Поптодорова: Не дали, а кога Русия ще опита да тества готовността на НАТО

Всички артикулират възможността за атака на Русия срещу страна от НАТО
29 фев 2024 08:51, Елка Василева
134
Поптодорова: Не дали, а кога Русия ще опита да тества готовността на НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

„Конгресът на депутатите на Приднестровието се събира много рядко. Последният път, когато са се събрали, е бил през 2009 г. Подобен апел за помощ от Русия беше отправен от Донецк и Луганск преди нападението над Украйна. Външният министър на Русия Сергей Лавров подхвърли една уж непредизвикана реплика, че „Молдова е в същата ситуация“, посочи пред bTV Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб в България.

Още по темата
„Това дава основания за стратегически стъпки за засилване на отбранителния капацитет. Затова един по един военните министри и лидери на държави като Германия, Дания, Швеция, Франция, Полша, балтийските държави дават преценки колко години ще са необходими на Русия да възстанови загубите от сегашните военни действия срещу Украйна, за да предприеме ход срещу друга европейска държава. Смята се не дали, а кога се очаква опит на Русия да тества единството и готовността на НАТО“, каза още тя.

„Еманюел Макрон говореше за стратегическо двусмислие. Опитваше се да наложи и постави Франция в сърцето на стратегическите дискусии относно засилване на отбранителния капацитет. След това външният му министър направи уточнение. Всички държави отрекоха да има такова намерение за изпращане на войски в Украйна“, посочи вицепрезидентът на Атлантическия клуб по отношение на изказването на френския президент.

„Ако чешкият премиер не беше изпуснал фразата публично, че подобна тема е била на масата на закритата среща в Елисейския дворец, изобщо нямаше да водим този разговор. Според мен той го е направил умишлено, но поне вече може да се изчисти стратегическото виждане на всички лидери на държавите в НАТО и на военното ръководство. Няма никакви планове и решение за разполагане на войски на НАТО в Украйна“, добави тя.

„Виждам голяма активност във военното крило и главното командване на европейските сили, за да се активира военното планиране. От началото на годината идват предупреждения от различни лидери. Военният министър на Германия обяви, че Алиансът трябва да се готви за война с Русия. Всички артикулират възможността за атака на Русия срещу държава от НАТО“, допълни Елена Поптодорова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
evil преди 4 месеца
баси таз не беше ли гепила некви тъпотии от летището? що изобщо още и се чува името?! отврат!
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв авторитет е тая за да се изказва по какъвто и да е повод. Крадла.
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тази Клептоманка,още ли я " лансиране" бг Днес?-:(( Лошо! Лошо Седларов!-:(
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тази крадла не трябва ли вече да е пенсионерка.
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изглежда алианса си играе с търпениета на Путин.
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НАТО да не се напряга да дразни мечката.
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки нормален човек, ако го хванат да краде, няма повече да си позволи да коментира каквото и да било, камо ле да дава акъл.
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 108. Ама тя ли беше....:))
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинците навремето дразнеха бате и сега реват, че ги боцкат у ду*******то с голяма боцкалка. Да не стане същото с останалите евролалугери. Че всички ще отидем на кино покрай няколко корумпирани алчни мошеници.
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как кога, когато ги предизвикат достатъчно. Не, че в момента малко ги дразнят де.
108
0
 
8
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 4 месеца
Ленче-Кремче що така? КраДнеш от летищата! Кремче,спрейче и парфюм,а в ГлавЪтЪ нЕма ум!Дрьта Евроатлантичка с посиняла ма3на пфичка! Хващай бързо самолета и се скривай в кло3ета! В Киев чака те Зеленски,да му свириш нещо френско! После в бункерчето двама,ще му хапнеш ти салама! Линийката с пудра захар,ще я шмръкнеш като вятър! И с Олена ще се гушнеш,а Зельоньй ще те мушшшне! И да се похвалиш,мила,колко с8ирки си набила! Щот си дрьта алтлантичка,с посиняла ма3на пфичка! :)
107
0
 
11
 
! Отговори
Мони Паси преди 4 месеца
Един полски магазин търси една крадла на кремчета от България
106
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Няма спасение от тази жена.Периодично ни залива с "експертизата" си.Добре,издъни се яко на летището.Скрий се и си харчи грантовете от Посолството.
105
0
 
14
 
! Отговори
Елена Хопвджобова преди 4 месеца
Аз не крада, аз просто си го вземам.
104
0
 
6
 
! Отговори
Маринчо Кожухаров преди 4 месеца
КАКВО в същност иска да ни втълпи тази ЮДЕО- хазарска свинка. МИС- ПИГИ че НАТО е една организация от благочестиви люде които не са искали да сторят на РУСИЯ нищо лошо и нямат да пращат войски в РУСИЯ !Аз ви питам .нима има луд да вярва какво говори една ЮДЕО- хазарска *** прасето си остава прасе само ако се обърете ще ви захапе като зло куче а ПРАСЕТО като захапе, само че кучето ако го удариш ще те пусне а прасето захапе ли , не пуска !
103
0
 
7
 
! Отговори
джо преди 4 месеца
Ей хора тази пак се появи, огледайте се внимателно и си пазете вещите....
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тъкмо я бяха вербували американците в посолството ни в USA, градяха големи планове за нея, а тя не можала да надделее над природната си склонност да краде... Сега драпа да намери как да изкаже раболепието си, дано да я върнат в играта като американски агент. Обаче такива "хора без лице" никой не ги ще освен Фейк БГ.
101
0
 
12
 
! Отговори
тая крадла преди 4 месеца
защо и давате трибуна
100
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха, крадлата пак излезе да ни дава "акъл"? От върла комунистка, сега го раздава атлантик по рождение. От какъв зор ни публикувате поредните и брътвежи???
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Забравихме за Зглобката !