Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Президентът очаква ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс
Обновена: 7 сеп 2024 12:36 | 7 сеп 2024 12:24, Елка Василева
331
Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс, това каза президентът Румен Радев, който участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

"Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад", каза президентът.

Още по темата
Примирението със заграбването и унищожаването на бизнеси, с покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка, с отявлената корупция, с чадъра на основните герои за грабежа на века - КТБ, всичко това, това примирение ни доведе до състоянието, в което сме днес. А именно в Народното събрание да проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачването на политическото пространство, рейдърското завземане на партиите, притискането и насаждането на страх", подчерта Радев.

"И най-отблъскващото и обидно и за интелекта на българите, и за нашите евроатлантически партньори, е че това се върши и цялата гротеска се разиграва зад паравана на евроатлантизма. И то от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция, които с поведение и действия рушат устоите на демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще", каза още държавният глава.

Президентът очаква всички институции, служби, прокуратура, Народното събрание и партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.

"Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем, защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал, защото те не могат да отговорят на основния обществен въпрос. А той е за законосъобразността, за справедливостта и ширещата се безнаказаност, за градивна политика, основана на ценности, за утвърждаването ни като правова европейска държава. Ето това се очаква и това съм сигурен, че обществото очаква от партиите в тази кампания", заяви Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от Избори 2024
Кутев: Има вероятност БСП да падне под 4% на предстоящия вот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
8
 
! Отговори
Коце Копея преди 1 седмица
Споко,ортак! Другият път и теб ще взема да се селфиш с мумията на Ленин!
36
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак Русия трябва да ни освобождава от американските еничари. Ще изпратят 3 разведки от ГРУ и прасчо ще тича вързан зад лада Нива докато остане без крака.
35
10
 
11
 
! Отговори
Грешиш бе Рундьо преди 1 седмица
Ще изчезнем,защото сме англо саксонска колония! Нали виждате как чужди компании изсмукват капиталите на България? Това ЛИДЪЛ,Кауфланд,Била,Енергодружествата,Дънди Прешълс Метълс, и още 100 Тина западни фирми са като пиявички в българската снага! Центажиите за да не ме обвинят в русофилизъм,бих сложил тук и руската Лукойл! А Рундьо си оправдава заплатата,пълен по ми ар е!
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Красиви думи и грозни дела - това слушаме и гледаме от 30 години. Пропаднало образование, убиващо здравеопазване, разложени мвр и прокуратура, и съд с кривосъдие.Няма общество там, където парите, егоизмът и личният интерес са държавна политика.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Умира посттоталитарният полустароселски културен пласт, защото хората от него сме слабообразовани и наивни, и деградирали и е неизбежно да умре. Трябва ни модерно образование, здравословен живот и сериозни инвеститори.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хахахахаха! Пълен смях!
31
14
 
14
 
! Отговори
MNENIE преди 1 седмица
Лично мое мнение , не ангажирам никой с него . Президента Радев е Воина който пази България . И сам воина е воин , но го подкрепя Народа .Няма смисъл от нови Избори докато ДАНС , МВР , БНБ , КФН ,НАП и НОИ не започнат да се свържат в Електронна Държава . Тогава ще има по 50 човека дневно арестувани за Кражби . За критиците - ще ви дам еднин Пример - Президента Плевнелиев живее в село Баня , Разлог - има Замък от 50 декара с фазани и прислуга , има Басейни в които водата се доставя от ВИК Благоев
30
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Червените линии на Путин станаха кафеви и Румбата периодично ги размазва.
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Източноправославните народи сме такива, исторически обречена ***. Осигурете добри условия за външни компании, вкл мениджъри и специалисти, да работят в България, за да се учим и ние и да сме на ниво.
28
13
 
8
 
! Отговори
Радеви терзания преди 1 седмица
Расиа е страна 404. На олимпиадата няма флаг,няма име. Взеха им златния резерв.За УЕФА не съществуват.Сега им затриват църквата и армията. Сал един Вова остана.
27
10
 
13
 
! Отговори
Боташ преди 1 седмица
договора с Боташ дето го подписа Pундьo е пълно безобразие
26
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин!
25
13
 
15
 
! Отговори
Гъдьо преди 1 седмица
Чак сега ли се сети че....обществото е в разпад!? Нали ти вдигна юмрука преди 4 години?! Какво друго очакваш освен...разпад?!? Късно е либе за китка...А за БОТАШ?- мълчииим...разпаддддд
24
7
 
7
 
! Отговори
Пирински бръснар преди 1 седмица
България може да е страна, но държава в Чалгария няма и никой от елитата не иска да има. Дето на територия на Чалгария друга страна (Пендосия) - която има своя държава - може да прави каквото си иска. Хунтер Биден и Галя от посолството това го подтверждават.
23
10
 
12
 
! Отговори
Софит преди 1 седмица
Приказва само глупости,нищо креативно! То е все едно аз да кажа, планетата Венера трябва да бъде колонизирана от българите! Неща пожелателни,но не зависещи от нас! Та и Радев,безсмисленник на държавна заплата,бих казал НЕнужник.
22
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По-голямо безобразие от това на снимката е само Вова Пупкин
21
2
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 седмица
НАРОД КОЙТО БУТА 114 ТОННА МОТРИСА НЯМА КАК ДА СЕ РАЗПАДНИ.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поклонете се на Свинският Триумвират! Трите прасета Сноубол, Скуийлър и Наполеон ще ви управляват без избори! Прасетата имат божествено право да ви управляват! Слава на Свещенната Свинска Империя Чалгария! Вишата Свинска Раса ще триумфира! Един Народ! Един Райх! Айн цу цвайн цу драйн цу Швайн!
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шиши и Баце на практика унищожиха систематично за десет години (от 2013 година насам) двете единствени достижения, които демокрацията ви донесе свободните медии и парламентарната демокрация. И двете бяха ваша мечта и ваш блян преди 1989 година, когато стояхме и слушахме по нощите Свободна Европа. Блян, който евроатлантиците в парламента ограбиха
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако имаше общество нямаше да има крадци и марионетки във властта, фигурант.