Какво е било предсмъртното желание на Марадона?

Футболистът е написал предсмъртно писмо на 13 октомври
20 дек 2020 21:10, Нели Христова
20

Разкриха последното желание на Диего Марадона. То било обявено 2 седмици преди неговата смърт от инфаркт през ноември 2020 г., пишат от Bulgaria ON AIR.

Марадона е написал писмо до своя адвокат Матиас Морла, в което иска тялото му да бъде балсамирано и поставено в музей, каквато е отдадена на бившия руски лидер Владимир Ленин, чието тяло е запазено и изложено на Черения площад в Москва от 1924 година.

В писмото на Марадона, което е писано на 13 октомври се казва:

След задълбочен анализ искам да изразя желанието си след смъртта ми тялото ми да бъде балсамирано и изложено в споменатия музей, заобиколено от всичките ми трофеи, личните предмети и спомени.“

Адвокат Морла обяви, че планът е да се създаде някъде мавзолей на Марадона, за да може хората да го посещават.

"Това е нещо, което Марадона беше обсъждал с близките си. Предложението, което имаме е сериозно, конкретно и с покрити разходи, но в крайна сметка това ще бъде отговорност на футболната федерация“, добави Морла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eга ти! Ако бяхме запазили мавзолея, щяхме да им го шитнем! Ама кокат не прощава. Като му гледам усмивката - хич го няма.
13
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е бил добре с главата тоя МарадонаАма изобщо!
12
5
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
ХАхахахахахах, кефи ме. Чисто луд, бате :)))
11
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега бързо ще се сетят, че това ще им носи пари ако го направят, а нашия тъпчо 3 дни се бореше да разруши мавзолея от който можеше да се изкарват пари от туристи. Валяка трябва да бъде съден за това безумие. Цивилизованите хора не рушат, те доизграждат.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно е заедно с Чавес в някой дълбок казан, а Рогатите подклаждат катрана и чат пат им подхвърлят по щипка пудра захар..
9
3
 
13
 
! Отговори
Дрямката преди 3 години
Ако беше драснал два реда на Путин, щеше да стане.До Илич едно легло би се намерило веднага, особено щом ще докарва хиляди туристи на поклонение ежегодно...
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак е бил яко дрогиран като го е писал
7
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заврения ни зет, ако не беше взривил музея, можеше да предложим тук да бъде, взриви го в най-кризисната година, сякаш това беше най-големият проблем на държавата. Хората търсят мавзолей, а нашият заврен зет го взриви без да му мигне окото
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Легализация на коката?
5
1
 
24
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Умопомрачените аржентици нищо чудно да изпълнят желанието му. Щом журналистът, който съобщи за смъртта му, каза как е плакал безутешно... Може да е голяма икона за футбола и за Аржентина, но след това 30 години е бил точно обратното, така че да плачеш за някой който е имал всичко и самоволно си е съсипал живота с наркомания и алкохолизъм, не заслужава сълзи. Той не е пример за подражание.
4
2
 
19
 
! Отговори
н преди 3 години
Наистина гениален, но се самозабрави още в средата на 80-те, помисли се за безсмъртен. То вярно може и да е бил, 10 години на наркотици и тренировки на професионален футболист, как не е умрял още през 1982?От друга страна никога не съм виждал друго футболист като Диего да успява САМ да направи един посредствен клубен отбор световна сила с титли и купи. Само той го стори. Роналдо, Зидан, Роналдиньо винаги са играли в силни отбори и са били силни играчи, но Диего носеше победите предимно сам!
3
1
 
39
 
! Отговори
Бел преди 3 години
Всеки с лудостта си :)
2
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До тея под меннаркоман със сигурност, гений-не.
1
32
 
9
 
! Отговори
До тея под мен преди 3 години
Не коментирайте гения Марадона,като не разбирате ! Капиш ??