Социална асистентка би с лопата и дърво дядо, за да го ограби

Заплашила го след това: "Ако кажеш на полицията, няма да бъдеш жив"
44
Социална асистентка би с лопата и дърво дядо, за да го ограби
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Възрастен мъж е пребит с лопата и дърво, а след това е ограбен от своя съседка. Бруталният случай е от врачанското село Градешница, а нападателката от години е негов социален асистент.

86-годишният мъж е вдовец, а синът и дъщеря му живеят и работят в града. Наглежда го 69-годишна негова съседка, която пере, чисти и пазарува срещу заплащане. Навръх Никулден, след като се отбива при него за малко, тя се връща и започва да го бие.

"От вратата право към мен. С плесница ме удари. Аз спях и си заврях главата под кревата. Тя взе лопатата за печката и започна да ме налага. Аз пищях и виках „какво правиш, защо“. Ако главата ми беше малко отвън – направо смърт", разказва възрастният мъж. 

Той има рани по цялото тяло. Освен с лопата, го налагала и с дърво за огрев. След жестокия побой, бръкнала в джоба на дрехата му и откраднала 200 лв.

"Където е достигнала, е била. Кръв отвсякъде. Бръкна в ризата. Аз си бях сложил ръката, тя ме биеше с лопатата. Взе парите и вика „къде са другите“. Викам: нямам други“, каза пострадалият пред bTV.

Нападателката си тръгнала, но след малко се върнала с предупреждение: "Ако кажеш на полицията, да знаеш, че няма да бъде жив. Ще те унищожа".

Мъжът опитал да извика помощ чрез аларма в дома си, защото нямал телефон. Никой обаче не го чул, къщите около него са необитаеми. На следващата сутрин случилото се разчуло. Разбрало и семейството му и дошла полиция.

"Беше отекъл, уплаших се. Преглеждат го на всякакви кабинети, хората се уплашили там. Така и куче не се бие", разказва дъщеря му.

Мъжът не може да повярва, че го е застигнало това и се чувства унизен. 69-годишната нападателка е задържана незабавно. Тя е привлечена като обвиняема за грабеж. 

Престъплението е извършено с особена дързост. Тя е била в пияно състояние. Това ще бъде отразено в случая и ще понесе по-тежка наказателна отговорност“, уточниха от прокуратурата.

Тя няма да бъде пусната на свобода, казаха от прокуратурата във Враца, откъдето ще бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Предвижда се наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 4 ... а на теб лопатата отзад, нали? Знам че такива гламавци много обичате, краварски джендъре да ви манипулират отзад, така ставате по-симпатични на краварите, нали?
41
0
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 2 месеца
Онези, които преживяват единствено от кражби, имат съгледвачи. Така е и в градовете, и в селата. Затова в София хората знаят, че не бива да споделят кога ще пътуват в чужбина или ще излизат в отпуска. По селата пък редовно обикалят с автомобили хора, които не са от съответното село. Карат бавно по улиците и оглеждат на коя врата има поставен наскоро некролог. И в близките дни вратата на такава къща се оказва разбита, ако вечер не свети там.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 14 Оскотяване от бедност и мизерия, казваш. Знаеш ли колко получава на месец един социален асистент? И вземи предвид това, че не се е преработила от грижи около дядото, да му сготви и да го изпере. При това живее на село. Всеки работлив българин, българка, турчин или туркиня, влах или влахиня, ако живее на село, има на двора си лично стопанство, с което може да се изхрани. Но по нашенско има и други етноси.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Феминистка 32 Ела ми, ела! Да те видя феминистка ли си или антифеминист? Никога няма да забравиш нашата среща, обещавам ти.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първо провинение, два месеца условно и 300 лв. глоба. Като го убие до четири години условно и 600 лв. глоба, ако жената не умре от старост преди приключване на делото. Ч
37
2
 
8
 
! Отговори
Евро Атлантик преди 2 месеца
Това са прекрасните евроатлантически ценности!
36
0
 
21
 
! Отговори
не е написано преди 2 месеца
Истината е, че съседката е от оня етнос. Това умишлено е премълчано. Тия така изнагляха, че по селата е страшно.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая заслужава да я завържеш за теглича на колата и да дадеш газ.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Нито един повече"
33
0
 
11
 
! Отговори
Цигански башибозук преди 2 месеца
Турското културно наследство в България!
32
6
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 2 месеца
До феминистка - стига си плюл жените, бе....Я си направи справка кой кого убива, и доста ще се изненадаш, че основно мъже убиват и жени, и мъже! Да, ама жените убивали психически, ами какво търсите при подобни, обяснете, нали оревахте света, че си заслужавали насилника, като си стоели при него, ами вие защо стоите при такива? И последно - доста от убитите жени всъщност са напуснали насилника. Разбира се, че има и жени, пир които и минута не се стои.
31
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
До ей - аз многократно си задавам този въпрос- ама си го търсели, ама жената го предизвикала, напр. Дебора, ама търпяла някаква, пада и се, независимо от пола на засегнатия виж ти, той си е виновен? Невероятно *** народ, ако набият него или детето му, ще врещи на умряло, ама иначе еди-какво си. Няма да проумеят, че насилието е зло, независимо кой го предизвиква.
30
6
 
7
 
! Отговори
Феминистка преди 2 месеца
Дайте още повече права на жените. Жена като пребие мъж, да накажат мъжа. Случаят ще се потули от еврогeйск** съюз и тази жена като я пуснат след 1 година предсрочно (ако изобщо я вкарат на топло), тя със сигурност ще го убие и ще получи орден "Заслужила феминистка" на ЕС.
29
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Изперка тоя народ!
28
1
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 24: това, че информация за масови изнасилвания от членове на БКП, за канибали и серийни убийци членове на партията майка, за пияни убийци с партиен билет са били покривани, не означава, че и тогава не е било същата история. Просто информационно затъмнение за да сте щастливи! Какво си мислиш? Че в Северна Корея като едно цяло село си купува 1 жена за да я умори от групово изнасилване и не се публикува във вестниците, не означава, че не се случва или, че живеят в идилия.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво! Ние затова защитаваме САМО жените с разни конвенцийки. Жените са ангелчета и никога не злоупотребяват. Ако дядото се беше защитил, рискуваше да бъде обвинен в насилие над жена и осъден на затвор!
26
0
 
11
 
! Отговори
Атмаджа преди 2 месеца
Да я затворят задълго за кражба и опит за убийство.
25
5
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 17: по време на любимият ви цоцализъм са ставали същите извращения, защото материала е същия, просто контрола над медиите е бил тотален и крадливата пасмина от БКП не е позволявала такава информация или за канибали да става публично достояние за да ви създаде усещането, че живеете поносимо! А колко нормални роби са убити от сатрапи на БКП за забавление и после държавният апарат покрива случката за да не се петни името на сатрапа от БКП и да са щастливи робите.
24
0
 
14
 
! Отговори
Ей преди 2 месеца
Пр,о,ст народ бе ,ама дали не я пощипвал,ама да не би да имало друга причина.Ако беше бита някоя ур,ус,пи,я щеше да има вопъл и стон.Ама че тя взима пенсия ,че взима 1000лв,за социален помощник ,че е извършила грабеж с побой,и се търси под вола теле,ами той дядото нещо...***.ло,умн,ици.Ааа и вижте дядото на снимка в 24 ,син зелен е.За това тая заслужава, да и се натрошат ръцете до лактите.
23
6
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Никога не можеше да се случи такова нещо през "лошия" социализъм, имаше ред и правила в държавата, и който не ги спазваше - беше наказван, ама както си трябва. Изобщо не може да сравняваш тая клоака в момента с онази здрава държава. Няма база за сравнение.