Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор

Българинът изпусна да реализира 15 от 18-те си точки за пробив
20 яну 2019 08:25,
232
Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор
Снимка: pixabay

Американският младок Франсис Тиафо изхвърли Григор Димитров на 1/8-финалната фаза на Откритото първенство на Австралия след 7:5, 7:6(6), 6:7(1), 7:5 за близо четири часа игра.

Българинът показа стара своя слабост и отново бе непостоянен. В този случай той може да съжалява много за загубата в този двубой, тъй като имаше комфортен аванс в тайбрека на втория сет, а освен това имаше и точки за пробив в четвъртия сет.

Това е първо поражение на българина от този противник. Двамата са изиграли общо два мача помежду си.

Ключовият момент от мача бе в единадесетия гейм на четвъртия сет в който Григор след изключително слаб сервис гейм сдаде подаването си и след това Тиафо с лекота си взе гейма, за да затвори мача.

Така Димитров ще загуби още точки за световната ранглиста, тъй като имаше да защитава класиране на 1/4-финалите на този турнир.

Самият Тиафо пък вероятно ще срещне Рафаел Надал в следващия кръг, който има комфортен аванс срещу чешкия тенисист Томаш Бердих.

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
28
 
! Отговори
Фенъ преди 5 години
Не може всеки да има спортния хъс и нрав на Христо Стоичков. За това Ицо е велик, а *** си е ***!
21
5
 
24
 
! Отговори
Фенъ преди 5 години
Точно това е истинският ***! Преди да осъзная, че е абсолютен *** му бях фен и ми късаше нервите с неговите простотии. Сега всичко си идва на мястото. Мачкъйййййй
20
14
 
5
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Който гледа тенис, добре знае кой е Тиафо и какво може. Почти всички останали плюят по Гришо.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 20 Чак пръв да излезе не, но има всичко необходимо нашия да е 3-ти 4-ти в света. Слаба психика обаче. Това е.
18
10
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Първо снимката под статията е от стадион Артър Аш на Юес Опън. Мързи ви да гледате значи. Второ, Григор не беше играл толкова добре от поне 10 месеца. Шансове имаше много, но ги изпусна. Пак ще наблегна на ниският процент вкаран първи сервис и многото двойни грешки. Проблем с увереността е явно, защото се случва точно в такива завързани мачове. Също така не наложи неговото темпо а влезна в по-дълги разигравания от необходимото. Успех за напред през сезона, има перспектива да се върне в топ 10.
17
3
 
30
 
! Отговори
До Василев преди 5 години
Абсолютно вярно е това! Даже бившият му треньор го потвърди в интервю - каза че всичко му е в главата, че може, има физиката и умението да излезе пръв, но в главата има проблем, намекна за страничните му увлечения като причина и мотивация да играе тенис...в тоя смисъл. "Безидеен" - точно казано. Затова хората ги е яд - защото има всички данни, в ръцете му е, но не го прави! Защитниците му не разбират много от тенис и си мислят че е злоба и завист. Не е: други надскачат себе си там където той трябва само да се протегне, но не го прави.
16
0
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
След турнира в Мелбърн, Гришо ще е 23-ти, освен ако Тиафо не победи Надал в следващия мач - тогава Гришо ше е 24-ти. Ако Тиафо загуби от Надал, Тиафо ще е 29-ти или 30-ти в зависимост от играта на Пуи, иначе скача много напред.
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименгледаш тенис,а пък не си чувал за тиафо...тиафо е от новата вълна тенесисти...но явно знаеш само 5 6 тенесиста..ако гледаш тенис няма да пишеш такива глупости..и досега това им е 3 мач между тях..
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 14 Аре разкарай се с тия пари, бе. Федерер защо играе на такива години още? За пари ли? Дето има 300 милиона долара и му трябват още 10-20 милиона иначе ще я окъса? ***!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върха в кариерата на нашия ще си остане онзи 5 часов гладиаторски мач на полуфинала тук с Надал 2017-та.
12
2
 
20
 
! Отговори
недко преди 5 години
нормално за григор,от доста време насам вече не търсим голям тенис от него,балона беше доста ранно надут,но с течение на времето се вижда че е много далеч от големите..а тои нека си приказва,никои не го взима насериозно вече,агаси магаси щефи граф,и които и да доиде все тая,тои няма мантилитет на победител..еи днес един изтощен тенесист на 21 години не може да бие,,,за какво приказваме
11
3
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Жалко, нашия Гришо имаше всички шансове да победи в този мач. Играта беше равна, Гришо направо изпусна четъртия сет, а с това и мача.
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не е голяма разликата в моментната форма на двамата...нашия е 21 ви в света тоя е 39-ти. Като се има предвид че след първата 20-ца до 40-то място не е голяма разликата като форма и игра. Той един Вавринка в момента е 60-ти в света мисля, но ако хване нашия ще го пречука в 3 сета.
9
2
 
18
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Григор мега слаб.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Изобщо не го е сразил, но както и да е. Само и само да се плюе по Григор. Важното, че си отива с 200-300 хилядарки."Бре, пак за пари се обади, да *** и простия меркантилен народ да ***
7
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
На друго място пишеше: " Григор Димитров се бори като лъв, но отпадна" :) ПП Честит рожден ден на Тиафо!
6
14
 
2
 
! Отговори
Me Dok преди 5 години
Безидеен?! Вие сте безхаберни ***
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Тиафо съм го гледал само един път в един епичен 5 сетов мач с Дядо Родж на това първенство преди 2 години и за малко да направи сензацията, но Роджър измъкна мача с кански мъки. Не е за подценяване тоя с тия 210 км/ч сервис.
4
2
 
16
 
! Отговори
Зле преди 5 години
Даже на корта им писна и скандираха стига подаръци. Много зле да подариш два сета с двойни грешки накрая си много много зле. Пълен Лувър.
3
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам срам....аз гледам тенис, но тоя Тиафо даже не бях го чувал. Да те пречука един анонимник...Майкоооо и тоя нашия го виждахте на финал да отива преди 1 седмица като започваше първенството??? Видяхте ли какво всъщност представлява тоя хасковски бекк?