Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода

Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
23 юли 2024 16:28, Петър Бойчев
50
Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода
Снимка Пиксабей

Полицай застреля чернокожа жена у дома й в Йлинойс, САЩ, заради тенджера с вода. От управлението в града публикуваха запис от камера, който показва как униформеният стреля по жената, предаде Би Би Си.

Серия нелепи ситуации е довела до фаталната стрелба. 36-годишната Соня Маси се обадила на спешния телефон, за да съобщи за предполагаем нарушител в дома си в Спрингфийлд.

Изпратени били двама полицаи. Те я последвали в къщата и я наблюдавали, докато търси документите си.
Единият, Шон Грейсън, забелязал тенджера с вряла вода на котлона на печката. Той шеговито подхвърлил, че няма нужда от пожар, докато са там.

Соня Маси отишла до печката, за да свали тенджерата. После на камерата се вижда как тя и Грейсън се смеят за  „горещата вода", преди тя да каже два пъти: „Изобличавам те в името на Исус!". Тогава полицаите започват да крещят по жената. Те вдигат пистолетите срещу нея и й нареждат да остави тенджерата.

„Ще те гръмна в лицето", казва Шон Грейсън. „Добре, съжалявам", са последните думи на Маси, която заляга и тогава е фатално простреляна.

„Какво друго да направим? Не искам врялата вода в лицето", казва полицаят Грейсън след стрелбата.

Срещу него са повдигнати обвинения за убийство и длъжностно престъпление. Той е уволнен от полицейската служба, пише bTV.

Президентът Джо Байдън изрази съболезнования към семейството на Соня Маси. „Соня Маси, любима майка, приятелка, дъщеря и млада чернокожа жена, трябваше да е жива днес. Смъртта ѝ от ръцете на полицай ни напомня, че твърде често чернокожите американци се сблъскват със страхове за безопасността си по начини, по които много от нас не го правят", добави Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да се дръпне 2 - 3 крачки назад за да не може да хвърли до него, той утепал жената. Американец му кажи и после му пусни 2 куршума. То и тоз каубоец това е направил май.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
После се чудят защо не ги пускат в гетото,
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откачените християни.
40
3
 
3
 
! Отговори
miami_heat преди 1 месец
До ИАми да не ги безпокоят другия път. Били седнали хапват понички, и накрая трябва да си вдигнат дебелите тюфлеци за да идат на сигнал
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 28В Сащ трябва един човек ако му каже полицая да си вдигне ръцете той да ги вдигне и да запази мълчание.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България полицая щеше да чака жената да го залее с гореща вода.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече и новини от САЩ. Скоро времето ще започва с това как е във Вашингтон.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ами има закони ,които трябва да се спазват . Толкова е просто !" И наказанието е винаги смърт. И прокурора съдията и екзекутора са 3 в 1.и адвокат няма.
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 35 - Имаше убийство на полицай преди време в Ню Йорк. Байдън и Харис не се обадиха, а на погребението имаше ХИЛЯДИ служещи. Това какво ти казва?
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чернокожа жена и Байдън са акцентът на статията.. Ако не беше чернокожа Байдън нямаше да бъде по подсетен и да се изкаже в нейна подкрепа преди изборите,както и разбирам от казаното от Бтв. Няма лоша реклама, особено преди избори, в които дядо Б е губещата страна.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съболезнования за жената. Това беше предсказано от Патрик Бет-Дейвид (Valueteiment) преди няколко седмици. Ще е новия Джордж Флойд и ще се позлва за политически цели. Сега камала ще ходи, да плаче на погребението.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прочетох заглавието и си помислих, това може да е само САЩ. Меката на евроатлантизма и всякакви "ценности"
31
7
 
4
 
! Отговори
Яна преди 1 месец
От българската опрустачена полиция какво да очакваш -иддиоти
30
0
 
10
 
! Отговори
61 преди 1 месец
Да кълне в името на Исус е може да се смята за малко несвързано.Не съм давал мнение дали полицията е действала правилно.
29
6
 
9
 
! Отговори
До 61 преди 1 месец
Като гледам и ти говориш явно несвързано, да те убият ли, за това? А жената доколкото е описано е не е тръгнала дй залива никой. Тръгнала да мести тенджерата по поръчиние на самите пэлицай. Махни това, ама когато насочили пистолети, тя легнала на подо, а те са я убили умишлено. Американските полицаи са най-големите некадърници в света. Пуцай куме. Те са във вреда, не в полза.
28
1
 
7
 
! Отговори
И преди 1 месец
Полицията им толкоз обученна - аматьри. Ако тук има колкоз случаи с невинни хора, колкото там, местните "форумци" ще опикят света. Тотална некадърщина. Това е жената, подала сигнала. Вместо да й помогнат те я убили.
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак почнаха да правят циркове. Сега Камала ще цикли над расизмът в САЩ. А като представител на нацистите се сочи Тръмп.
26
3
 
12
 
! Отговори
61 преди 1 месец
Полицаят посочва кипящата тенджера и казва на жената да изгаси котлона, вероятно газов. Тя обаче взема тенджерата и се обръща с нея към полицаите, говорейки несвързано. Тук те заподозряват че тя може би не е съвсем добре и вадят оръжието...
25
3
 
17
 
! Отговори
много ясно преди 1 месец
така и трябва,а тука полицията влиза в гетото,и ***-нгалите ги бият,я да почнат да стрелят с идването,тамън ще намалее популацията им.
24
1
 
7
 
! Отговори
без тротинетки преди 1 месец
като умре Зеленски кошипрайм