Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Президентът очаква ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс
Обновена: 7 сеп 2024 12:36 | 7 сеп 2024 12:24, Елка Василева
331
Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс, това каза президентът Румен Радев, който участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

"Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад", каза президентът.

Още по темата
Примирението със заграбването и унищожаването на бизнеси, с покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка, с отявлената корупция, с чадъра на основните герои за грабежа на века - КТБ, всичко това, това примирение ни доведе до състоянието, в което сме днес. А именно в Народното събрание да проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачването на политическото пространство, рейдърското завземане на партиите, притискането и насаждането на страх", подчерта Радев.

"И най-отблъскващото и обидно и за интелекта на българите, и за нашите евроатлантически партньори, е че това се върши и цялата гротеска се разиграва зад паравана на евроатлантизма. И то от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция, които с поведение и действия рушат устоите на демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще", каза още държавният глава.

Президентът очаква всички институции, служби, прокуратура, Народното събрание и партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.

"Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем, защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал, защото те не могат да отговорят на основния обществен въпрос. А той е за законосъобразността, за справедливостта и ширещата се безнаказаност, за градивна политика, основана на ценности, за утвърждаването ни като правова европейска държава. Ето това се очаква и това съм сигурен, че обществото очаква от партиите в тази кампания", заяви Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от Избори 2024
Кутев: Има вероятност БСП да падне под 4% на предстоящия вот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев кой излезе с юмрук заедно с шайката шарлатани с платените божкови протести кой ги лансира кой наруше конституцията кой управлява чрез Служебни кабинети кой създава партии Янев например кой подписа БОТАШ
56
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Срещу заплащане тук са плъзнали троловете на КТБ намагнетизираното прасе..Дошло е време някой да заколи прасето ...
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всяка филия с мас - енергиен сниф! Всяка консерва Русенско варено - герой на народа на Свещенната Свинска империя Чалгария! Гласувайте за Свинският Триумвират! Прасетата ще триумфират над хората!
54
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВЪН КГБ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!!!
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Общество, в което в централните новини всеки ден поне по 5 минути с възторжен глас ни обяявяват как някой се е продал за колкото си там хиляди долара, в което съществата за обща полова употреба биват наричани "звезди" и все от този род " ценности", какво друго да роди?
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЗАЩО ОБЩЕСТВОТО СЕ СНИШАВА ПРЕД ЯВНИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ ЗА " БОТАШ"?!?!?!
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разстрел за всичи управляващи към дъното България през изминалите 35 години
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев ала бала с президента какво е Киро се хвали с това Защо Киро плюс Радев уволнихте Калин Стоянов
49
2
 
9
 
! Отговори
ДО 49 преди 1 седмица
Юмрука си свърши работата . ББР , Пеевски , Доган , Нинова - това е Мафията.Главния Секретар на МВР убиваше Хора .
48
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Алекс, Пеевски не е простил на никой който му е бил близък приятел и ментор. Павлов, Цветанов и Доган попиха от свинската благодарност и благодат. Бойко и той няма да се оттърве макар да се прави на много хитър.
47
3
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
Унуката на Радю дестабилизира България
46
15
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Ама, че наглост? Този дето вдигна юмрука преди 4 години и потопи държавата в хаос, взел да размахва пръст на обществото! Били сме снишени?! Не, не сме снишени, а унизени сме Радев, унизени от цялата *** окупирала НС, Дондуков 1 и Дондуков 2, благодарение на теб! Но, ако се изправим, и това рано или късно ще стане, тогава жална ви майка!
45
3
 
11
 
! Отговори
ПРИЗИВ преди 1 седмица
Призовавам Българите - Нито един Глас за Мафията . Не гласувайте . Трябва да променим Конституцията както стана след 1989 , Велико Народно Събрание . Трябва пак да отпадне член 1 - България се управлява от Партията , днес Партийците се размножиха като *** . Парламента трябва да е на Народа , а не на Партийците на по 60-70 годишна възраст.
44
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А Доган какъв е Радев а дерибеите около него те какви са Доган цял живот заблуждавал отрудени свои гласоподаватели и тези около него Радев те какви са А ЗА КТБ търси Цветан Василев крие се 10 години в Сърбия
43
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разпадне ли се Расиа и Олигархичната плантация на Радев се разпада.
42
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обречено е на разпад от руска окупация, руска диктатура и избиване в концлагери, приватизация на имуществото и измислен преход по руски модел със силови групировки и олигарси. И продажни политици като всички вас тези 35 години.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За партийната система в България вече е късно. Еволюционният натиск близките години ще нараства още много, а процесът вече е доста напреднал. Трябват ни модерно образование и широко икономическо развитие.
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не мога да разбера какво стана с демокрация, уж щяха да текват реките от мед и масло, а все по-крадливи и лъжливи европейски демократи ни управляват. Объркан съм, това ли било демокрацията? Като гледам Франция, САЩ и Германия на къде са тръгнали с ножарчета всеки ден. Френския учител с отрязаната глава...Шерли ебдо, всички уж сме били Шерли, дрън дрън, преяждате с луканка и не ви пука за хората.
39
11
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Истински генерал.Заема ясна позиция срещу Глигана.Тежко компроментираната Магнитна фигура проникна в НС благодарение на "стратега" Доган.Сега си плаща за стратегическото решение.
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЗАЩО ДОГАН НЕ Е ОЩЕ В ЗАТВОРА? СЪЩОТО И ЗА ОСТАНАЛИТЕ ДЕРИБЕИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА ЕТНОСА!