"Базар на професиите" ще срещне деца и младежи с бизнеса

Събитието ще се проведе на 24 и 25 ноември в "София Тех Парк"
21 ное 2023 11:52, Анисия Иванова
5

Деветото издание на "Базар на професиите" ще срещне деца и младежи с компании и професионалисти от различни сфери, които ще им представят по интересен и увлекателен начин своите професии.

"Има огромен интерес, тъй като професионалното развитие и консултиране в България го има, но не е толкова добре застъпено. Младите хора имат нужда да чуят и видят хора, които упражняват различни професии. Ние събираме тази година над 20 компании, плюс още между 20 и 30 различни лектори, представители на различни професии, които ще разкажат какво правят", каза изпълнителният директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Дарина Георгиева в студиото на "България сутрин".

Събитието ще се проведе на 24 и 25 ноември в "София Тех Парк", като в рамките на тези два дни всички, които искат да се срещнат с професиите, са добре дошли.

"Подготвили сме програма в два варианта. В едната има щандове с представители на професии от много компании от инженери до минни специалисти. Отделно сме поканили добри специалисти, които да разкажат какво правят. Тук имаме богата програма, която съдържа и кариерно консултиране - хора, които наистина знаят как това се случва", обясни Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

Темата за изкуствения интелект също е застъпена в програмата, обяви гостът в студиото.

"В началото ще представим проучване, което касае интересите на младите хора и мнението на техните родители, съпоставено с мнението на изкуствения интелект за професиите на бъдещето. Резултатите са интересни, ще ги коментираме със социолози, с представители на компании и младите хора", посочи още Георгиева.

По думите ѝ младежите изпитват притеснение, техните родители също.

"Искам да поканя всички, които искат. Отличен шанс е да се срещнеш с хора от сфери, важни за развитието", призова тя.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: образованиеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ИТтата обраха народа преди 3 месеца
Младежите искат да стават програмисти и да взимат високи заплати. Но програмистите са мафия и не пускат всеки. За да станеш програмист ти трябват сериозни връзки. Пускат само много кадърни момчета тук таме да им вършат с години мръсната работа преди да ги пуснат да станат пълни програмисти.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо го причинявате на горките деца ... А и мнгоо ме радва това, че последните 15 годии всичко е - да срещнем хора с бизнеса. Не да ги учим, да правят бизнес. Некда да имам 10 конгломерата с по 5 корпорации под тях, с по 100 компании всяка, всичките въртени от наши хора, а за останалите 99%, да се знае, че ще са слугинаж, па ако ще и с 8 дипломи и 200 IQ да са.
2
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
И като разберат какви мизерни заплати дава бизнеса и чао...
1
0
 
5
 
! Отговори
Пфффф, преди 3 месеца
Платена публикация на поредното с*о*р*о*с*о*и*д*н*о НПО...