Мъж към приятелката си: Крайно време е да те убия, днес ще е

Той е бил задържан
18 авг 2023 11:56, Нели Христова
37
Мъж към приятелката си: Крайно време е да те убия, днес ще е
Снимка: Pixabay/dianacibotari1991

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 46-годишен мъж за закана с убийство към жена, съобщиха от държавното обвинение.

На 16.08.2023 г. в гр. София, обвиняемият И.Б. при проведен телефонен разговор се заканил с убийство на жена с думите: "Крайно време е да те убия и днес ще го направя''. Заканването възбудило у жената основателен страх за осъществяването му. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, т. 1 и т. 3 вр. ал. 1 от НК. До момента в хода на разследването са разпитани свидетели и е направен оглед на автомобил, който се ползва от пострадалата и в който е била забита кирка.

И.Б. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина е традиционалист. Спазва си традициите без да ги променя. Жените се изьмениха много. Като тази част от човечеството с по - гъвкав морал възприеха новите "ценности" и станаха моногамни златотърсачки. Да се вземат в ръце и да спрат с простотиите. Иначе виждате кака е реакцията на мъжкото съслловие. И дори да спре насилието ще стане по - лошо - ще измислят начини мъжете да наказват жените. Както се случва на запад в момента.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем откачиха тия хора , нямат ли си някаква работа, развлечения, нещо да правят смислено
31
1
 
12
 
! Отговори
Влади преди 1 година
"Няма: "не искам", няма :" недей!" - щом те желая, ставам злодей" - това пееше селския бек Слави. Цяло поколение младежи порасна с гнусните му песни. А беше спосориран от Доган бей. Турско сюнетрязано. Българин бил Славиту! Сега се чудим защо има пребити жени, големи"ПАТР(Е)ОТИ", с татуировки "свобода или смърт". Каква свобода бе, ***.но, да биеш жени и деца ли?
30
4
 
3
 
! Отговори
до 24 от славянин преди 1 година
И по времето на бай Тошо е имало насилници, но десетки пъти по-малко от днешното демократично време! За т.нар.""битова" престъпност по онова и в днешно време разликата сигурно е в хиляди пъти в "полза" на днешната демокрация! Върви обясни на малкото останали живи българи по селата каква страшна "битова" престъпност е "имало" тогава!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До една жена. Айде бе. Верно ли ?
28
2
 
6
 
! Отговори
една жена преди 1 година
До Анонимен 29 Не се множат. Колкото преди са. Просто жените не се страхуват толкова и започват да търсят помощ. Затова се получи и ефектът: 15 години мълчала, сега се сетила и обидите, съответно. Повечето мъже са си нормални. Най-често домашното насилие се дължи на проблеми със зависимости - към алкохол, дрога и хазарт. За бизнеса да не отварям дума. До голяма степен сме виновни, като родители. Или като равнодушни наблюдатели. Във всеки случай, трябва да се опитаме да ги намалим поне.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана модерно тези гаври да се множат.Какво става бе хора?Насила любов как да има?!
26
2
 
0
 
! Отговори
една жена преди 1 година
До Адвокат 27 Не вярваме.
25
1
 
9
 
! Отговори
Адвокат преди 1 година
Ако щете вярвайте, от месец насам районните са пълни именно с подобни случаи за закана по телефона и на всичките след ареста им се изменя мярката в постоянно задържане и ще си чакат с месеци в следствения арест делото, на което ще им отпаднат обвиненията, защото са недоказуеми. За съжаление като поседи вътре човек няколко месеца, си губи работата, ако има кредити идват ЧСИ-та, здравословното състояние със сигурност ще се промени. Та това е модата в момента и районните са пълни с такива случаи.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Територия населена с 6,5 милиона а.ригени и неа.ндерталци!!!! С една дума - Барбарос!!!! А, се смеехме на 100 милионна Турция... Скоро ще ги минем и ще се сравняваме с Албания!
23
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думите са за евтини, делата са важни. Аз разкостих жена ми без дума, без предупреждение, без знак. Сега живея в Краснодар, далеч от Интерпол, Българска полиция, прокурори, съдии, ченгета с новата ми жена Наташа и 3те ни деца.....
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До славянинДа, щото по времето на бай Тошо нямаше насилници. Просто жените си мълчаха, защото "било срамота и какво щели да кажат хората".
21
3
 
4
 
! Отговори
една жена преди 1 година
До Анонимен 12 Не сте прав. В много от случаите имаше и закани, и изпълнение на заканите. Не отчитате кирката. Каквото и да прави "женската злоба", има начини да се предпазите от нея без убийство, без кирки и без заплахи.
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименИ 1 на 1000 да изпълни заканата пак е много!Говорим за човешки живот!Така, че не си правете шега защото утре моге да е вашата сестра или дъщеря.И не, не всички насилници са татуирани батки. Познанах ИТ, който редовно биеше жена си, въпреки скъпите костюми и перфектната прическа Човек не знае какво се случва зад вратата на дома.
19
3
 
10
 
! Отговори
славянин преди 1 година
34-те години "светъл" атлантически път на "просперитет и развитие" - път на тотална икономическа, образователна, здравна, демографска, социална, културна разруха! Не мислите ли че 34 години стигат!?
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една интересна работа : въпреки дърленето по форумите понякога особено жестоко никой не иска да убива никого и само на думи...Някакво обяснение за случаите с "приятелките" ?
17
5
 
6
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Откакто сме на автопилот на посолството на империята на "доброто" народът изперколяса катастрофално!
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали искате лоши момчета и мма батки. Ко ревете са?
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Киро Х . И кое го прави, факт? Сега бате може да е пияница, едно време изпъкваше със софийското жителство, сега и това не е нищо особено? Това ли, та и ти така?
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми каквото ще да е направила. Зарязваш я и я забравяш.