Костадинов: Вариантите са два - или кабинет с мандата на "Възраждане", или нови избори

Страната се намира в безпрецедентна политическа криза, заяви той
23 юни 2024 12:42, Нели Христова
155
Костадинов: Вариантите са два - или кабинет с мандата на "Възраждане", или нови избори
Снимка: БГНЕС

Правителство може да бъде съставено от всички партии в 50-ото Народно събрание, но без ГЕРБ-СДС и ДПС, с мандат на "Възраждане", защото това са 125 гласа.

Това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане".

"Да, ние имаме различия, но, слава богу, те са на идейна, в повечето случаи външнополитическа основа, което означава, че когато са намесени идеи, принципи и идеали, там може много лесно да се намери арбитър, защото арбитърът е българският народ. ... Провеждаме референдуми за еврото, за НАТО. В този случай решението на българския народ е вече максимално легитимната форма, с която се подпечатва от тук насетне бъдещето на България", уточни той и добави, че премиерът на подобно правителство би трябвало да е консенсусна фигура, приемлива за всички.

Според него, ако не се случи правителство с първия мандат - на ГЕРБ, вариантите са два - "или кабинет с мандата на "Възраждане", или нови избори".

Той определи ГЕРБ и ДПС като "партии - сиамски близнаци", които са огромен проблем за функционирането на политическата система в държавата:

"Ако ние не искаме да има правителство на ГЕРБ и ДПС трябва да преглътнем егото си и да седнем да разговаряме с всички в парламента".

Костадин Костадинов изтъкна, че "страната се намира в безпрецедентна политическа криза":

"Затова протягаме ръка към всички останали. ...  В тази ситуация или се опитваме да покажем на българските граждани, които отчетливо, вижда се, не желаят ГЕРБ и ДПС да управляват държавата, или агонията ще продължи да унищожава държавата. Това е - няма среден път".

Лидерът на "Възраждане" подчерта, че, ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на ИТН, "ще подари властта на ГЕРБ и ДПС".

Не ни е страх и дори желаем нови избори, заяви още Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Забавен е! Не знам, кой плаши - може би избирателите си? Мен - не!
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При 30% гласуващи обвързани с партиите, искаш да оправляваш ли Копейкин :))) Те хората са отвратени от политиката, така или иначе ще им пренасочат гласа в друга посока... :)))
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При всички случаи,есента сме Пак на Избори! Никой вече,Не желае да даде властта,на Комунистическа партия ГЕРБ!-:)
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 69 Какъв заместник може да бъде американската плондерска свииииня Марков на Костадинов? Ти си изтрешял тотално. Я проучи кой спонсорираше Марков и как си купи къщша за един милион??? Не беше ли една НПО финансирана от САЩ, кравар?
49
4
 
8
 
! Отговори
X преди 3 месеца
няма да ви дадат вариант да правите правителство... Миниатюрна партия сте.
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шута си е шут, да забавлява масите с глупотевиците си. На всички вече стана ясно, че пожарникаря и неговата сянка Пеевски са си напазарували нужните депутати за съставяне на поредна "сглобка".
47
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Масква се презастрахова предварително, ти явно вече преференциите на гласовете на простолюдието не вършат работа, издигнаха рома полковник за твой заместник :))) То не че някога си имал фенове, всичко е купено... :)))
46
5
 
8
 
! Отговори
смеехххх преди 3 месеца
И тоя ще изиграе копейките като Воленчо ама още не му е дошло времето Иначе обича еврото и все на запад ходи
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ех мaмкa му стaра. Стига сте се блъскaли, спазвайте рeд. На всекиму ще дойде рeда. По спокойно OвчиЦици. Без навалица. Наредете се на oпашка за хляб един след друг, както в детската градина са ни учили. Ама недей така. Престанете. Ама моля Ви се другарю. Не се блъскайте. Абе престани да се сeкнеш върху мен. По културно го раздавайте. Като не можете да пъpдитe с финeз! Внимавайте! Купете си предварително билетче за цирка на Виенското Колело на площада в София пред Народното Събрание!
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 64 По- скоро ти си за Карлуково. Положението ти е сериозно!
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поведението на тоя господин трябва да бъде изучавано в курсовете по психиатрия
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия наши, т.наречени политици или по-скоро взели се насериозно за такива, изобщо нямат реална преценка за нещата. Единствинето огромно нещо в тях е егото им. Славчо направо настоява да получи мандат и да прави правителство. Костадинов и той, или той прави правителство или на избори. Е, като какви го настояват? От позицията на десетата дупка на кавала? Иначе много мислели народа, от сутрин до вечер сал него мислят. Ще се задавят от тая алчност за власт.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В момента всеки иска мандата и заявява, че само с негов мандат ще има правителство. Даже партийка със 17 депутата заявява, че иска мандата и само тя в способна да излъчи правителство. Но фактите показват, че всички тупкат топката и чакат изборите в САЩ. Или с други думи всеки иска мандата, но никой не иска да прави правителство докато не излязат резултатите от изборите в САЩ.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За 17 години членство в ЕС България имаше достатъчно възможности да стане богата и просперираща държава! Имахме достъп до стотици милиарди безвъзмездно и безлихвено финансиране. Достъп до всички фондови пазари. Пълен достъп до пазарите на целия съюз и 450 милиона потенциални клиенти. Отделно че имаме и улеснен достъп до пазарите в Северна Америка. Щом не сме забогатели при всички тези предпоставки значи сме некадърници. Никой не ние е виновен. Приеха ни в клуба на богатите, ние се изложихме.
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БРИКС все повече се превръща в алтернатива на западния свят, особено след позорния провал на швейцарската оперетка.
38
0
 
2
 
! Отговори
Варненец преди 3 месеца
до 40 Що млъкна ве, смеееешник?
37
3
 
4
 
! Отговори
краят на петродолара преди 3 месеца
Ерата на петродолара свърши. Саудитска Арабия обяви на 13 юни 2024 г., че няма да поднови забележително споразумение със САЩ подписано през юни 1974 г. за продажба на петрол изключително в щатски долари в замяна на гаранции за сигурност.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По мнението на експерти използването на един ФAБ-3000 е еквивалентно на използването на три ФAБ-1500.
35
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Тоя е вътре в някаква приказка и не може да излезе.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българите 35 години ручаха жабета, мизерстваха, блъскаха и се мъчиха, за да могат следващите 35 години да живеят нещастно и още повече да се мъчат. И го постигнаха.