Целта на Путин не е Украйна, а Европа

Това предупреди германският финансов министър
27 апр 2024 19:17, Александър Попов
214
Целта на Путин не е Украйна, а Европа
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия ще продължи да оказва подкрепа на Украйна като защита срещу амбициите на руския президент Владимир Путин, но е необходимо огромно увеличение на разходите, каза днес министърът на финансите на ФРГ Кристиан Линднер на партийна конференция в Берлин, цитиран от ДПА.

„Подкрепяме Украйна, защото тя е първата ни отбранителна линия срещу Путин“, каза Линднер, лидер на ориентираната към бизнеса Свободна демократическа партия (СДП), която е по-малък партньор в управляващата тройна коалиция на Германия, ръководена от социалдемократа Олаф Шолц.

Въпреки че руският лидер нападна Украйна, „той има предвид всички нас и нашия начин на живот“, каза Линднер.

Путин иска не само да изтрие Украйна от картата, но и да раздели Европа и НАТО и да гарантира, че САЩ ще се изтеглят от Европа, предупреди германският финансов министър.

„Целта на Путин не е Украйна. Целта на Путин е да може да упражнява власт над нас. И той никога не трябва да успее в това“, добави той.

За тази цел Германия трябва да подобри способността си да защитава себе си и своите съюзници,  каза още Линднер.

Специалният фонд в размер на 100 млрд. евро (107 млрд. долара), създаден за обновяване на германската армия след нахлуването на Русия в съседната ѝ страна през 2022 г., ще бъде изчерпан до няколко години, добави Линднер.

След това въоръжените сили ще трябва да бъдат модернизирани от редовните фондове. Но това няма да е възможно с ограничен бюджет и постоянно нарастващ дълг, продължи финансовият министър.

"Задачата пред нас да защитим мира и свободата в Германия, Европа и света не се ограничава до няколко тримесечия или години. Това е потенциална задача за десетилетия и поколения (наред)“, каза Линднер.

" Ето защо това не може да се направи на кредит. Затова се нуждаем от икономическата си сила", добави германският финансов министър./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: путинвойната в Украйна
Още от Миш-маш
Пет заблуди за детокса, в които няма смисъл да вярвате
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Немския финансов министър коментира геополитика, остана само немския спортен министър да коментира руската икономика за да е пълна немската пародия.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами мятай ги лошите руснаци,германски министре!В странен свят живеем,май всички са забравили уроците от историята.Сега тръгнат ли руснаците,този път НЯМА да я има германия вече(както трябваше да стане и преди)!!Тези кръволоци се опитват всячески да замесят всички в тази безмислена война!!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Персонализирането на проблема е изключителен проблем. Зашадните медии свеждат всичко до роята на един човек. И явно, както СТАЛИН навремето, мислят Има човек - има пробелм, няма човек - няма проблем". Зашото те е техният човек. Само че не само в Рисия не могат да запазаят техните хора. Иран бяха овлядни, но въстанаха. между другото цената на бензина в Иран е приблизително 1 американски сент (2 стотинки)
11
7
 
6
 
! Отговори
Бай Брадър преди 3 седмици
Е добре де, тоя с орлите ли мисли да живее? Много амбициозни планове за човек на над 70 години.
10
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига с това набивани на глупости. Ако това му беше целта отдавна да е тръгнал към Европа. Тези които управляват Европа ще я съсипят не Путин.
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Това предупреди германският финансов министър"---------------А може ли въпросният бивш министър да предостави интервю или запис, на който лично Путин казва, че целта му е Европа?
8
6
 
20
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 3 седмици
Както винаги, тук се пуска елементарна пропаганда за промити мозъци без никаква логика и аргументи. Русия първо няма капацитета да окупира Европа и едва ли има някакъв смисъл от това. Световната икономика отдавна е в Азия, а световните природни ресурси в Америка и Африка. С какъв акъл Путин ще окупира Европа за да изхранва едно застаряващо население, а също африкански и арабски мигранти без никакви трудови навици, отишли там за да живеят спокойни и мързелуват на социални помощи.
7
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Англичаните пак излъгаха германците. Германците можеха да имат ресурсите на Русия с търговия. Историята се повтаря за кой ли път.
6
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Меркел и Макрон излъгаха Путин с Минските споразумения. Меркел призна, че Минските споразумения са били само да се даде време на Украйна да се въоръжи. За да падне Берлинската стена излъгаха Горбачов, че НАТО няма да се разширява на изток с нито един инч. Горбачов изтегли 300 000 съветски войника от ГДР, за да се обединят с ФРГ. Лъжите продължават с години. Човек остава с впечатление, че целта на Европа е Русия, а не обратното.
5
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Целта му е да занули отново България, достатъчно наивници копейки има тука, но след изявлението му, че измислените макета са създали кирилицата, нещата леко се преобърнаха :)))
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оф, болни нищоправещи, цял ден почесващи се изодзядзе, лениви психопати, живеещи в некъв паралелен фантастичен свят!!!!
3
9
 
29
 
! Отговори
статията преди 3 седмици
е пълна боза, неистини и внушения. Запада неистово желае безплатно ресурсите на Русия, защото без тях е обречен на глад и мизерия.
2
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оправдания, оправдания.
1
4
 
3
 
! Отговори
ze nigmar преди 3 седмици
Адева е сериозен проблем за гл*паците...:)))