Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика

Това ще бъде вече война Русия - НАТО
Обновена: 21 апр 2024 08:20 | 21 апр 2024 07:00, Петър Бойчев
361
Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика
Снимка БГНЕС

Ако Украйна не удържи и бъде прегазена от Русия, Москва има само един вариант накъде да продължи - защото тя няма да се спре. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за бразилски журналисти.

"Ако ние не удържим - аз вярвам, че това няма да се случи, но да предположим, че не издържим - тогава Русия няма много варианти накъде да се насочи. Следващата им цел ще е някоя от балтийските държави - искате или не искате, убеждават ни, че това няма да се случи, но споровете са излишни, защото руснаците непременно ще дойдат. Те трябва нанякъде да продължат", подчерта украинският държавен глава, предаде Фокус.

Според Зеленски Путин ще атакува по-малка държава, която няма да може да окаже голяма съпротива. "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия. И това ще бъде държава, която е била част от Съветския съюз. Тук попадат точно балтийските държави и Путин ще отиде там", предупреди той, цитиран от Главред.

При това Зеленски е на мнение, че когато Русия нападне балтийските страни, за НАТО ще бъде трудно да се справи с руснаците. "Това ще бъде война между Русия и НАТО. Ако Украйна падне, такава война ще има без съмнение. За НАТО няма да е лесно да се справи. И тогава ще има преразпределение на територии", добави Зеленски.

"Ако техен самолет (на НАТО - бел.ред.) излита от територията на съседните ни страни и сваля ракетите, които със сигурност летят към Украйна, но могат да летят и към тези територии, както вече се случи с Полша и Румъния, тогава нека свалят тези ракети - аз само ще аплодирам", заяви украинският лидер.

Зеленски добави, че за всичките 30 години, през които Украйна е била независима държава, Русия е направила всичко възможно, за да й попречи да се развива. Русия поиска от Украйна да предаде ядрените си оръжия, да се унищожат заводите на отбранително-промишления комплекс и т.н., поясни Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сорросоидите живеят в заблуждение на което някои вярват. Жалки са.
255
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна няма да издържи и не трябва да издържи. Колкото да балтийските губернии те сами ще се върнат защото им е писнало от крадливите и лъжливи политици също като тук.Русия има документи, които показват че територията на тези републики е купена от Руската империя от предишния им собственик Швеция -- за естония и латвия.
254
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България без война се е предавала на гърци на турци на сърби на САЩ но от Русия не е владяна само освобождавана но получи неблагодарност.
253
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той е АБСОЛЮТНО ПРАВ! Само хора, чиито мозъци са тотално облъчени с руска пропаганда могат да отрекат основанията в думите му, защото и България изпитва това препятствие пред развитието си от 30 години , но досегашните управляващи никога не са смеели да го изричат на глас, просто без война са били съгласни да се продадат на Русия. За разлика от Украйна!
252
1
 
7
 
! Отговори
КокБийч преди 2 месеца
Че ще падне Украйна е ясно и на малките деца. Въпрос на време е. Владолф, или който и да е след него няма да спрат до победа.Ядрените оръжия са били винаги на Раша. Просто бяха разположени на укро територия. И Раша си ги взе обратно. Ако бяха отказали, войната щеше да почне още тогава. Газовото находище в Донбас, за което почти никъде не се говори е причината Владолф да ги нападне. А НАТО не би си и помислило да прати техни войски срещу Раша.
251
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия няма да тръгне да воюва с НАТО, а НАТО трябва да се изтегли назад, за да няма дразги и конфликти, Прибалтика може да влезе в Русия само чрез референдум , стига войни!
250
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски, цяла Европа те чака да се разкараш и да не им късаш нервите, вече си досаден!
249
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъй като това са големи не умни лъжи не ми се иска Зеленски да ги бе казал , но толкова по зле за него , защото лъжата е по голям грях дори от кражбата .....
248
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я, чиба!
247
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те трябвало на някъде да продължат. - и този още го търпят? Заради тази *** риторика , мъже няма да им останат.
246
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Умственият капацитет на Зеленски не е блестящ. Забележете, той казва: "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия." Според Зелето излиза, че Путин сега е открил и топлата вода. Елементарен до мозъка на костите си.
245
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така, както американците са купили Аляска от руския император за 7 500 000 златни долара, така и Петър1 е купил цялата Прибалтика от шведската кралица. С две думи - Прибалтика си е собственост на Русия точно толкова, колкото и Аляска е собственост на САЩ. Къде е проблема тогава, ако руснаците си вземат Прибалрика???
244
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като продължи към Балтика, тогава ще реагираме. Зеленски иска предварително да ни включи във войната и да разруши Европа. Как ще обясним нападението над Русия? С думите "Ами, Зеленски ни каза така да направим".
243
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ни для кого не секрет, что западная оружейная промышленность получает баснословную выгоду от конфликта на Украине, в частности немецкий концерн Rheinmetall."
242
1
 
8
 
! Отговори
Неутрален преди 2 месеца
Зелено те е слушал внимателно какво каза Путин през 2015. Цитирам - "За какво са ни (Балтийските републики)? И тях ли да храним?"
241
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАТО нямало да се справи. Само Зеленски може да се справи. Божкееее! Какво са му дали? Щом няма да се справи НАТО, да връща членския внос на всички държави членки! И без друго НАТО е на друг континент и не може да се справи. Щом Зеленски знае... Значи е така.
240
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"За НАТО няма да е лесно да се справи." Моляяяя? Зеленски, чуваш ли се какво ги плямпаш? Как така НАТО няма да се справи? Нали НАТО е свръх мощно? А? Или вече не е? Хахахаха Зеленски е с параноя. Говори несвързано. Балтика не знам къде е. Явно е в главата му. Халюцигените му идват в повече.
239
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименАбе те може и да пратят, но хора няма, Зеленски ги изтрепа, цели населени места са без годни мъже или села изобщо без население!
238
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 241бате ние вече ги изпихме тези 61 милиарда, пратете още толкова да си купим и по две Тесли и някоя и друга вила в Сен тропе
237
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като се разкара този Зеленски и свърши войната, всички ще са по-добре, всички чакат този момент и зеленясалия наркоман, няма да може да спира търговските връзки между ЕС и Русия!