Зеленски: Украинските сили удържат позициите в Соледар

Те нанасят тежки загуби на противника
13 яну 2023 08:20, Елка Василева
285
Зеленски: Украинските сили удържат позициите в Соледар
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили в източния украински град Соледар удържат позициите си и нанасят значителни загуби на руските войски, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в днешно видеообръщение, предаде Ройтерс.

Още по темата
По-рано днес назначен от руснаците служител в украинския Донецки регион каза, че в Соледар все още има „огнища на съпротива“, в разрез с твърденията, че градът вече е завладян.

Зеленски благодари на две украински поделения в Соледар, които „удържат позициите си и нанасят значителни загуби на врага“.

Президентът каза още, че се е срещнал с висши военни командири и е коментирал с тях в подробности какви подкрепления са необходими в битката за Соледар и близките градчета, както и какви стъпки да се предприемат през следващите дни.

„Обсъдихме ситуацията със снабдяването на войските с оръжия и боеприпаси и сътрудничеството с нашите партньори в това отношение“, каза още украинският държавен глава.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
14
 
18
 
! Отговори
След Рамщайн преди 1 година
Внезапно града ще е тотално руски - само слдете новините! :) Знаем му бизнеса на наркоманския зелен плъх!
81
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗЧИСТИ НОСЛЕТО ПИНОКИО ЧЕ ИМА ПРАШЕЦ ПО НЕГО....
80
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има паритет в Соледар. На повърхността са русктие войски, а укритата са се скрили по минните шахти...
79
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и да задържат тези позиции ВСУ, докато дойдат новите танкове за контраофанзива. Междувременно украинците натискат към Креминна и там вече може да имат пробив..
78
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има паритет в Соледар. Половината град си е украински, а в другата част са руските фашисти и труповете им.
77
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Продължавам да се чудя дали и украйнците са в специална военна операция или във война. Не знам кого да питам. Щом пък им изпращат военна техника, сигурна са във война. Нещо повече, сигурно имат и военни или пък дори и армия.
76
3
 
17
 
! Отговори
Соледар-ни сме! преди 1 година
Сега града е истинско укро-гробище!
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжец
74
4
 
11
 
! Отговори
Садам Селенски преди 1 година
И Садам така разправяше до последно
73
1
 
17
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Вярно е. Подземният украински батальон е доста голям в Соледар. За други ме мога да кажа. Тея ще си признаят поражението в Соледар, чак като руснаците вземат Славянск
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чуждите наемници първи се разколебаха. Те първи съобщиха, че пътят между Бахмут и Соледар е прекъснат и градът е в полуобкръжение. Опитвайки се да спаси остатъците от боеспособните украински войски, американската Си Ен Ен вкара в пряко предаване войник от Соледар, който каза следното: Ситуацията е критична, броят на убитите е голям, никой не брои загиналите.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четвърта отделна танкова бригада (приблизително 90 танка в 3 батальона и 30 бронетранспортьора) и 60-та, 61-ва, 62-ра и 63-та отделни механизирани бригади със собствени комуникационни, артилерийски, медицински, сапьорни и инженерни служби и др., бяха хвърлени там. Това са над 20 хиляди войници, дошли да заменят убитите и ранените."Месомелачката" Бахмут-Соледар е осуетила планираното настъпление на Украйна в Запорожка област - към Мелитопол и Крим. Просто вече няма кой да атакува.
70
3
 
26
 
! Отговори
Решетников преди 1 година
Айде и тия ще ги чакаме 2 месеца да излязат изпод земята като при Азовстал. Трудно се разбива армия от подземни плъхове, особено като цар плъх в киев ще излиза и ще приказва всеки ден какъв герой си като си се сврял като мишка в някоя дупка.
69
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак са му доставили от добрия материял...
68
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То Соледар от два дена падна загубите на украинците само за този град са 20000 убити Зеленски се оказа най големия гробар за страната си
67
3
 
15
 
! Отговори
Акселерирай преди 1 година
Това ми напомня с квичането че С-300-то дето падна в Полша е изстреляно от Русия и ТРЯБВА НЕЗАБАВЕН ЯДРЕН ОТГОВОР и тестикъл 5.Тогава джуджето трябваше да го попарят директо от СРАЩ за да спре да каканиже глупости.А Оклахома са подписали указ за ЗАБРАНА на хохли да се тренират на с-ми Патриот там за да не падат ракети по мирните Оклахомци.
66
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видео клипове друго показват обаче... Администрацията е под контрол на руските сили, предприятието Артемсол и т.н. Сега, нещо което може да се докаже, не знам защо наркомана лъже...
65
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
човека си живее в паралелна реалност. поздрави от нексо
64
2
 
15
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Чакам с нетърпение да каже и че при Краснодаривка удържат понеже там се заформи втора линия на настъпление. Просто трябва някой да превежда. Така например: Евакуаурахме войниците от Мариупол = Пълен разгром и попадане в плен на войниците от Мариупол; Войниците се държат и контролират града = войниците се крият в подземия и държейки цивилни заложници оцеляват на минимални дажби; Врага е дал огромни загуби = съвсем скоро позицията ще падне и затова ми трябва оправдание и да изместя акцента.
63
4
 
11
 
! Отговори
Княз Бандера преди 1 година
И ако някой ще ходи на гей купона в минчев да ми се обади, че ме засърбя дупетo имам нужда от ласки. Тайничко си мечтая да е облечен с униформа на СС