Василев: Кандидат-премиерът да е човек с авторитет, икономист или юрист

ПП няма да подкрепи кабинет с мандат на първата политическа сила
27 сеп 2024 09:00, Елка Василева
70
Василев: Кандидат-премиерът да е човек с авторитет, икономист или юрист
Снимка: архив, БГНЕС

Няма да подкрепим правителство с мандат на първата политическа сила на изборите. Необходим е кабинет с ясна програма и хора, които да могат да я изпълняват. Дали сме просто описание за кандидат-премиер, което да не е ограничаващо - човек с авторитет, икономист или юрист, който да изпълни програмата, на която държим. Всички политически партии трябва да търсят човек. Нямаме никой наум, който да извадим от задния джоб. Това заяви пред Нова тв съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. В надпреварата за 51-ото Народно събрание той води две листи - МИР 16 Пловдив град и МИР 29 Хасково.

По думите му ИТН са спечелили два пъти, но не са направили правителство. "ГЕРБ пък победиха 4 пъти, но кабинет направихме само ние - 2 пъти. Движехме модернизацията на България с широка социална програма. Всеки път, когато сме формирали правителство, сме казвали какви са целите ни, а около тях търсим подкрепа. Истинският въпрос е кой иска да вървим напред и кой - да ни върне в миналото. Вдигането на доходите и инвестициите в млади семейства трябва да продължат. Има пари за 5 магистрали и за всяка една община, заложени в Бюджет 2024", припомни той. И попита дали ГЕРБ ще поиска подкрепа за законите, които блокират парите по ПВУ.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" коментира и снощната блокада на парламентарната трибуна. "Възраждане" и ИТН нямаха аргументи да убедят залата, затова късаха кабели и бутаха квесторите. Изкъртиха пултовете за гласуване - пълна варващина и вандалщина", посочи той. И уточни, че продуктът, произведен в ТЕЦ "Марица", е неактуален.

"Няма една минута административна забрана досега мините и ТЕЦ-овете да работят. Те обаче в момента са на загуба. Няма да има затворена мощност, но няма и да има субсидиране за тях. Трябва да се направи предприятие за конверсия и да се намери начин за подпомагане. Борим се средствата по плана "РиПауър" да стигнат до гражданите още от 2022 година", обясни Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от Избори 2024
Тренд: 7 влизат в парламента, ГЕРБ начело
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Асан Васильов преди 4 минути
Е най-смотания и некадърен финансов министър който сме имали досега!! За 2 години докара 30% информацията и стопи спестяванията на милиони достойни българи!! Анатема за тоз хермафро_дит, плазм_одий...
64
0
 
0
 
! Отговори
тоя каун преди 18 минути
да не дава акъли
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
А шарлатаните отиват при чалгарите в канала Вън Вън вън
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
Асен Василев създаде невиждана инфлация и не можахме да влезем в Еврозоната
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 48 минути
Кое е лъжа Асен Василев ходеше по услужливите телевизии и лъжеше че имало 8 милиарда течове и питам Асен къде са тези пари Сега пак лъже по същите телевизии а навън е животът не в телевизиите и сайтовете няма я и ала балата с машините Сиела частна фирма прибира законно едни пари постоянно защото саботьорите не искат правителство Докога това
60
1
 
1
 
! Отговори
Асен - Премиер! преди 58 минути
Асен Василев може да бъде достоен премиер ва България! Само ПП-ДБ може да изведе България напред в развитието! Стига корупционери от ГЕРБ, стига мафиоти от ДПС, стига проруски агенти от Възраждане, стига прости вулгарни Чалгари от ИТН, стига червени комунисти от БСП!! Стига!!!
59
1
 
2
 
! Отговори
Прав е Асен! преди 1 час
Стига неуки простааоци като Борисов са ни управлявали!!!!
58
1
 
1
 
! Отговори
Лъжи, лъжи, лъжи преди 1 час
До 56. Лъжите ти са неуместни!
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Правителство направи сега благодарение на Борисов защо Лъжеш Асенеееее
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Асене къде са 8 милиарда течове помниш ли какво лъжеше по услужливите телевизии Асен си купи сграда в центъра на София сега
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
По-важно е да не краде и да не лъже!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Когато инженерите взимаха решенията, света се развиваше нормално. Откакто превез взеха юристите и икономистите нещата се с гом нясаха. Пример са немските автомобили. Трябва да има закон юрист и икономист на ръководна длъжност не.
53
1
 
4
 
! Отговори
Поли преди 1 час
Тоя негодник влезе в политиката с една гарсониера,а вече е собственик на цяла сграда в центъра на София..Наглец,лъжец,и ще плямпаш за корупция.И всички като него ще слагат минуси и ще подкрепят мошениците Ай сиктир бе,бял ден да не видите всичките до един
52
0
 
1
 
! Отговори
Хитлер и Наполеон преди 1 час
какви са - Икономисти или Юристи?!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
дИмУкратите ги знаем - премиерът трябва да е с чуждо гражданство като киро плюс да е юрист като родения в ссср поингилизил се ппдебеец славов, който не знаеше е има срок да регистрира грантовашката си псевдопартия плюс да не знае български като сакскобурга и кравайоглу и да е с американско местожителство като асаня и да се финансира от криптопирамиди. Долу конституцията и българщината, слава на всичко чуждо и платено отвън.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А пожарникар не може ли да е премиер :)))
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А Колю Сапуна беше химик пенсионер :)))
48
3
 
5
 
! Отговори
Катя преди 1 час
Кой си ти бе,че ще казваш кой,какъв трябва да бъде мин.председател?! Това го казва народа и всички трябва да се подчинявате на този избор.Всичйи които отказвате коалиция,сте мошеници,лъжци пълни негодници и за вас не трябва да се гласува Стига сме ви пълнили през 6 месеца партийните каси с милиони,а вие да правите всякакви безумия и да ни съдирате кожите по законен начин.Те това е легитимна,законна открита корупция
47
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 час
Делян шишо има представителен вид. Не кат оная студентка Денков и кермит парапета.Бойко президент
46
2
 
1
 
! Отговори
до 45 преди 1 час
Защото един доктор, който реже да кажем жлъчки не знае какво е държавен резерв, БВП, не знае как работи икономиката, пазара и тн. Силните политици са икономисти и прависти по възможност учили в чужбина, защото българското образование е леш.