» —ирски потвърди: –уси€ иска „асов яр до 9 май

ѕоложението на източни€ фронт се утежн€ва
15 апр 2024 07:39, јлександър ѕопов
36
» —ирски потвърди: –уси€ иска „асов яр до 9 май
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

–уската арми€ си е поставила за цел да превземе град „асов яр до 9 май, предаде –ойтерс, като се позова на из€вление от вчера на главнокомандващи€ украинските въоръжени сили - генерал-полковник ќлександър —ирски. јгенци€та допълва, че така висши€т украински военен началник е отдал първостепенна важност на сражени€та в източната част на ”крайна, където ћосква засилва нападени€та си.

–ойтерс отбел€зва, че евентуално превземане на населеното м€сто на запад от опустошени€ град Ѕахмут за ƒен€ на победата на ———– във ¬тората световна война би бил от стратегическо значение за духа на руската арми€, още повече като се има предвид забав€нето на военната помощ за  иев от «апада.

—поред —ирски, който в кра€ на миналата седмица предупреди, че положението на източни€ фронт се утежн€ва, –уси€ концентрира усили€та си западно от окупирани€ Ѕахмут в опит да превземе „асов яр, преди да продължи настъплението си към град  раматорск.

„асов яр се намира на десетина километра от Ѕахмут в ƒонецка област, уточн€ва –ойтерс. ѕодразделени€та на  иев засега отблъскват руски€ щурм в близост до града, като са били снабдени с нови боеприпаси, дронове и електронни бойни средства, за€ви —ирски в из€вление в приложението "“елеграм".

"«аплахата все пак си остава съществена, като се има предвид фактът, че висшето руско командване е поставило на военнослужещите си 9 май като краен срок за превземането на „асов яр", каза —ирски, без да дава повече подробности.

–ойтерс посочва, че в последните седмици –уси€ е осъществила три масирани въздушни атаки по украински електроцентрали и подстанции. ѕрезидентът на ”крайна ¬олодимир «еленски за€ви снощи в традиционното си видеообръщение към наци€та, че "ситуаци€та на фронта по време на такава ожесточена война винаги е тежка".

"ѕрез тези дни обаче - най-вече на ƒонецки€ фронт - положението става още по-тежко", за€ви държавни€т глава. ”краински€т лидер предупреди, че  ремъл може да подготв€ мащабно настъпление за кра€ на пролетта или за л€тото на тази година, посочва –ойтерс.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


36
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
33
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јко родителите, брат€ сестри племеници са в –уси€, то€ хъш тр€бва спец€лни хора да им прати да не ги по нареждане на зелената тени€ и останалите аф€ви√листи ги изпотрепат тайните фашистки служби на ”краина
32
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—ирски не е ли сириец от они€ дето р€заха главите на нормалните и светли сирийски граждани? ј?
31
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
н€ма как да стане за авдеевка жертваха 16 000 души и доста самолети двата комани ј50 не ги свалиха току така а јвдеевка бе в –авнина а я– си е на възвишение а преди това има и доста сериозрм канал рашките Ќ€ма как да оспе€т за 9 май ако ще да върв€т по собственитр си трупове
30
2
 
1
 
! ќтговори
Ѕай ƒрън преди 1 месец
≈ нормално, следваме опита от јртьомовск. „асов яр е паднал отдавна. «ад руги€ 9 май чакаме  иев. —мен€йте конституци€та докато е време, укри.
29
1
 
3
 
! ќтговори
“ака е .. преди 1 месец
јко настъплението на –уси€ през ¬—¬ е върв€ла с такива темпове като руските атаки сега , ¬—¬ още да не е свършила.Ќе е ли така ? “ака е.
28
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕовтар€те се първосигнално. "–уси€ иска „асов яр до 9 май" е клише, защото миналата година по това време се скъсахте да пишете: '"–уси€ иска Ѕахмут до 9 май"'.
27
6
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 акво падение само? ѕрез ¬тората световна превземали голени градове и цели държави. —ега след кански усили€ целта е да превземем едно село и да го посветим на 9 май. Ќе е добре кремъски€т властелин и това е.
26
5
 
7
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 месец
–ежимът в  иев вече започна да се оплаква от западните партньори и съюзници. ƒано скоро и у нас стане така.
25
5
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
∆алки форумни диванни уркофили!!! ;)
24
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»нтересно как са узнали такава стратегическа информаци€
23
1
 
5
 
! ќтговори
ƒо 82-ќћЅ– преди 1 месец
в укропски€ закон за мо√илизаци€ от предната седмица има глава за мобилизиране на затворниците. като се по€ви 83 углавна бригада - ще си смениш ли ника, джуджак?
22
0
 
7
 
! ќтговори
Ќане ¬уте преди 1 месец
”кропска пропаганда! » ако не стане така после на пълно гъло ще ореват орталъка: " какви сме велики , спр€хме ги" !!! —мешници!
21
3
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»мат оръжие и хора и си постав€т цели,въпросът е вие какво правите като ви липсва всичко и защо не разв€вате бели€т байр€к да се спест€т стотици човешки животи !
20
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќа 9 май «еленски ще говори на червени€ площад, гол€м пълководец, такова контранстъпление, влизат в ћосква до дни.
19
3
 
2
 
! ќтговори
82-ќћЅ– преди 1 месец
Ќе червените,а черните,бедн€ците,каторжниците и търсачите на силни усещани€ от групата на лунпените!
18
2
 
13
 
! ќтговори
Ѕј„ ј“ќ– преди 1 месец
“о както е видно не само го иска , но и ще го вземе!
17
2
 
18
 
! ќтговори
Ќане преди 1 месец
укретата и те се усетиха, че са в н€къ‘ филм с краварски сценарий... ћасово б€гат от мобилизаци€.... явно не им се мре за краваристански интереси... ===)))
16
2
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«начи след като го твърди "генерал м€сник" е истина, така ли?!?! ј н€кой замисл€ ли се, че превземането на такъв град н€ма как да стане за 1 месец??? »ли просто си папагалстваме простотиите на украинците и не влагаме капка размисъл!!!
15
17
 
3
 
! ќтговори
82-ќћЅ– преди 1 месец
“о от н€колко седмици си личи,че натискат неможачите руски,е това е добре,ще умрът и осъкате€т повече от т€х! —лава на ”кррайна!
14
1
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќемат войници като ’итлер беха избити и сега се чудат как да спрат червените.