Кирил Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради отправена заплаха

Имало и постоянно полицейско присъствие пред дома му
18 май 2024 16:20, Анисия Иванова
476
Кирил Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради отправена заплаха
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че охраната от Националната следствена служба /НСО/ му е била назначена заради отправена заплаха срещу него.

„Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г. Впоследствие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха“, написа Петков в социалната мрежа.

Той добави, че има и постоянно полицейско присъствие пред неговия дом.

„Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината“, написа още Петков.

Неговият коментар беше по повод на трагичния инцидент, при който се удариха две коли край варненското село Аксаково в четвъртък. В едната кола, която е на НСО, е пътувал и Петков заедно с ПР на партията Найо Тицин. При инцидента загина мъжът, шофирал другия автомобил, а неговата съпруга беше приета в болница. Пострада и шофьорът на служебната кола на НСО.

„По време на инцидента седях на задната седалка отдясно - задължителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видеоконферентен разговор с моя екип, като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации“, допълва Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
имало е заплаха да. видели са те колко си *** от посолството и за да не влезеш в наградите дарвин са ти назнали пазванти с двуцифрено ай кю за да можеш да оживееш докато изпълниш поставените задачки.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
E точно него ли да не е Фицо
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бързал е все едно от Халифакс до Ванкувър ще пътува, а не от Добрич до Варна.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако Киро ползва кола на НСО то Найо Тицин що и той ползва услугите на НСО? И той се подредил за наша сметка да се вози. Киро до каквото и да се допре все зулуми стават. Така се получи и с цялата държава. Да бяха взели да се повози с тях и Кокорът.
28
11
 
2
 
! Отговори
Боко Магнитски преди 3 месеца
Боко тиквата и Пеевски свинята си върнаха контрола върху България всички които бяха от ПП ДБ бяха сменени от ГЕРБ ДПС. Уволниха всички. Бог да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята. Амин
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Секи го плашат за да има охрана и да ползува благинките като безплатен превоз и шифиор. Елементарно Уотсън.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шофирай си сам и си носи последствия за оцапаното бельо.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шофьорът, ако беше карал така на своя глава, Кирчо веднага щеше да хвърли вината върху него.
24
0
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Най-лесното нещо на света е да излъжеш, че някой ти се е обадил и те заплашил, че ще те убие и после да се возиш безплатно в брониран джип и да имаш охрана :))) То това е сигнала, постъпил в МВР. Доган навремето така правеше и беше с вечна охрана и безплатен държавен превоз. Така че този да не се прави на умен. Сигнала лично той го е подал. А може и баща му да е причината да е с такива облаги татювото синче. Прочетете кой е Петко Петков и ще ахнете https://epicenter.bg/article/Koy-e-bashtata-na-Kiril-Petkov---ot-DS-do-/325189/11/0
23
24
 
1
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 3 месеца
Браво респект към ПП ДБ защото искаме България да бъде Европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята. Боко тиквата като кара джип на НСО защо не го питате има ли право. Господ да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята. Амин
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Измами ни този Кирчо виртуозно, тъжна картинка.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кирчау страх те е от народната любов ли? Скоро и това няма да ти помогне и по добре си приготви вазелинче
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киро съсипа нашия живот. Вече три години как държавата боксува и го отнася народа. Да не би нашия живот да е по-малко ценен? Кой ще пази нас? Освен това Киро го пазят с нашите пари, а той ни направи просяци със своята посредственност, некадърност и лакомия.
19
0
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
Е сега могат да ти я махнат спокойно Твоят шофьор ликвидира заплахата
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И защо биха искали да го убиват? Газпром се обогати с милиарди по негово време. Приятелите му от ъндърграунда, които чухме от записа, едва, ли. Те си вземаха своето докато той царуване и вилнееше в три провалени правителства. Трафикът си вървеше. Няма причини да бъде заплашван.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Просто Килър
16
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой ли пък ще те плаши тебе бре нахилено Оли,освен на баджанака да му е паднало пердето както каза някой по долу,аз за други не се сещам
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха, ха, дай да видим тази заплаха! И тя е фейк, като подписите, които фалшифицира любовницата му Лена от парапета. Подали са лъжлив сигнал до МВР, за да може Киро просто да се вози с охрана на НСО и по време на предизборна кампания, навсякъде, сякаш му е частна такава. Плажът Корал си го ползва и до днес, независимо, че е излязъл от НПО "Да защитим Корал", с фалшивите подписи на Лена Бориславова. И държавата му е частна фирма, на посредствения брокери Киро просто. И докога?
14
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кире, кой ще ти вярва вече, след милионите ти лъжи, и всичко това, което цяла България видя( как се подпираш по парапета, според теб)? На теб един шамар да ти ударят, и ще подмокриш гащите, кой ще те плаши , да не са луди.
13
2
 
29
 
! Отговори
Д-р Иванов преди 3 месеца
Кире, твоето място е в Карлуково.