Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна

"Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро"
29 юни 2024 07:15, Красимир Ангелов
405
Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че подготвя нов план за слагане на край на войната в Украйна, предаде Франс прес.

Същевременно украинският лидер подчерта, че Украйна ще продължава да се засилва във военно отношение, за да склони Русия да приеме справедлив мир.

Още по темата
"Много е важно за нас да покажем план за слагане на край на войната, който да бъде подкрепен от мнозинството от страните в света, това е, което правим в дипломатическо отношение", каза Зеленски на съвместна пресконференция в Киев със словенската президентка Наташа Пирц-Мусар.

"Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро", заяви Зеленски.

В същото време украинският президент отбеляза, че страната му засилва военната си индустрия, защото "Русия разбира само от сила и уважава само силните".

"Това са две неща, които вървят паралелно: да сме силни на бойното поле и да разработим план, ясен и детайлен план, който ще бъде готов тази година", поясни Зеленски. (БТА, Божидар Захариев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не се предавай. Главчев отива на среща на върха на НАТО за да каже, че ще дава каквото трябва. Е, вярно не е много представителен, защото никой българин не е гласувал за него, но това си е американска подкрепа. не е шега работа. В САЩ управляват БСП. Бесни страшни пенсии. Виж какви успешни контраофанзиви правиш. Няколко стотин милиарда долар още, половин-един милион украинци и още веднъж ще се пробваш. Ако са свършили украинците Главчев ще те подкрепи. Ако няма кой - той. Той така и премиер стан
36
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ясно е къв жъ бъди резултатът от сблъсъкът между двете култури! Кво са случи при срещата на Христофор Колумб с тyзeмците? Руснаците са сибирски индянци. Всъщност индянците са тръгнали от Сибир. Американците смачкаха индянското население в Америка, сега ж додат да си довършат работата.
35
2
 
9
 
! Отговори
До 21 преди 6 дни
А ти как наричаш жалките същества, които тръгват юруш за пари и поливане? При това дори не знаят за какво умират, като кучета. Как наричаш родители ли, които изпращат доброволно синовете си, че нямало как да си изплатят кредита? И защо няма в Русия други алтернативи ? У нас малко ли хора изплащат кредите с поколения? Кой е тръгнал на чужда земя да убива , че пари да извади.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Bиенето на тролейбуса KpaBapopo6 Е музика за моите уши
33
2
 
15
 
! Отговори
Бегай преди 6 дни
Зелю, Москва не вярва на сълзи!
32
2
 
12
 
! Отговори
Да преди 6 дни
Без Русия всички планове ще отидат в коша, като в Швейцария. Украйна ако иска да запази територия ще трябва да се съобрази с положението в момента.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не разбирам, за какво му е нов план? Стария в Швейцария не свърши ли работа? Той не беше ли подкрепен от много страни? И защо войната не свърши? С какво новият ще постигне разичен резултат?
30
2
 
11
 
! Отговори
Дори преди 6 дни
И Брендо избяха от този наркоман
29
16
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 6 дни
Защо бе, ти с много високо мнение ли си за руснаците? Не виждаш ли поне от туристите им какви опърпани и жалки селяци са? А 80% въобще не могат да си позволят да дойдат и в България, клоаката на Европа!
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Путлериста направо направи цялото нато само да си говори, събират се всяка седмица решават си нещо и си ръкопляскат, другата седмица новата песен на нов глас.
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А 'кво стана с предишните "планове"!? И този ще отиде в кошчето. Този клоун живее в някаква измислена от него действителност!
26
3
 
20
 
! Отговори
Шоу преди 6 дни
Поредната безсмислена среща на васалите на сащ и *** фотосесия. В Швейцария 90% не подписаха меморандума от срещата.
25
4
 
1
 
! Отговори
Духайте Вятъра преди 6 дни
НЮ ЙОРК НИДЕРЛАНДИЯ СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ АВИОЛИНИИ с Двата взривени техни самолета дойдоха за Началник на НАТО............................МЮ ЙОРК МИДЕРЛАМДИЯ МИКОЛАЙ ЗЕЛЕНСКИ семитският град МАЗАРЕТ ли чакаш за победата лвовски МОРМОНЕ от държавата на Франка САМО
24
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да се измитат руските окупатори на Луганск и Донецк да се даде специален статут и да се успокоят нещата...да стане ,,както с става с крадене...още по голяма най голямата по територия...свърши тази...
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 20. Щом само така се разговаря ти се свивай и си трай. Не си откъм тая позиция.
22
4
 
23
 
! Отговори
Чичо Чеп преди 6 дни
Събрали се мишките и почнали да кроят планове, но се появила котката и ги подгонила!
21
4
 
26
 
! Отговори
Факт преди 6 дни
Без участието на Русия, никакви планове няма да минат. Провала в Швейцария беше голям.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 19. Ама верну ли са таквизи руснацити ? Брейййй....
19
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
С Русия се разговаря само от позицията на СИЛАТА. Нея те уважават,обожествяват и се прекланят.Само як бой по *** руски кратуни Бой докато побелеят..
18
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Руснаците са психопатичен народ, само война им е живота! Ако не направят война 10 години срещу друг, ще почнат гражданска война! Психясали хора, живота и ценностите му за тях нямат смисъл!