Целта на Путин не е Украйна, а Европа

Това предупреди германският финансов министър
27 апр 2024 19:17, Александър Попов
214
Целта на Путин не е Украйна, а Европа
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия ще продължи да оказва подкрепа на Украйна като защита срещу амбициите на руския президент Владимир Путин, но е необходимо огромно увеличение на разходите, каза днес министърът на финансите на ФРГ Кристиан Линднер на партийна конференция в Берлин, цитиран от ДПА.

„Подкрепяме Украйна, защото тя е първата ни отбранителна линия срещу Путин“, каза Линднер, лидер на ориентираната към бизнеса Свободна демократическа партия (СДП), която е по-малък партньор в управляващата тройна коалиция на Германия, ръководена от социалдемократа Олаф Шолц.

Въпреки че руският лидер нападна Украйна, „той има предвид всички нас и нашия начин на живот“, каза Линднер.

Путин иска не само да изтрие Украйна от картата, но и да раздели Европа и НАТО и да гарантира, че САЩ ще се изтеглят от Европа, предупреди германският финансов министър.

„Целта на Путин не е Украйна. Целта на Путин е да може да упражнява власт над нас. И той никога не трябва да успее в това“, добави той.

За тази цел Германия трябва да подобри способността си да защитава себе си и своите съюзници,  каза още Линднер.

Специалният фонд в размер на 100 млрд. евро (107 млрд. долара), създаден за обновяване на германската армия след нахлуването на Русия в съседната ѝ страна през 2022 г., ще бъде изчерпан до няколко години, добави Линднер.

След това въоръжените сили ще трябва да бъдат модернизирани от редовните фондове. Но това няма да е възможно с ограничен бюджет и постоянно нарастващ дълг, продължи финансовият министър.

"Задачата пред нас да защитим мира и свободата в Германия, Европа и света не се ограничава до няколко тримесечия или години. Това е потенциална задача за десетилетия и поколения (наред)“, каза Линднер.

" Ето защо това не може да се направи на кредит. Затова се нуждаем от икономическата си сила", добави германският финансов министър./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: путинвойната в Украйна
Още от Миш-маш
Пет заблуди за детокса, в които няма смисъл да вярвате
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
10
 
5
 
! Отговори
Хихихи, преди 3 седмици
Дойче ПропагандеН Ейджънси прИзентс, баце...И как успяха психошвабите да измислят тоя нонсенс "Свободна Демократична Партия" :) :) :)
153
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 182 абеОоо ! пълно е с "ценности" в немско. Ела да ги видиш около гарите на градовете и по улиците
152
7
 
14
 
! Отговори
Абе недораслия преди 3 седмици
първо цеха за винкели да превземе, пък тогава да мечтае за Европа.
151
7
 
18
 
! Отговори
6 преди 3 седмици
Инсинуация целяща сп,лашване на западняците ,и да им се бръкне още по-дълбоко в джаба за военни разходи!Русия не може да се справи с Украйна ,та ще се бие с НАТО!!Много тъпо!
150
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За какво му е на Путин умирисаната европа с всичките и проблеми и мигранти? Моожете само да се надявате да сте цел, за се нагърби с решаването на енергийните и мигрантските ви проблеми. Дано, но надали ще ви огрее. Де го тоз късмет Путин да ви прибере под крилото си.
149
18
 
16
 
! Отговори
абе преди 3 седмици
какви са тия "ценности" дето постоянно ги дрънкат западняците бе?..европейски, демократични, атлантически...никой не ги е виждал, освен че сме най-бедната страна! е, това ако е "ценност", вървета на ....си!
148
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
175.....и Евразийский союз и БРИКС в кърпа вързан- БГ олигарси с още милиони, а ти със най евтината работна ръка- виж в Китай- там най евтиното което продават е работната ръка, виж Раши стан, Индия, Бразилия, Аржентина- това ли искаш- да напуснем ЕС и при фавелите и мизерията....
147
24
 
8
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
Разбира се,че не е така!Когато държави от НАТО заплашват с инвазия отвъд"червената линия",нормално е да им се отговори в същия дух.Да се отговори така,че да не остане място за съмнение какъв ще бъде отговорът на Русия.
146
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така е! кого ли не заплашиха досега Захарова, Медведев , Песков, Путин (малко по- завоалирано, с намеци)и т н. Не остана страна в Европа, която да не беше заплашена от гореизброените руски министри, начело с Медведев - той директно заплашва с ядрено унищожение. Те дори не крият вече истинската си цел.
145
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скоро отново ще чакаме братушките на Орлов мост с цветя и погачи!
144
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой от съседите на България не ни мрази, въпреки че всички са заграбили земи с българско население? Това с обичта и омразата е малко по-сложно.
143
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щатите гръмнаха патока на Германия и дойчовците мълчат като посерени и гледат в земята!
142
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой от съседите на Русия не е пропищял? Руснаците ги е страх, че пролятата от тях кръв иска възмездие. Те трябва да убиват изпреварващо, за да не ги убият тях. САЩ са част от европейската цивилизация и мощем възпиращ фактор за руската агресия. Коментарите на част от пишещите във форума са в полза на Русия, но поляците мразят Русия, от столетия. Същото и балтийските републики. Китай смята, че Русия незакнно е заграбила Сибир. Япония иска Кърилите, Украйна иска Крим, Азербайджан... и т.н.
141
11
 
3
 
! Отговори
Ей, алкохоле! преди 3 седмици
Що не си гледаш бутилката? Нищо не разбираш от нищо!
140
12
 
21
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
До Смех === Да ти кажа ли къде е разликата? Явно не можеш да я осъзнаеш, защото нямаш капацитет. Европа ИСКА да е със САЩ, дори се страхува ако остане без неговата подкрепа, а този лишен от емпатия, подпухнал ботоксов клoyн, нискоинтелигентен бивш таксиметров шофьор и бункерно джудже иска да ДОМИНИРА СЪС СИЛА, независимо какво желае всяка една държава. Той затова нападна и Украйна, защото изгони Янукович и искаше да е с Европа, а да не е като Беларус, начело с диктатора ибpиk Лукашенко
139
6
 
6
 
! Отговори
УмопомрачЕн преди 3 седмици
Целта на Путин е самоунищожение на вселената
138
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига с тези небивалици и опити да увличат цяла Европа във войната. Не се търпи тази военна пропаганда повече.
137
20
 
12
 
! Отговори
Смех преди 3 седмици
Значи, да обобщим, целта на Путин била да упражнява контрол над Европа, но на САЩ целта е друга, нали?! Европа се фокусира над Путин, но оставя САЩ да я клати отзад. Нещо не е наред, не мислите ли?!
136
3
 
10
 
! Отговори
БЖЗ преди 3 седмици
Поредния повреден мозък .
135
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не е Европа, а Америка. Трябва да подчини индианците на волята си.