Кирил Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради отправена заплаха

Имало и постоянно полицейско присъствие пред дома му
18 май 2024 16:20, Анисия Иванова
476
Кирил Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради отправена заплаха
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че охраната от Националната следствена служба /НСО/ му е била назначена заради отправена заплаха срещу него.

„Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г. Впоследствие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха“, написа Петков в социалната мрежа.

Той добави, че има и постоянно полицейско присъствие пред неговия дом.

„Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината“, написа още Петков.

Неговият коментар беше по повод на трагичния инцидент, при който се удариха две коли край варненското село Аксаково в четвъртък. В едната кола, която е на НСО, е пътувал и Петков заедно с ПР на партията Найо Тицин. При инцидента загина мъжът, шофирал другия автомобил, а неговата съпруга беше приета в болница. Пострада и шофьорът на служебната кола на НСО.

„По време на инцидента седях на задната седалка отдясно - задължителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видеоконферентен разговор с моя екип, като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации“, допълва Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоест дойдох от Канада да ви наричам терористи, да ви казвам дайте си заплатите на тоз и оня, да напълня с мигранти, а на вас да ви искам сертификати и да ви убивам накрая. Чувствам се заплашен и разпоредих да ми назначат охрана нищо че няма право на нея. И това го търпим?
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха, ха, дай да видим тази заплаха! И тя е фейк, като подписите, които фалшифицира любовницата му Лена от парапета. Подали са лъжлив сигнал до МВР, за да може Киро просто да се вози с охрана на НСО и по време на предизборна кампания, навсякъде, сякаш му е частна такава. Плажът Корал си го ползва и до днес, независимо, че е излязъл от НПО "Да защитим Корал", с фалшивите подписи на Лена Бориславова. И държавата му е частна фирма, на посредствения брокери Киро просто. И докога?
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цинично е шофьори от НСО да блъскат във вратата автомобили, всеки шофьор знае ударите сам са фатални!
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Килър Петков е за Карлуково. Отправили му заплаха. Заплаха за националния балната сигурност е самият Килър Петков.
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
38 България е европейска държава, а не бардак, в каквато я направиха ПП,ДБ.
47
16
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
Киро не ги слушай. Не спирай срещите с хората и изборите.Руските шпиони пиндераси те заплашват сигурно.
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боко сам се вози с колата на НСО и ни веднъж не е нарушил правилата по путищата.
45
8
 
3
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 3 месеца
Ако герб ДПС итн дъното и Пеевски свинята управляват България пак няма да има пари за нищо освен човали пари от магистралите тунелите границата с Турция обществени поръчки търгове конкурси. Бог да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята. Амин
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КирЕлЕ.....кой ще хаби 40 ст. за куршум заради теб .....ти нямаш такава стойност......Лена те е чакала и си бързал да не изстине фурната
43
12
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 месеца
Слава на Кирил Петков! Слава на ПП-ДБ! Слава на Украйна!
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наглецът който вилня три години в държавата, който внесе езика на омразата, арестува незаконно, заплашваше, пращаше в пенсия, ревеше с мегафон в ръка ппотистирайки срещу собственото си правителство, чупеше маси, нарадаше колеги, също и журналисти...изобщо няма вид нито на заплашен, нито на опечален от убийството на пътя, което причини с джип на НСО.
41
6
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 3 месеца
Интересно,а защо не се намали скоростта на магистралите у нас след "дебилското решение" на Бойко за 140 км / ч ..на 120 км
40
1
 
12
 
! Отговори
НАГЛО И СРАМНО преди 3 месеца
ИЗПРАВИХА ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ НАРОДА СИ, КОЙТО ГИ ХРАНИ. ВИДЬОВ ДЕН Е БЛИЗО!
39
13
 
3
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 3 месеца
Гласуваш за Боко тиквата получаваш Пеевски свинята. Бог да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята. Амин
38
14
 
2
 
! Отговори
Боко Магнитски преди 3 месеца
преди 5 минути 1 7Браво респект към ПП ДБ защото искаме България да бъде Европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята. Боко тиквата като кара джип на НСО защо не го питате има ли право. Господ да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята. Амин
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След атентата срещу него при честването на 3 март на връх Шипка, Кирил Петков е срого охраняван от службите.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой е заплашил да изяде скъпите тортички на жена му Линда, вероятно..
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами то тъй всеки може сам да си назначава охрана . Ще кажа на някой да ми се обади със заплаха и ще искам охрана . Кой ги измисли тия скъпи схеми ?
34
0
 
10
 
! Отговори
Ристо преди 3 месеца
Тюююю язък, сега ако рече да се измъкне тайно и да почеше Лена по парапета, ченгетата ще го изтропат на Линда и на другия Великден ще е наказан да не яде безглутенов козунак!!!
33
9
 
6
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 3 месеца
Ако Герб ДПС итн дъното управляват България пак нямаше да има пари за нищо. Боко тиквата и Пеевски свинята окрадоха магистралите тунелите границата с Турция държавни поръчки договори. Бог да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята. Амин