Съпругата на шефа на украинското разузнаване е отровена с тежки метали

Разследват евентуален опит за убийство
28 ное 2023 14:50, Стела Стоянова
95
Съпругата на шефа на украинското разузнаване е отровена с тежки метали
Снимка БГНЕС, архив

Съпругата на началника на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов е била отровена, пише Бабел.

Мариана Буданова е била хоспитализирана поради отравяне с тежки метали.

В момента се води разследване за евентуален опит за убийство.

"Тези вещества не се използват по никакъв начин в ежедневието или във военните дела. Тяхното присъствие може да показва умишлен опит за отравяне на конкретен човек", казва източникът на "Бабел", цитиран от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
16
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
Всички са виждали достатъчно как военните комисари грабват минувачите, как ги мобилизират без оборудване и подготовка и ги изпращат практически невъоръжени в най-горещите точки. И сега вероятно всеки украинец има мъртви приятели и роднини, безмислено хвърлени в месомелачките Артемовск и Авдеевка.
38
3
 
14
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
Но няма смисъл да се дава храна на някой, който ще бъде убит на следващия ден", каза европейският дипломат. Борел, подобно на много от западните си колеги, има затруднения да запази маската си, без да покаже пред камерата истинското лице на милитаристичен убиец, който мечтае за смъртта на всички руснаци, палестинци и други нации, които пречат на НАТО и неговия задграничен господар да поддържат диктатура над целият свят. Но понякога езикът се оказва по-бърз от мозъка и тогава поредният западен политик прави кръвожадни разкрития.
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленски усеща как въжето се стяга около врата му :) Загуби ли изборите, Войната ще свърши и то не с примирие, а с пълна Капитулация на Киев, а Зеленски ще е изкупителната жертва. Не е сигурно и че гавазите му от МИ6 ще успеят да го спасят. А Зе е агент на МИ6. Затова и Борката Джонсън отиде в Киев да се убеди, че Зе няма да подпише Мир на 29.03.2022. След което дойде и Буча на 02.04.2022. Времето изтича, Зе. Тик так, тик так.
36
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Борел: "Няма смисъл да изпращаме хуманитарна помощ на тези, които ще бъдат убити утре." Шефът на европейската дипломация и защитник на "цъфтящата европейска градина" направи кръвожадно изявление на пресконференция в Барселона. Така Борел коментира ситуацията в ивицата Газа и необходимостта от продължаване на хуманитарните доставки дори на фона на плановете на ЦАХАЛ да поднови военните операции. "Трябва да облекчим страданията на цивилните. А за това е необходимо да се увеличи обемът на хуманитарната помощ...
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ВС на РФ продължават активните боеве в близост до коксхим в Авдеевка. Преди това те се закрепиха в превзетата промзона и се придвижха 100-200 метра напред. ВС на РФ все още не са навлезли на територията на коксхим, но подготвят плацдарм за това. Забелязва се напредване на руските войски и на южния фланг - водят се боеве за Степовое. Но при Северни руските бойци се отдръпнаха малко назад. Зомбитата на киевският наркокартел активно използват артилерия, така че за ВС на РФ ще бъде по-лесно да водят контрабатарейна битка от хълмовете.
34
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази нощ руските въздушно-космически сили атакуваха военни съоръжения на киевския режим в Кривой Рог.
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ситуацията в посока Запорожие. Времето прави значителни корекции и има затруднения с въздушното разузнаване и от двете страни. Вчера вечерта ВС на РФ заеха един горски пояс в съседния район, който беше загубен в началото на контранастъплението. HMMWV (Хъмви) и бронирана бойна машина Козак са унищожени.
32
1
 
14
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
Времето си е време, мръсотията си е мръсотия. Малко може да се направи по въпроса, дори с помощта на технологиите", пише The Times."Ах, тези коварни руснаци, те изпращат студено време в Украйна през зимата, храсти през лятото..."
31
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
The Times: "Старата вражеска зима се завърна, за да измъчва изморената от войната Украйна." "Снегът и суграшица също превърнаха пътищата около фронтовите линии в Южна и Източна Украйна в блато, забавяйки движението на тежка военна техника. Поддържането на контрол върху територията на Украйна означава стабилност, а през зимата стабилността означава неподвижност, което може да доведе до забавено поражение, при което територията губи своята стратегическа стойност.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинската страна потвърди удара на руските ВКС по един от промишлените обекти в Запорожие с ракета "Искандер". За това как се използват предприятия в близост до линията на бойно съприкосновение(ЛБС) няма смисъл да се казва.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дали пък не е панихида за Даря Дугина?
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мъжа и се стиска за таксите за развод.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кирилло е най-отвратителният нацист и садист в шайката на наркомана. А една наша телевизионерка, дето я гримират да прилича на Крюела де Вил, даже с гордост го интервюира. Такова падение!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен, урана в т.ч. и обеднения не е тежък метал, строго определени като тежки метали са оловото, живака и бисмут в по-широко определение се добавят и коболт, мед, стронции, кадмии, вероятно в случая иде реч за живак
25
1
 
8
 
! Отговори
aaaa преди 9 месеца
Личи си Англииският стил от всякаде.Откраднаха рецептата за чая и сега всички черпят.
24
3
 
11
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
им имам ГРУ-то! Не мислех, че има по-некадърно от британското разузнаване, но явно съм грешал. Но има ли замесени украинци, освен тежки метали, да се разгледа и версията тежък алкохол!
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Злити езици говорят, че гавазите на Зеленски са британци, може би от МИ6. Много вероятно Зе да е дал заповед на СБУ да дадат нагледен урок на Буданов, какво ще му се случи ако се кандидатира за Президент, имаше такава идея. Вече взривиха помощник на Залужни със същата цел и не е ясно дали американците ще успеят да го опазят. Това е Началото на Края.
22
1
 
16
 
! Отговори
Мъжа й преди 9 месеца
Ще разправя на прокурора, че е путин, ама няма да хване дикиш...
21
12
 
2
 
! Отговори
рашистан преди 9 месеца
Демокрация по руски: казваш ,че путин е луд-затвор,че има война-затвор, че руска армия не бива-затвор, че има военни престъпления-затвор - че се отвличат деца - затвор.....Копейкин--може и да е така,но аз искам да живеете, като в русия. На мен парите ми са в евро, даже и рублите на мутрофанова веднага ги обръщам в евро. Направих си къща, влогове стабилни, европроекти взех, заплата и бонуси отлични ми дават. Затова гласувайте за мен, ще ви оправя...вервайте ми!
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак ли хайли лайкли Русия е виновна?