ДПС-Ново начало представи пред ректори приоритетите си в сферата на висшето образование

Кандидати за народни представители от ДПС – Ново начало представиха приоритетите за управление на България пред ректори и представители на висши учебни заведения
Спонсорирано съдържание | 17 окт 2024 19:41, Александър Попов
17
ДПС-Ново начало представи пред ректори приоритетите си в сферата на висшето образование

На срещата от страна на ДПС – Ново начало присъстваха Искра Михайлова, зам.-председател на ДПС и водач на листата на в Пазарджик и 25 МИР София, Атидже Вели – водач на листата в Ловеч и Русе, Айтен Сабри - кандидат за народен представител от листата на Кърджали и Ловеч, Николай Златарски – водач на листата в Кюстендил, Недялко Русков кандидат за народен представител от 23 МИР София.

Искра Михайлова представи визията на ДПС-Ново начало за управление на страната, като подчерта, че сектор “Образование” заема важно място във всеки един от приоритетите. Тя посочи, че образованието присъства навсякъде като червена нишка и даде пример с това, че от него в огромна степен зависи качеството на живот на хората.

Проф. Милена Темелкова, председател на Съвета на Ректорите и ректор на Висшето училище по телекомуникации и пощи благодари за открития диалог и заяви, че има остра нужда от такъв между тях и политиците. Според представителите на университетите по-чести и регулярни срещи биха допринесли за подобряване на качеството на образованието и за усъвършенстване на законодателната рамка. Необходима е симбиоза между законодателна и изпълнителна власт, а такава към момента липсва.

Участниците в срещата благодариха за поетия от председателя на ДПС-Ново Начало Делян Пеевски ангажимент за осигуряване на необходимите средства за висшите учебни заведения през май месец тази година.

На срещата присъстваха доц. Ради Димитров-председател на Комисия по бюджет и финанси към Съвета на ректорите,  Нина Найденова - главен секретар на Съвета на ректорите,  проф. Мирослав Дачев – ректор на НАТФИЗ, доц. д-р Боряна Иванова – ректор на Аграрен университет, проф. Христина Богова – представител на УНИБИТ, проф. Мюмюн Тахиров от  УНИБИТ, Миряна Евтимова- представител на  Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, Магдалена Панайотова - председател на Сдружение за академични изследвания и култура, Ивелина Рускова, Калин Костов - юрист на Съвета на ректорите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


17
Още по темата: ДПС-Ново начало
Още от Общество
В повечето изборни райони бюлетината ще бъде на две страници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Den преди 6 часа
Не изпускай шанса си. Решението на много проблеми, може би и вашите са тук:---- https://come.ac/vazhno
15
2
 
0
 
! Отговори
Само Възраждане преди 6 часа
Глупости. Пълни глупости. Възраждане е отговора.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Герб Ново начало е истината. Бойно президент и пеевски премиер
13
0
 
2
 
! Отговори
Само пеевски преди 7 часа
всички политици от прехода трябва да бъдат съдени за геноцид България, тия дето са начело толкова могат.Не можеш да искаш от едно рошаво магаре да е гиздав арабски кон. Магарето си е магаре и прави магарешки номера
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Основният приоритет0да продължи с пълна сила купуването на дипломи по примера на ръководителя на тази т.н. партия,която е без регистрация
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Алвкс, ние не сме ..., какжи колко взе за тази статия? Симбиоза между законодателна и изпълнителна власт! Мъмъта да вии еббъ!
10
0
 
3
 
! Отговори
Туморът преди 8 часа
Представяте ли си Шишо Кеша някой ден да осъмне и с тапия за професор, например със специалност по плячкосване ?😄😂🤔
9
1
 
3
 
! Отговори
Галя от Посолството преди 8 часа
Злите езици шушукат, че Шиши Кеша е завършил с пълно отличие много известен ПУЦ ,който е инкубатор и развъдник на ***, ***, предатели, антихристияни и българофоби, намиращ се югозападна България, финансирано от евреят Чичко Сорос и под опеката на шпионите от Козяка.За това поведението на Кеша е типично като на еврей, макар, че неговата мама е българка ,от комунистическо и Десе- потекло.
8
0
 
5
 
! Отговори
Дебелото преди 9 часа
Си е купил дипломата!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Като си спомня за какво протестираха ранобудните студенти..... смях в залата
6
0
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 часа
Нарушава се закона за висшето образование
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
A ДПC-Meтko, БAH лu шe cъбupa? To uнaчe, бeз ДПC, нu akageмuk, нu npoфecop, нu goцeнт ce cтa'a...
4
3
 
3
 
! Отговори
Възраждане преди 9 часа
Само Герб, под вещото ръководство на лидера си Пеевски, може да изведе България по пътя на просперитета. Герб Ново начало е истината.
3
3
 
5
 
! Отговори
Пиги ректор преди 10 часа
Дъртите *** по университетите отдават чест на грухтящия им нов началник.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Звучи цинично, като си помисли, че шиши е водач.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
рекламата на осъдения за корупция по законите на САЩ и Великобртания продължава, вече се включва висшето образование

Спонсорирани публикации