Йотова: Купуването на гласове е епидемия в България

Трябва да се стигне до поръчителите, каза вицепрезидентът
14 окт 2024 20:20, Анисия Иванова
47
Йотова: Купуването на гласове е епидемия в България
Снимка: БГНЕС

Според вицепрезидента Илияна Йотова всекидневните акции на полицията срещу купуването на гласове за изборите показват, че в България има "епидемия":

"Самият факт, че всеки ден сме свидетели на многобройни полицейски акции, задържани хора за купуване на гласове, означава едно - ние имаме буквално епидемия.

Това вече не е градски фолклор, не са слухове, това е начин, по който България прави избори. И ако аз тогава поставих въпрос за това само до дилърите ли ще се стигне, получихме отговор от страна на МВР, че трябва да се съберат достатъчно добри доказателства.

Това лично мен не ме задоволява. Предполагам, че и българските граждани". Йотова подчерта, че трябва да се стигне до поръчителите, които реално плащат за покупката на гласове:

"Има редица примери, които са свързани, включително и със законодателни промени след това - в изборното законодателство. А защо не и ако се докаже коя партия дава средства или подбужда към купуване на гласове, да бъде лишена например от участие в следващите избори".

Вицепрезидентът коментира и процедурата за избор на нов главен прокурор и издигането само на един кандидат за поста от Висшия съдебен съвет:

"Тази номинация показва, че проблемът е доста по-дълбок, отколкото номинацията за една конкретна кандидатура. Това е пълен провал на авторите на т.нар. съдебна реформа, която беше отхвърлена с решение на Конституционния съд, защото се върнаха нещата такива, каквито бяха в изходна точка.

И  второ - неспособност, за съжаление, на Народното събрание и на участниците в него - на различните парламентарни партии,  да изберат нов Висш съдебен съвет. Оттук нататък останалото е до съвестта на хората, които представляват тази система", коментира Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от Избори 2024
Галъп: ГЕРБ с 25,7% от гласовете, ПП-ДБ с 16,6%, ДПС - Ново начало качва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
До33 преди 3 дни
Президента е този,който полага много законни и незаконни методи за контролиране и еднолично овладяване на всички институции.
35
0
 
2
 
! Отговори
Габи преди 3 дни
Защо Йотовска и призидента не бяха така активни когато ги избираха тех по същия начин с купени гласове?
34
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 дни
Ама многото сигнали могат да значат и съвсем друго, че хората имат повече доверие в МВР, щом подават сигнали? На трактовката на Тази, отдавна не вярвам! Стара истина е , че може да да завърта фактите за да ни набута внушение, което на нея и изнася! И тя каква е , да коментира НС? Да излязат от Президентството, заедно с Ония, да се направят партия , да влязат в Парламента и да вършат работа , що не им харесва ситуацията! Тогава да коментират !
33
0
 
5
 
! Отговори
Карачанаков преди 4 дни
Йотова епидемиологията не ти е най добрата област от която разбираш обърни се към професор Бойко РашКУХ той е специалист по епидемиите ,той знае от кой алкохол и каква доза да се приложи за да я ограничи
32
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тиквата и Пра сето държат не само Съда и Прокуратурата, но и всички институции.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен - всеки нормален човек знае, че всички партии купуват гласоподаватели!
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Женско Йотче - Отче, Отче наш... Ако дойда да се моля на твоя Бог - Пещерата, между краката... Как ще ме посрешнеш? Кажи! Не се срамувай! Мога ли да се доближа до теб? Обръсната ли ти е Пещерата? Трябва ли да си купя за изборите презерватив от Аптеката на Господ или ти ги раздаваш безплатно? Кажи! Не се срамувай! Народа очаква от теб Вик на Амазонка! "Ура, Ура, Ура ... излиза глас от Разкрачената Йотче Наш Амазонка"! Ела при мен Народе Наш и марширувай в строй за да станеш и ти герой!
29
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 4 дни
В България всичко е "епидемия" ,което е негативно ,пошло ,агресивно и олицетворяващо ЗЛОТО ,което е заразно и по- бързо и лесно и затова се е превърнало в масова норма за поведение на "обществото" . Не зная ,защо - добрия пример не се превръща в"епидемия "?!
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всеки нормален човек знае, че гласове купуват две партии - ГЕРБ и ДПС.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А бе дрОгарке Йотова, спрете с тази безсмислица за виртуално купуване на гласове! Не разбрахте ли, че избирателната активаност пада защото хората са умно и не желаят да гласуват на юнащко допверие за рани политиччески филанкишии! Милицията само харчи народни парии нищо насреща! Трябва да дадете пари на всички, които гласуват, да видите тогава какванезапомнена избирателна активност ще се получи! Всеки сега казва: аз ли съм баламата, на едни дават пари да гласуват, а на мен не! Аре гит!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Йотова, отиди в бръснарницата и се подстрижи отдолу, за да не миришеш!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Йотова, *** в бръснарницата и се подстрижи отдолу, за да не миришеш!
24
4
 
10
 
! Отговори
Откъде знае!? преди 4 дни
Сигурно, самата тя е купувала и сега се изказва със собствен опит по въпроса!
23
3
 
11
 
! Отговори
Бай Йоло преди 4 дни
Иначе немаше да си вице....
22
2
 
8
 
! Отговори
Стилист преди 4 дни
Ела с мен в пещерата....
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Продължение на коментар 17. Казах че ще се купят много гласове съдейки колко много Недобросъвестни граждани хваща полицията!!-:( Защо го правят?? На предните избори бяха по малко!!! Трябва да се знае кой купува гласове! Но ще е едва след изборите уви!!
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
На президентските най се купуват!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Сега кажи и ти като ППДБ, че е недопустимо да се арестуват хора за купуване на гласве, защото това е нормално, БСП и ДПС винаги са купували значи е традиционно при вас!
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Точно ти др.Йотова да казваш за купуване на гласове!Кой раздаваше кюфтаците а,срамувам се от тази скъпоплатена кобила.
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ще гласувам за Възраждане Без пари!!-:) Не искам Никой да ми " плаща"!!! Успех!!

Спонсорирани публикации