените света!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на хлапетата. Останалите: запомнете ги добре, защото ще им слугувате по един или друг начин. Светът се промени, и сега на почит са интелигентност и образованост.
1
1
 
3
 
! Отговори
Чапразов преди 3 месеца
Анисийке, да беше написал с две думи какво е степ и писа,а?