Керемедчиев: Скопие ще се опита да се противопостави на Брюксел

Достигнахме дъното в двустранни отношения и не виждам как ще се подобрят, посочи той
10 май 2024 09:51, Инна Ангелова
41
Керемедчиев: Скопие ще се опита да се противопостави на Брюксел
Снимка: БГНЕС

Новият президент на Република Северна Македония Гордана Силяновска, по образование юрист, ще поведе страната в различна посока. РСМ категорично се раделя с пътя си към европейската интеграция, смята Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Още по темата
Според него Северна Македония ще поеме път към сближаване с Русия, Китай, дори Унгария и Сърбия. Това е пряка конфронтация със съседните страни, както и "противопоставяне на Брюксел и европейските ценности".

Пред БНР Керемедчиев допълни, че в Скопие има затвърдени не само антиевропейски настроения, но и антибългарски такива.

"Реториката ще бъде смекчена, но политиката, която ще води ВМРО-ДПМНО, ще продължи. Антибългарските нагласи, настроения няма как да бъдат изкоренени. Ние достигнахме дъното на нашите двустранни отношения и не виждам как това ще се подобри", коментира той пред държавното радио.

Според бившия зам.-министър ръката, която България е протегнала към РСМ, няма да бъде приета, а ще увисне във въздуха. И допълни, че държавата ни няма смисъл да прави компромиси и да отстъпва, а напротив -  трябва да имаме "изключително твърда и последователна политика", защото в Скопие смятат, че страната ни има слаби позиции като член на ЕС и те могат да бъдат променени под натиск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от За да се разбираме
Какво е "секси вода" – новата тенденция за лятото ?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Единствената преди 1 седмица
Държава от бившите Юго-републики освен доминанта Сърбия, която жадува да се възкреси бивша Югославия е Северна Македония.Тя наивно вярва, че това днес е възможно и че с помощта на Сърбия ще успее да се пребори с Европейските правила и да се промъкне инкогнито в ЕС! Самозаблуждават се и това няма да стане, но ще го разберат по трудния начин! Освен всичко друго менторът им Сърбия няма да допусне те да влязат в ЕС преди самата Сърбия!
37
1
 
2
 
! Отговори
Кирил Петков преди 1 седмица
Нека припомним, че именно Кирил Петков беше човекът, който вдигна ветото над РСМ и така откри възможността на сърбоманите в Скопие да бия безнаказано македонските българи. Бяха Зиги Рени и закрити всички български центрове, а хора от България вече не се допускат в страната и са с черни печати.И това е благодарение на продажната политика на ПП и ДБ в услуга на американското посолстово!
36
1
 
2
 
! Отговори
1ъъ преди 1 седмица
Ние в тези договори имаме някакви права. Македонците не може да подписват каквото си искат и после да го сменят както намерят за добре. Аз смятам, че това трябва да бъде изразено ясно и точно в Брюксел.
35
1
 
1
 
! Отговори
Прожектор преди 1 седмица
България направи огромен компромис с паметта на нашите предци - македонски българи, като се съгласи с вписване в тяхната Конституция на българския народ като "малцинствен".Безсмислено е сега Българската държава да се вързва на провокациите на този УДБАшки режим, който очевидно ще саботира перспективите на РСМ за членство в ЕС !
34
0
 
8
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 седмица
А защо трябва да се подобряват? Важни ли са ни, какви са? Те искат от нас, не ние от тях? Пълно игнориране и като са готови с изпълнените изисквания, да се обадят. Що трябва да се пънем и да сме добри с тези чугунени глави.
33
2
 
12
 
! Отговори
бг преди 1 седмица
дреме ми на ташаците за сърбо северномакаците
32
2
 
15
 
! Отговори
Крундел преди 1 седмица
аз не разбирам какъв е проблемът с мЪнкедонците, искат да са велики, антични и т.н.... има едни 100+ хиляди паспорти на мЪнкедонци, които са хем мънкедонци хем българи... просто като изтекат не се подновяват, налага им се блокада - ни ток, ни гориво и да се оправят...Голяма драма, голямо нещо, мЪнкедонците не ни обичали, ами обичали сръбете.Супер, да си ги носят и да им се радват.
31
0
 
15
 
! Отговори
mery преди 1 седмица
Най-умното решение за България е да не отговаря на предизвикателствата на Северна Македония. Стоим, гледаме и чакаме да си изпълнят договореностите, които са приели, когато ги изпълнят чак тогава да им се даде път към ЕС. Умните мълчат и преценяват а не викат!
30
4
 
8
 
! Отговори
Цирк преди 1 седмица
Ай де този за за Македония се изказва, дежурен по всичко.
29
3
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
За да си обясним защо в България сръбската музика е толкова слушана първо трябва да си обясним как и кога сърбите създадоха свои поселения в България. Чрез Македония и Покрайнините хиляди сърби ,лъжейки,че са от Български родове,нахлуха и заживяха в Родината ни. Всичките тези фукни за някакви си Съединения и Обединения,наложени от антибългарите Сакскобургота бяха и са бомба със закъснител. Затова Ви занимавам често с факта,че сме АШКЕНАЗИ,защото общият сбор на АШКЕНАЗИМ прави България на Кановет
28
5
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
До Анонимен..... ВМРО ДПМНЕ е про-Сърбска партия. Сърбия е про-Руска. Там управляват Руските Служби. В България управляват Руските служби. ГЕРБ и ДПС подсигуряват това управление. На практика това беше работа на Руските Служби...... Хахахаааа, а кой гласува договорът бре??? Не беше ли правителството на ППДБ-тата и Кирчо? Кажи Mekepe?
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ и ДПС върнаха на власт ВМРО ДПМНЕ, сега ВМРО ДПМНЕ ще помогне на ДПС и ГЕРБ. След това ще се разберат. Това са едни и същи партии.
26
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ =ДПС= ВМРО=ИТН=Възраждане=ВМРО ДПМНЕ. Запомнете това!!!
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВМРО ДПМНЕ е про-Сърбска партия. Сърбия е про-Руска. Там управляват Руските Служби. В България управляват Руските служби. ГЕРБ и ДПС подсигуряват това управление. На практика това беше работа на Руските Служби. Направиха този сценарий, Руските партии в Македония и България да са на власт. Влиянието на Путин вече е на 100% в Македония, България, Унгария, Република Сърбска, Сърбия и се разширява към Албания, където е напреднал сериозно. След това са Босна и Хърватска.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нека, да видим какъв ще е резултата. Предстои да се посмеем понеже небивалиците, които ВМРО-ДПМНЕ обещаха сега трябва да ги осъществят на практика. Нека да видим управлението им без корупция и преговорите с ЕС. Да не стане само както с ПП-ДБ - някакви тотално изключили и неадекватни хора пуснати в управлението все едно в някакъв цирк.
23
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВМРО-ДПМНЕ са партньори на ГЕРБ и ДПС!! Народе толкова ли сте наивни. Всичко е един сценарий. Върнаха ГЕРБ на власт в България, всички тяхни патерици ( Възраждане,ВМРО,ИТН) помогнаха, а същите помогнаха с агресивния националистически говор и ВЕТО да върнат на власт ВМРО- ДПМНЕ в Македония. Следва в България ГЕРБ и ДПС да са на власт и България да тръгне в посока непослушност към ЕС и изключването ни от ЕС.
22
3
 
13
 
! Отговори
Питащ преди 1 седмица
***! По ***! Най ***! Що е то? Българин, считащ себе си за македонец. Как никой считащ се за интелигентен днешен македонец, не си задава въпроса-какви са били моите родители, моите деди, на какъв език са говорили? Може ли да се смяташ за наследник на древния Александър Македонски и да не си зададеш въпроса защо чак 1945 год. някой ми е измислил езика и защо векове сме говорили БЪЛГАРСКИ?
21
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вие сте като най-дашната мома на селото, която не може да каже "не" на никого и завиждате, че някой може да посмее да се противопостави на брюкселската ламя.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това беше търсен ефект от нашите политици, които са управлявани от Руските служби. Правителството на ГЕРБ и ВМРО, както и президенството ни направиха да се стигне до тук,а именно върнаха на власт про-Сръбската(про- Руската) партия на власт в Македония.Не знам какъв наиевен народ живее в Македония и България. Целта е да се върне влиянието на Русия. България,Унгария, Македония, Сърбия и Република Сърбска вече са на 100% под влияние на Путин. Сега като се освободят от ПП-ДБ,вече всичко ще е 6.
19
2
 
15
 
! Отговори
666 преди 1 седмица
и на нас, кво ни пука? макетата имат проблем най вече със себе си, ни рак ни риба.....не са сърби, не са албанци, не са турци, нито българи според тях, а как ви са и те не знаят.